Mh beskrivelse

Ja i dag var det tid for Mh beskrivelse for Highway kullet- ja de 2 av 3 valper som jeg regner med blir «testet» i det kullet… Og både Biffen og Taco har nå kjent mentalstatus – ja Taco har jo det fra før egentlig- siden hun har bestått K-test også.

Biffen var først ute og klarte seg med glans, sosial, stødig og modig gutt. Eier kan nok være trygg i mørke gater med denne karen ved sin side. Skuddfast er han også 😀

Så var det Taco sin tur og hva skal jeg si… Jeg funderer litt i etterkant hvor TACO var og hvilken hund hadde jeg med meg… Kan trygt si hun gikk en dårlig Mh 🙁

Det første som skjer er at hun låser seg totalt på dommer/beskriver/testleder. Bjeffer, er kjempe usikker/redd.
Hun har møtt han før og jeg visst hun syntes hun var skummel- en av de få hun har reagert skikkelig på gjennom oppveksten (møtte han på bruks konkurranse) Men meldte på uansett, for en dommer/beskriver skal jo bare gå ved siden av- men da jeg fikk vite han også skulle være testleder og faktisk skulle leke med Taco, tenkte jeg mitt…
Men vi kom jo ikke så langt engang før hun fikk «spader» Alt flere meter før vi kom fram til gruppa med folk hadde hun singlet han ut og det var ikke aktuelt å skulle ha noe med han å gjøre, så da byttet de, så den andre mannlige beskriveren tok over.
Kan jo nevne at en diger Riesen også kicket på samme beskriver da- og han var ikke redd!!

Da gikk alt så mye bedre, men Taco var helt tydelig preget av at han andre var der… Og summa summara Taco ble virkelig skremt både av kjeledressen, og spøkelsene, men aller mest skrammelet- Da flyktet hun… Vi fikk jo selvsagt avreagert osv, ellers hadde hun ikke fått «gjennomført» men noe pent syn var det ikke….

Og da ble man vel ikke så overrasket av at skuddet ikke gikk så bra.. En 4 som betyr at hun var berørt- og ikke ville tilbake til lek.
Men vi fikk avsluttet med lek før vi gikk ut av skogen og alt var glemt før vi forlot «åstedet» 😉 Med Bounzer kongen i munnen løp hun stolt ut av skogen <3
Hun er jo ikke skuddberørt slik egentlig, det var det andre som gjorde at det ble for mye med skudd der og da…

Jeg har fundert litt, eller masse.. i bilturen hjem, og jeg skjønner ikke helt. Jeg har sett på Taco som en stabil og ganske «normal» i psyken- ikke redd så mye her i livet. Aldri tenkt tanken at en Mh skulle ende slik. Og jeg HAR gått med hunder i Mh som jeg faktisk forventet ett slik resultat på. Poppit… Og ikke Minst Mia. Mia har dårlig avreaksjon og som unghund da hun tok Mh var hun redd MYE (en helt annen hun i dag som voksen), men ikke engang hun ble så redd som Taco i dag..
Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke kjente igjen dyret i andre enden av båndet i dag. Hun er ikke steintøff, men helt ok- og langt tøffere en det hun viste i dag….

Så da kan man jo begynne å fundere, prøve å tenke ut HVORFOR- hva skjedde osv osv

Jeg vet hun har hatt en periode nå som jeg har synes hun har vært litt «rar» bl.a at hun ikke ville leke med meg sist vi var i skogen- jeg regnet med det var pga smerter i tåa som har vært skadet og har holdt henne i ro en uke nettopp for at den ikke skulle påvirke henne.(den virket ikke til å plage henne i dag forøvrig) men også små drypp ellers, men ikke noe store ting…
Utrolig trist, og noe svar får vi nok aldri..

Men men gjort er gjort, test er test og Taco er fortsatt verdens beste gullunge som JEG mener er en knall bra hund- hva andre mener etter dette, ja det får bli deres sak 😛

Skjema og film kommer etterhvert 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *