Rundering

Fy flate det er deilig nå!! Varmegrader og opphold i oktober=ekstra runderingstreninger 🙂
Ikke hvert år det er mulig her oppe så det nytes i fulle drag.  Selv om jeg merker det på kroppen at det ikke er sommer lenger så holder vi ut en stund til.

Vi kjører fortsatt med løsbitt på Taco, hun må ned i dekk før hun får bittet og dette fungerer veldig greit. Hadde planer om å få filmet i dag, da jeg har lyst til å se det selv. Er jo en bit i treningen man som hundefører ikke får sett på egen hund. Men med minnekorte hjemme i PC’n ble det med tanken 😉

Torpomoen

Vi var bare 3 stk på trening i dag så det ble ikke helt den gode flyten som det blir når man har igjen en person på midtlinjen til å holde styr på figurantene, men men..
Taco har stort sett rette og fine slag, men noen ganger stikker hun til siden- stort sett høyre/fram i terrenget alt for tidlig. Jeg har ikke lagt så stor vekt på det, kun stoppet om det blir veldig feil, fordi hun oftere tar de rette slagene. Men i dag ble det litt fundering på dette. Skal jeg/skal jeg ikke stoppe henne og sende på nytt?? Hvor streng skal jeg være?
Jeg vet man må se ann hvor mye hunden tåler å bli «korrigert» på dette. Taco tåler nok endel, men jeg vil ikke gjøre det bare fordi jeg kan. Jeg vil først tenke litt på hva målet mitt er, og hvor mye noen skjeve slag vil telle i den store sammenhengen. Hvor ofte blir det skjevt, i forhold til hvor ofte det blir bra? Hva kan jeg gjøre for å unngå at det blir «skjeve slag»?
I dag gjorde jeg ett halvhjertet forsøk på å stoppe henne, og da gikk det jo selvsagt ikke.. Får heller bestemme meg på forhånd at blir det slik og slik så skal hun stoppes…
Vi kjørte ganske langt på første økten- det lengste noen sinne i dette terrenget. 2 tomslag og resten funn. Hvor mange husker jeg ikke. Ikke helt fornøyd med første tomslaget, da hun ikke har nok framdrift- tror hun snudde for å lete mer, før hun kom på fløytesignalet. Men flyeren over er jeg fornøyd med. Hun kom litt overraskende på meg alt for langt bak, men kom i fin fart langs midtlinjen, og inn på plass og rettet seg fint inn da jeg snur nesten 90 grader og sender henne inn i skogen igjen (Y)
Tomslag nr 2 skal jeg ikke si så mye om da jeg ikke har sjans til å se henne, men hun hadde fin framdrift, selv om hun nok var ute litt lenger enn hun burde- kom bl.a først på andre fløyesignal 😛

Torpomoen

Økt nr 2 så ble det litt klabb og babb, og jeg burde nok skiftet plan idet jeg kommer inn i løypa, fordi jeg ser Taco får første fig i nesa, selv om hun ikke burde fått det pga vindretningen… MEN jeg skal ha litt skryt, for jeg spør makker på midtlinjen hva jeg gjør om hun IKKE går ut på det planlagte tomslaget jeg hadde tenkt å begynne med. Men stikker over på andre siden.. Får til svar at det trenger jeg ikke tenke på fordi at Taco ikke vil gjøre det (pga vinden)
«Ok den er grei» tenker jeg, og sender hunden. Hun løper 10m, vinkler fram. DA stopper jeg henne. Sender på nytt, Taco løper fint ut, noe kort, og har ingen planer om å bli værende der ute- hun kommer innover igjen, og skjærer over midtlinjen 10 meter foran meg og vips er hun borte på andre siden, og straks etter kommer beskjeden på radioen: «melding» hmmmm Den hunden har full kontroll over skogen sin altså!! Fører derimot, har IKKE kontroll på hunden 😉 Jeg burde ha stoppet henne fikk jeg beskjed om… hihihi ja det var jo det jeg spurte om: hva gjør jeg om hun gjør nettopp dette. Nå vet jeg!
Resten av økten gikk veldig bra, selv om vi ikke alltid hadde oversikt over hvor figurantene var, så ble det en finfin økt. Men håper vi får med oss fjerdemann neste gang, blir litt bedre da- og vi skal teste ut en enda tettere løype 😀

Jeg prøver forresten å få inn litt mer lydighet i løypa. F.eks sitt og bli på starten, og mer kontroll ellers i løypa.
Jeg kunne bare slengt på førti «på plass» og hatt Taco rundt meg, men jeg er litt gnien på den kommandoen og tenker å heller benytte meg av en annen kommando i skogen. En som ikke betyr PÅ plass, men mer «rundt plassen» 😉 kadaver dressur er jo ikke nødvendig i løypa… Men ett skritt om gangen tenker jeg 😀