C-spor debut på Elverum

Ja da har vi startet C-spor, første gang på Taco og første gang for meg siden Choco, ble sistemann i Hønefoss for maaange år siden…

jeg var veldig spent men nervene ved sporoppsøket var ikke så ille som jeg husket de var fra da jeg konkurrerte med Choco- så jeg har nok blitt eldre 

Startet med spor, og joda ut løp hun, fant ett spor etter å ha skrådd ut til siden (trene mer på dette altså!) så snur hun og går så fint atte..
BAKSPOR!!!! grrrr

Vi snur og hun starter i fint driv- litt småskog i starten, men så åpner det seg opp og skogen er flott og oversiktlig. Markerer flott en pinne og jeg er sååå glad 

Fortsetter videre og vips en ny pinne- dette går jo strålende!!

Fortsetter og jeg ser Taco titter bort på noe, men fortsetter, vi går litt videre og jeg ser hva hun tittet på: det sitter en fyr ut til siden for oss. Trodde først det var en annen deltager (gud de la sporene tett tenkte jeg) men så så jeg han hadde Kiwipose og plukket ett eller annet. Han begynte å gå, og jeg fikk assosiasjoner til «hundepatruljen» på TV- så skummel ut!

Taco stoppet opp, og begynte å bjeffe på han, han bare ruslet videre, Taco begynte å spore igjen men vi kom ikke mange meterne før denne fyren igjen forstyrret, Taco bjeffet igjen, jeg fikk henne i søk igjen, men så bevegde han fyren seg nærmere og nærmere oss og mens jeg hold i Taco for å se hvor han egentlig skulle, så beveget han seg tettere og foran oss, og der vaset han rundt.
Jeg slapp Taco igjen og hun forsøkte litt halvhjertet å finne igjen sporet, men nei – så da gikk vi tilbake til ett sted jeg visste vi hadde vært, og hun tok opp sporet igjen, fulgte det ett stykke, men uten særlig drag i lina, så jeg ble veldig usikker.
…også var det den fyren igjen da!!!

Tittet på klokken og LØP tilbake for å forsøke en gang til for nå hadde gubben forsvunnet så det ut til. men da var Taco så forvirret at hun begynte å dekke (dekkmarkere = belønning tenkte hun) så da ga jeg opp for tiden var så godt som ute. Fant fram kongen til Taco og var såååååå utrolig skuffa

Ruslet tilbake til bilen, og det var ikke langt

Vi hadde visstnok gått over pinne 1 og 3 (funnet 2 og 4) og det kan jeg ikke skjønne, for jeg så bilen min fra der vi fant den andre pinnen (og jeg som før start var redd vi skulle gå oss bort 😉 ), og om det da kun var igjen 2pinner i sporet så er det ikke MULIG at dette var ett spor på 600m
Men samma det…………

Det viste seg at det var ei til som hadde fått folk i sporet sitt og hun hadde lagt inn klage, så da gjorde jeg det også- trodde vel egentlig ikke det var noe grunnlag for det, og at hundene skal tåle det, selv om denne fyrer var rimelig trassig  men joda vi fikk omspor gitt.

Så da var det bare å kjøre gjennom resten av øvelsene..
20150920_193321

Ok fornøyd med lydigheten, men hun har gått bedre for å si det slik, og med en litt streng dommer,  så ble det ikke toppers, men vi fikk 10 på kryp og hopp over hinder 
Ukonsentrert i starten på lineføringen og pendler litt for mye fram og tilbake, OG den forbanna plogingen….
Fram i line er så bra som jeg gidder å gjøre den, hun trekker i linen, men går rett frem til jeg sier stopp- som regel 😛
Fin dekk under marsj, men dobbelkommando på oppsitt (samme som på fellesdekken forresten, men der kunne jeg reddet det om jeg bare var litt med- hun fulgte ikke med og hadde jeg brukt navnet hennes så hadde hun nok reagert….)
Innkallingen var fin, men hun støtet bittelitt på meg og satte seg vel litt skjevt
Apporten er og blir en nøtt- fiiin fart ut, plukker greit, men slår over i trav inn- noe er GALT her..
Hoppet er perfekt 😀

I feltet så slår den hersens uflaksen eller hva man skal kalle det inn igjen.

Fin start ut og finner første gjenstand lett, inn og avleverer perfekt- ut igjen, leter og løper litt, får så gjenstand i nesa, begynner finsøk også begynner hun å hoste og harke!!   mye!
Men så søker hun igjen, finner og kommer inn mens hun hoster. Mister gjenstanden, så jeg bare griper den, lar henne hoste litt, men får så beskjed om at det er 1 minutt igjen… 

Så selv om det ikke er gøy sender jeg henne ut igjen mens hun småharker, og yes! hun finner en av de som ligger midt i feltet- hoster mens hun kommer inn, og mister også den foran meg…
Stakkars lille flinke jenta mi!! Vi fikk 8 

20150919_175827
Kos på hytta lørdagskvelden

Da var det kun igjen sporet da….

Opp i skogen bar det og der ble vi fulgt av sporlegger og kontrollør til start. Satte på selen med nesten rolige fingre, linen på, tok Taco i halsbåndet og førte henne til treet med sløyfen på (direkte påsett siden oppsøket alt var bedømt) Taco tok ett sniff ved treleggen, skvatt unna med halen mellom bena og skulle IKKE dit igjen…….  

Dette var det snåleste!!!!!! jeg forsøkte å gå litt ut i skogen og få henne til å søke, men nei- hun var så satt ut at det var ikke mulig for henne å tenke spor. Og tilbake til det treet skulle hun ikke- ikke ha godbit eller noe…

Så da var det over, NULL på sporet på vår første C spor konkurranse- 

Jeg brukte litt tid på å gå med Taco i skogen før vi reiste ned til klubben igjen, både så hun skulle slippe hendelsen, få lekt litt og at jeg skulle få summet meg litt.

BLÆÆÆ

En ting er å ikke finne pinner osv, men å ikke engang få begynt på sporet…..

Hva det var som luktet så ille får vi aldri vite, men det finnes vel nok av Rovdyr på Elverum har jeg hørt 

Nå har jeg både lyst til å melde på nye konkurranse… …og bare glemme hele greia til neste år……..

20150920_183359
En liten morsom ting på slutten av dagen..
På premieutdelingen så jeg at det sto 5 på fellesdekken min, og det stemte jo IKKE- vi fikk 9.
Ikke at det spiller NOEN rolle siden vi kom nest sist 😉 Men det morsomme er at da jeg for masse masse år siden gikk D-spor med Choco på samme klubb, så fikk vi også for lite poeng på fellesdekken- og da betydde det faktisk en plass opp på pallen- fra 2 til 1 plass. hihihi