Vi planlegger to kull 2022!

 

I 2022 blir det 4 år siden vi hadde valper, og vi har vært så heldig at jeg får låne Maze i tillegg til fortispa Gaia. De er helsøsken. 2 flotte tisper og jeg gleder meg så utrolig mye til å se hva det kan bli av disse to kullene.

Vi tror det blir Gaia ca februar og Maze utpå sommeren.

K-kullet:


«Petja»

«Gaia»
Far: Arm GE Ch RTK1 BH PAIM-T
Patchcoat Zorapet
STDd DNAcp
Mor: NRL ch BH-VT IBGH1 LPI RLI LPII RLII RLIII
Just For The Kicks av Aussieboxy
HD/AD:FRI
Øyne: Fri
Korrekt fullt tannsett
Farge: Sort tricolor
DNA: MyDogDNA-profiled=FRI/ PRA:+/-
Mentaltestet: Finsk test
Titler i: Rally, gjeting, utstilling
HD/AD:FRI
Øyne: Fri
Korrekt fullt tannsett
Farge: Red Merle hvit/tan
DNA: MDR1 Fri- Mer kommer 2021
Mentaltestet: Mh
Titler i: Rally, lydighet, RIK og uoffisiellt titler i NW

Gaia er fortispa fra Mia sitt siste kull. Hun er ei sprudlende frøken, meget sosial- til tider oversosial i ordets rette forstand, og forsøker å kravle inn under huden på alle hun møter. 
Forvert Helene sine egne ord om Gaia:
«Gaia er min første bruks- og konkurransehund, og et arbeidsjern uten like. Hun er gladelig med på alt vi prøver oss på, og gjør alltid sitt beste ❤️ Til tross for hennes unge alder har vi allerede rukket å gjøre mye, og vi har ingen planer om å roe ned. Gaia elsker å få bruke seg, og jeg tror aldri jeg har klart å slite henne ut. Hun er en fryd å jobbe med, og har et fokus og intensitet i trening som jeg bare elsker! Til tross for at hun er en utrettelig type, er hun en rolig og behagelig hund å ha rundt seg inne, og hun tåler helt fint noen dager med ro. Gaia er verdens triveligste hund. Hun møter alt i livet med åpent sinn, og er alltid blid ❤️ Hun er totalt uredd, og tar alle nye utfordringer på strak labb. Hun er ei miljøsterk jente, og jeg opplever henne som trygg og stabil i absolutt alle situasjoner. Totalt ukomplisert i hverdagen, og kan være med meg over alt. Vil takke Oona for tilliten med denne jenta, og føler meg heldig som har fått verdens beste aussie å dele hverdagen min med🥰«
Les gjerne mer om Gaia på hennes egen side

Petja er en finsk hannhund født i 2016. Han har ikke gjort så mye som synes på papiret på sine 4 år, men han har konkurrert i Rally, han har tatt Ferdselsprøven, gjetet litt og også gjennomført den finske mentaltesten på en bra måte. Han trener i masse ulike sporter- akkurat slik vi liker det.
Eiers ord om Petja: 
Petja is outgoing, open and calm. Petja wants to be friends and play with everyone. He is full of self-confidence but wants humbly to work for his people. He has good and calm herding instinct with all kinds of live stock – the bigger arena the better. His ability to read both people and animals is excellent, so he is great with kids and in therapy work. Easy to handle anywhere and introduce to any work, place or people
Han er fra en mix av ulike linjer. Bl.a noen av de «gamle» gjeter linjene fra USA, men også litt fra Sverige- f.eks Mr Binks og Crofter Holdings.
Patchcoat er en kennel som verdsetter helsen like høyt som meg, og som i mine øyne har rasetypiske Aussier som blir brukt i masse ulike sporter. Hjemmesiden hennes er alltid oppdatert og alt av resultater- gode som dårlige finnes der.

STAMTAVLE

————————————————————-

L-kullet:


Steele

Maze
Far: KORAD
Tucker Creek’s Steele
STDdsc OTDs OFTDs
Mor: BH-VT RLI RLII RLIII
Just The One And Uno av Aussieboxy
HD/AD:FRI
Øyne:Fri
Korrekt fullt tannsett
Farge: Blue merle hvit
DNA: MDR1 CEA PRA HSF4 DM +++ FRI
Mentaltestet: Mh/KORAD
Titler i: Gjeting og MT/eksteriør
HD/AD: FRI
Øyne: Fri
Korrekt fullt tannsett
Farge: Sort Tricolor
DNA: MDR1 Fri- Mer kommer 2021
Mentaltestet: MH
Titler i : RIK og Rally

 

 

