Lydighet

Taco_aug15

I dag fikk skog være skog og vi reiste istedet på lydighetsbanen.
Startet med litt FVF med kortkobbel, og jeg får ikke helt god-følelsen for denne metoden jeg altså… Mulig det er fordi jeg ikke gjør det rett, men føler meg bare hemmet, klønete og «stiv som en stokk» Så trooooor jeg gir den opp litt før vi egentlig har startet… Vi får se, vil prøve noe annet først også får kortkobbelet henge i bilen i tilfelle jeg får lyst til å prøve igjen. Uansett bare MÅÅÅÅÅ jeg få orden på at hun setter seg skjevt. årsaken er jo at hun går for langt frem, men det er egentlig ikke så ille, hadde hun bare kommet seg på rett plass når jeg stopper eller tar h.vendinger… MEN fikser jeg på plogingen, så tipper jeg også holdtene retter seg!

Så trente vi ruta. Først ut til kjeglen, belønnet der, så ut til ruta. Hadde først leke bak ruta, så uten. Ble veldig bra, helt til jeg snudde om, slik at ruta var til høyre og ikke venstre. Jeg peke venstre, Taco løper høyre 😛

Jeg hadde såååå masse fine planer for dagen, men kjente fort at dagen i dag ikke var den rette for å tøye strikken- MIN strikk 😉 Taco var liiiiitt ukonsentrert og jeg vet det kommer av at hun skal ha løpetid snart (NÅ- please- helst i går takk!!) men jeg fikk litt fnatt… Slik er det når man er bortskjemt med hund som har 99.9 % fokus på deg hele tiden 😛
Men iallefall-
Vi trente en hel Z. Og den var egentlig KNALLGOD, bortsett fra at hun ble for fristet av ruta til å stå stille på ståmomentet, så den tok vi opp igjen. Men ellers VELDIG bra momenter 😀

Vi rotet litt rundt med ståmomentet i innkallingen og den er en øvelse som jeg må ha all min tålmodighet på. Muskelminnet til Taco er så sterkt i den øvelsen, at med en gang det begynner å ligne på en innkalling, så blir alle kommandoer «dekk» i hennes ører…. Jeg tror jeg fikk til 2 stk der hun ikke legger seg først. Farten er ræva, men hun STÅR!!! Hoppstå treningen vår kunne jeg bare spart meg- hvordan få den til å fungere fra mer enn 2 meter unna meg har jeg aldri funnet ut……….

Taco_aug15a
Vi trente litt kryp, og hun er råflink. Litt treg i staren, men i dag holdt hun fint retningen sin. Belønnet på utsiden. Vi lekte oss også med litt halsing. Det er dritkult synes Taco, og hun bjeffer, nyser og piper. Hun er flink på 2 bjeff om gangen, men målet nå er tre. Og det klarte hun. hihihi Det virker laaangt frem til å skulle bjeffe i 7-8 sekunder……

Vi kjedet såvidt ett par tre øvelser. Litt fvf, sitt u/mars (som ble en stå…) og avstand fra 15 meter. Den siste var rååååå. kjempe flink altså!! Ellers avluttet vi med godbitsøk istedet for resten av planene i boka 😛

Jeg har tatt film, men den er så lang at jeg ikke regner med den kommer med i dag 😛

Nå skal jeg videre teste litt på fvf. Gå tilbake til barnestadiet litt tror jeg. Nå VIL jeg ha tilbake det vi hadde i fjor!!
Jeg skal jobbe med C lydigheten (har meldt på stevner i september derfor mååå løpetiden komme så vi er ferdig til da) og vi fortsetter med Elite treningen. jeg gidder ikke tenke på de nye reglene- har spurt NKK ang hvordan det blir med opprykk og slikt, men de har ikke peiling, og der vil det ikke komme noe svar før tja til jul? håpløst! så da gidder jeg ikke forholde meg til det, og tar det når det kommer. Nå satset jeg på Elite debut i oktober om vi føler for det, ellers blir det nå bruks for alle penga- Klasse 3 er jeg offisielt ferdig med 😛

IMG_0229wwb
Godtar de denne i Elite tro??

😉