Mye tanker og spor..

Det blir masse tanker om lydighet om dagen. NKK har sendt ut høringsforslag ang de nye lydighetsreglene som skal komme. Enten i 2016 eller 17- og jeg blir gal av å ikke vite hva som blir gjeldene fra 1.1.16….

Masse i regelverket er skrevet så snodig at man ikke helt uten videre skjønner hva de mener, og ikke engang opprykksreglene er lette å skjønne. Må jeg eller må jeg ikke ha startet Elite for å kunne starte den nye klasse 3?? Jeg har ingen planer om å «dumpe» så må jeg starte Elite i år for å unngå det, så må jeg jo trene ivei på DET GAMLE regelverket- må jeg ikke ha startet, men det kommer nytt regelverk fra nyttår, så er det vel smartest å begynne å trene på det nye, men på den andre siden, jeg har ikke tenkt å la konkurransesesongen være over NÅ, så da kommer jeg til å legge lp’n på hylla fram til vinteren, og heller trene/konkurrere bruks i høst……. JEG VIL VITE!!!! Få fingeren ut NKK!!!!

Mest lyst til å bare gjøre slik!

Vi har såvidt testet ut kortkobbelet igjen. Hjemme. Filmet litt, bare for å se hva som skjer, men ikke fått sett på det ennå 😛
Men det føles greit. Fortsatt vanskelig å se opp og frem da..

Er litt mer usikker på fartsøvelsene og det å ikke skulle dra fram leken for å øke farten. jeg TROR ikke Taco kommer til å koble den «løpe for som fa..n inn på plass» så kommer belønningen.. jeg tror hun heller sakker farten om jeg ALLTID står som en påle helt til hun kommer inn å setter seg.. Noen ganger og oftere en jeg har gjort JA- men ikke hele tiden. TROR jeg 😉
Og muskelminnet om dekk i innkallingen det sitter GODT altså… Stå jenta mi STÅÅÅÅÅÅÅ…..

————-

I dag la jeg ut spor på jordet igjen. 13 gjenstander og i underkant av 200m. 1 times liggetid. 7 bokser med pinne på + 6 pinner. Starten ble ødelagt av at hønene hadde spredd første boks/pinne ut av sporet 😉 Ellers hadde hun det liiiiitt travelt midt i sporet og som vi ser bort fra den første, så mistet hun 1 boks (med pinne på) og 1 enslig pinne.

Klargjøring av bokser/pinner til sporet

Taco har vært flink til å dekkmarkere på boksene «lenge» men har gått tilbake til apportering/stopping ved pinnene. Så derfor har jeg brukt små pinner sammen med boksene for at hun skal venne seg til at det er pinner der som IKKE skal apporteres. Og det ser ut til å ha fungert, for i dag så dekkmarkerte hun på ALLE pinnene uten å prøve å apportere de JUHUUU


Farten er litt for stor innimellom, så slipper jeg opp på lina så fyker hun forbi gjenstandene. Jeg må bare lære meg til å holde igjen- eller hun må lære seg å gå saktere, men der sliter jeg litt med mitt eget kunnskapsnivå om sporgåing og senking av farten 😛
Men bare vi får litt mer sikkerhet i markeringen- bl.a at hun ikke snur seg mot meg når hun markerer, så har jeg lest meg fram til ett tips jeg skal teste for å få henne mer nøye.
Synes ellers hun går MYE bedre spor nå enn før. lett å se hvor man har gått i litt halvhøyt gress (ikke i dag- nå er gresset nyklipt) men forrige gang, så så jeg lett hvor sporet var og hun fulgte det meget bra 😀
På filmen ser man forøvrig at hun lurer litt på hva hun skal gjøre på første enslige pinne hun finner. Hun er på tur til å dekkmarkere spontant, men tar seg i det- men så dekker hun, og på de neste to så går det strålende. Vender seg litt for mye mot meg på sluttpinnen, men ser at jeg her har gitt for mye line også..
Så stikkordene her må blir:

  • Kort line
  • Fortsette med masse bokser (med pinner på) + noen pinner- variere!
  • Være «streng» med tempo
  • Være obs på min egen linebruk, så jeg ikke hjelper henne å finne gjenstandene
  • Få andre til å legge spor for oss, men da gå tilbake til kun bokser (?)
  • Variere terreng og alder på sporet
  • Bruke tid på pinnene- belønne med ekstra god godis