NRLCh BH-VT RL III Lp III IBGH-1 (S1-K S1-I*)

Highway 2 My Dreams av Aussieboxy

F.dato:
Kjønn:
Reg.nr:
Farge:
Høyde:
Hale:
HD:
AA:
Øyer:
Mentaltest:
DNA tester:
13.04.13
Tispe
NO39319/13
Red tricolor
48 cm
NBT 3/4
B
A
Fri
Bestått K-test/ gjennomført Mh
HSF4/PRA/CEA: Fri via foreldre. MDR1: Fri. DM: Bærer.

Taco, Tractoren, Turbo Tractor, Lekemonsteret, galemathias, ja kallenavnene til denne jenta er mange!
Taco kom inn i livet vårt som eneste tispa i Choco sitt siste kull- En knallsøt liten frøken som hadde utrolig mange fascinerende uttrykk før hun ble voksen- for ja- denne ble også voksen så alt for fort.
Men vi har hatt det såååå artig i disse årene. Taco lærer VELDIG fort, hun er uten unødvendig stress, hun er «født med» kontakt med fører, elsker å leke, krever masse trening for å ikke bli en liten «pain in the a**» Har masse motor, og også evnen til å sove ett døgn om døgnet før var fylt av aktivitet. Kan ha rolige perioder, men hun setter stor pris på minst en liten mentaløkt i tillegg til fysisk aktivitet hver dag 😀
Hun er en knallfin lydighetshund, og hun fikk fort opprykk til (gamle) Elite-
Hun konkurrerte i både spor og rundering og hun elsker ALT! Sporet er nok favoritten, slik som hos mamma Choco- og har godkjent i B-spor i NBF som beste resultat.
I 2016 oppdaget vi dessverre en skade på Taco, og måtte derfor legge alt av skogsarbeid/hard trening på hylla i en lang periode.
Heldigvis så svarte hun bra på behandlingen, og vi kunne så smått ta opp igjen lettere trening.
Så i 2017 fikk hun med seg Rallylydighets championatet, etter at hun kjapt klatret klassene, og hun ble også ble kvalifisert til NM (men vi kunne dessverre ikke delta) videre har hun trent og konkurrert litt Nosework (*uoff tittel S1-K i 2018 og S1-I i 2019) og vi trener lydighet igjen.
I 2021 startet hun RIK prøven IBGH-1 med godkjent og tittel, og tok på slutten av sesongen med seg CERT og opprykk til FCI3 lydighet.
Taco trener også Feltsøk- men både NBF spor/rundering er lagt på hylla for godt.
Hun har såvidt møtt sau, og interessen er der. Hun har så langt vært rolig og fin, og viser instinkter, men noe mer har vi ikke fått utforsket gjeting dessverre. Hun har også bestått Ferdselsprøven og har tittelen BH-VT.

Hun er ikke den mest kosete av hundene jeg har hatt, men elsker å legge hodet i fanget mitt å få klappet og klødd nakken/bak ørene, og kan ligge i armkroken i morgentimene <3
Hun er ikke så veldig opptatt av fremmede folk, men har du godbiter, eller en Bounzer Kong og kan å leke med den, så blir hun gjerne med å leke/trene  🙂 Hun har  vaktinstinkt her hjemme, men vokter ikke bil eller har resursforsvar ovenfor mat/leker. Hun er først og fremst en brukshund før familiehund, men elsker familien sin over alt her på jorden- spesielt hun og yngstesønn (som nå er voksen gutt på over 20, har ett meget tett forhold, og hun hadde valg han over meg hver dag i året Hahaha 😉
Om jeg skulle si noe negativt om Taco, så må det være at hun kunne vært litt tøffere, eller hardere om du vil- hun legger ting litt for lett på seg, og det merket vi når hun var skadet/har smerter- men uansett så er Taco en drømmehund for meg. Og så langt absolutt den beste hunden jeg har trent- hun har ALT jeg liker med en Aussie.

taco

img_4029

tacorew

taco_juli16

tacojuni16