Maze er altså kullsøster til Gaia, og var min favoritt i valpekasse- full av guts og moro! Hun og eier Linn trener lydighet og Rally. Rally har første prioritet, og de har så langt fått ett CERT. De har også startet en gang i lydighet- og bare litt uflaks gjorde at de ikke fikk opprykk til kl 2. Jeg håper de tar opp igjen lydigheten etterhvert!
Her er Linn sine egne ord om Maze:
«Maze er en ordentlig kosegris. Liker å være nær. Hun er super nysgjerrig og hun elsker mat!  
Hun er veldig leken! Elsker alle typer leker. Bl.a elsker hun drakamp og jeg kan belønne henne med både godbiter og leke. Leker godt i lag med Bøddi(som hun bor med) og søster Gaia blant annet.  Hun har et godt språk og er meget høflig. Hun følger godt med på trening, og holder seg der hun skal, og lar seg ikke friste til å løpe bort til andre, da hun bare ikke har så stor interesse for andre mennesker.
Har henne alltid løs på trening og hun løper aldri bort til de andre som trener. Hun er meget lydig og utrolig kjapp i utførelsene sine. Tar alt på strak labb uten å nøle ❤
Det er noe vokt i henne. Hun passer på, lytter, men bjeffer mye mindre enn lapphund/border collie blandingen hjemme. Hun stresser i grunn lite. Hun roer seg utrolig fort ned igjen!  Kan fint gå noen dager uten spesielt med aktivitet , og hun er  overraskende rolig. En trygg og fin hund»

Steele er en middels hannhund av den «gamle» typen. Han er import fra Canada, til Sverige. Han har mye av de gode gamle Ranch linjene- Slik som f.eks Las Rocosa. Og han ser virkelig ut som de også- Godt bygget uten å være overdrevet på noe vis.
Jeg møtte oppdretteren hans Tanya for noen år siden på gjeterkurs i Sverige, og jeg likte umiddelbart henne og hennes tanker om avlsarbeid.
Selv om gjeting er kennelens hoved-fokus, så har hundene også gjort mye i lydighet, Rallylydighet og agility. Så absolutt allround hunder.
Steele jobber mest med gjeting og redning (SAR). Han er en trivelig fyr, med noe vokt, helt etter rasens standard.
Han har gjennomført den Svenske Korningen (MentalTest+eksteriørbeskrivelse) med fine poenger. Han er en meget god gjeterhund, og planen er å starte mer prøver når verden er tilbake til normalt etter Covid-19
I SAR treningen vise han at han er en miljøsterk hund som er med på masse ulike søk etter mennesker i ulike miljøer. 
Det blir spennende å følge også denne gutten det neste året.

STAMTAVLE

——-

Felles for begge kull:
Begge tispene vil bli DNA testet i 2021. De er fortsatt veldig unge, men vil bli rundt 4 år før fødsel..
Begge tispene er moderat, mot spinkelt bygget- de har arvet mye av mamma-Mia sin bygning- som er ganske mye bein og lange kropper, men er mindre enn Mia. Alle de 3 tispene i kullet fikk utdelt sparsomt med pels- mens de 7 gutta i kullet har MYE, så det blir spennende å se hvordan det vil slå ut nå. Jeg håper uansett at det vil bli godt bygget hunder av moderat str, som tåler å jobbe hardt og lenge og med god funksjonell pels. Det blir spennende å se hvilke farger som dukker opp- i K-kullet burde det komme både sort og rødt alle med tan- i L kullet kan det også komme rødt, så får tiden vise hva som faktisk dukker opp. Steele er også bi-farget (2farget uten tan merkinger- slik som mormor Mia) så da kan det dukke opp også. Blir spennende å se!
I begge kullene vil vi kun få lange haler.

Jeg forventer aktive valper som IKKE vil trives kun som sofahunder, og valpene søker derfor hjem, der de får brukt seg både fysisk og ikke minst psykisk. Og som krever eiere som vet hva det er å leve med en brukshund. Eiere som tenker å jobbe aktiv med de i en eller annen hundesport. Hvilken spiller ingen rolle.
Skal du hovedsakelig ha en familie/tur hund så er nok ikke dette kullene for deg- men ønsker du en kompis til ett aktivt liv med masse morsom mentaltrening i en eller annen form, ja da er du velkommen til å ta kontakt.
Vi kan vente litt vokt i begge kullene, og endel gjeterinstinkter, men siden mødrene ikke har drevet med noe gjeting, så selges valpene ikke KUN som gjeterhunder. Man må evnt ha en plan for hva man vil gjøre om valpen ikke har instinktene som trengs for slikt arbeid.

Konkurransemennesker blir foretrukket, men ikke ett «must»

——

Jeg  ønsker å sette ut ei tispe på foravtale fra hver av kullene.