Året som snart er slutt

Jeg tenkte å være tidlig ute med «hva var målet og hva har vi oppnådd» i år. Vi er ferdig med konkurranse sesongen så da er det jo ikke så mye mer å oppnå den siste mnd av 2015…
20151128_142909
Jeg hadde noen planer/ mål.
2014/2015
Med Taco så håper vi på å få opprykk til Elite, vi skal om ting går som planlagt gå årets første LP konkurranse i Mai. Jeg er dog usikker på om vi skal prøve oss rett i Elite om/når vi får opprykk, eller om vi skal prøve å få 3x1pr og få en tittel. Er jo litt gøy nå som de endelig skal bli innført…
Opprykk fikk vi 😀 x2, men det blir ingen tittel. Jeg var mye fram og tilbake på det, men bestemte meg tilslutt for å droppe det.. NKK bestemte seg for å ødelegge Lp motivasjonen min ved å skulle innføre nye regler MEN ikke klare å bestemme seg for NÅR, så pdd så vet vi fremdeles ikke hva som gjelder fra 1.1.2016
———-
Vi skal så fort som mulig starte C spor. Og når vi får trent litt mer skal vi ut i C rundering.
Runderingen kom faktisk først, og vi var sååå nærme opprykk, men manglet 18 poeng. Men det ble «godkjent» Vi ble en erfaring rikere, og DET trengte vi 😀
Sporstarten ble ikke så fort som jeg først tenkte, men joda vi har startet C spor OG fått opprykk til B. 2 konkurranser bare, ble det på oss.

————
Vi skal ta Mh beskrivelse og også få med oss en utstilling i løpet av året (etter Taco er 2 år)
Mh er i boks. Det ble ikke den opplevelsen som jeg håpet på, da Taco (og flere andre) reagerte voldsomt på dommeren- som også plutselig skulle være testleder og DET ble for sterk kost for ei lita jente. Men hun fikk iallefall gjennomført og det er vel det vi trenger- men jeg kjente ikke igjen hunden min den dagen 🙁
Utstilling? ehhh nei, det ble det visst ikke..

————
Jeg har/hadde planer om Lp kl 2 med Mia, men så mistet jeg litt motivasjon igjen… Samme med Rally kl 3. Vi får se, mulig vi kjører på når våren og motivasjonen min kommer igjen.
Jeg har trent bittelitt med Rally kl 3 med Choco i høst, men også her går det på min motivasjon..
Hverken Mia eller Choco har satt sine ben i en rally ring, og kun trent sparsomt. De får trent seg, men bare det de kan 😛 Men Mia har såvidt tatt opp igjen agility..
—————-
Ellers håper jeg at vi får gått noen kurs også i 2015. Ikke noe er bestemt, Sølen hadde virkelig vært artig igjen, Gjeting hadde vært KULT og mest sannsynlig det jeg hadde fått mest utbytte av inntil vi får opprykk/start i Elite iallefall.
Gjeting har det blitt lite av.. ingenting faktisk 🙁
men vi har da vært på noen kurs, selv om det ikke ble så mange som i fjor 😀
Sølen ble det! En kjempe fin uke, men du og du så kald!! Vi var med på en uoffisiell C-rundering konkurranse og den vant vi med finfine poenger 😀 Vi har vært på ett sporkurs med Aussieklubben- VELDIG bra, også ett sporkurs i dalen her. Vi har vært på Kurs med Maria Brandel- VELDIG bra!! og jeg skal avslutte sesongen med å være observatør på ett kurs om trening av skuddberørte hunder, nå i desember. Så ikke så mye kurs som i fjor, men som noen så fint sa- det er en tid for kurs, og det er en tid for egentrening (Y)

————–
Også får jeg prøve å kjøre igang noen kurs her i dalen. Er man instruktør så får man vel holde kurs også 😛
Gøy å få med enda flere å trene med 😀
Jeg har hatt ett bronsemerke kurs, men det er også alt. Jeg er alt for pirkete til å orke å ha kurs for Ola Nordmann, og ingen ønsker konkurranselp kurs her, så da blir det ikke noe da…

tacosporwarm

MiaMuff
Men hva med 2016 da??

Vi skal iallefall starte med Agility kurs i januar! Med Mia 😀

Så er planen å starte bruks- MASSE bruks…
Målet er å starte B spor, og iallefall få Godkjent. Noe mer enn det vet jeg ikke ennå om vi skal håpe på. Her er jeg på ukjent grunn, og vet ikke hvor lang vi kommer med B øvelsene i vinter.
Vi må få startet C rundering, og målet er opprykk til B. Noen start i B er kanskje å håpe på litt mye, ikke fordi vi ikke kan klare det- det er jo bare å rundere lenger, men vi skal få trent også- og det går med MYE tid når man skal trene både spor og lydigheten til bruks- OG «lydighetlydighet»
Men her vil NKK bestemme mye av hva vi skal trene på/ fokusere på. OM de IKKE forandrer regelverket så må vi jo bare satse på å komme oss til start i Elite så fort som mulig i 2016.. Og da vil det ta bort mye av tiden jeg har til bruksen. Om NKK derimot bestemmer seg for å forandre regelverket fra 1.1.2016, så da blir det IKKE lp start på oss i 2016, og vi kan fokusere mer på bruks…
Selv vil jeg gjerne gå Lp også til neste år, fordi jeg trenger å starte for å trene målrettet. Merker hvor fort konkurransegnisten til Taco forsvinner om vi kun roter i skogen og ikke trener lp konkurranserettet. Selvsagt må man trene til lydigheten i bruksen også, men det blir ikke helt det samme pirket som det er i «lydighetlydigheten» 😉

Ellers… Kurs… Jeg har lyst på ett skikkelig sporkurs igjen, gjerne harde vanskelige spor. utvikle Tractoren (og meg!) til å bli knallgode på spor 😀 Jeg har pdd ingen lyst på lp kurs, men det kan forandre seg fort 🙂
Sølen håper jeg vi kan få reist til igjen. Sommerens høydepunkt!

Det er også en bruksuke i Sverige jeg kunne tenke meg på, men vet ikke helt…
Også var det den gjetingen da…. Jeg vil jeg vil, men får rett å slett ikke til- Må til Sverige skal man få gode instruktører og det koster penger og er langt å kjøre…

Vi tenker litt på å ta Ferdselsprøven og Utholdenhetsprøven til høsten igjen. Artige bokstaver å ha i boka, og inngangsbilletten til RIK programmet 😉

Utstilling….. Jeg føler vi kunne hatt godt av å løpe noen venstresvinger- slappe av på stevner, og være sosiale. Stort sett så er det full fokus på konkurranse når vi er på stevner og dermed liten tid til å SITTE å se på. DET skal vi bli flinkere på føler jeg.. Også trenger jenta mi ei sløyfe til kullet neste år…
IMG_3242w