Ny dag med valper og trening


-Expedition med de små og trening for de store 
Begynner å bli vanskelig å kombinere trening og miljø med de små, for nå sover de mye mindre, og kommer plutselig løpende og greit nok hundene mine er flinke på forstyrrelser, men de ER i veien altså- de 10 søte små hårballene 
Jeg har funnet ut ett par ting i dag, som jeg skal notere meg, og bruke litt ekstra tid på..
–Taco vet rett å slett ikke hva ordet «ruta» betyr. Vurderer helt nyinnlæring og ny kommando rett å slett.
–Jeg må få ordnet på fvf vår, den har blitt veldig diffus- og «all over the place»
-Jeg må se litt på belønningen- bruke avstandsbelønning litt mer, nå som vi ikke kan ha det superkult med bounzeren.

–Zök er ganske flink i ruta, men der må jeg passe litt på belønningen. Ball over hodet på henne fungerer veldig bra- men kun EN gang, ellers kommer både kenguruhopp og hun stopper for å vente på ballen- og hun glemmer hva hun egentlig driver med..
–Avstandsbelønning.. Hun må lære seg å være i ro og ikke snu seg mot belønningen- SELVKONTROLL må vi trene mye på 
–Prøve å finne igjen det nydelige oppsittet hun hadde- det forsvant sammen med endel annet da vi hadde 4 ukers hvile….
Ellers så gikk fellesdekk med ny hund fint i dag (15 meter og ca 1,5 minutt) apporten var bra. Taco var ganske flink på apportdirigering i dag (med kommandant/medhjelper) og ehh- ikke så veldig mye annet 

Dagens film

Har også laget meg en ny rute.. «Hurtig-ruta» kaller jeg den, og det er en rute som bare er halvparten så stor som den vanlige- og man bruker ca 5 sekunder på å legge den ut/sammen. Den blåser ikke bort, og det skal litt mer til før hunden drar den ut av form- og også fort gjort å rette på den OM den blir dyttet på
Den har jeg håp om at skal hjelpe meg til å trene ruta MYE oftere og siden den er liten så håper jeg at hundene får litt mer følelsen av å være INNI ruta, og kanskje skjønner konseptet en gang for alle 😛