Torsdag på Sjoa

Ja da prøver jeg noe nytt.. Lagrer planene mine her før jeg reiser på trening, også oppdaterer jeg det og publiserer det når jeg kommer hjem.
Resultat og tanker om dagens trening skriver jeg med rødt
Dagen plan:

Moment trening 5 min. økter:

  • Dekk (innkalling)

1:Neddekk med trøkk! Pass på at hun er helt nede med baken. Belønn framover
2:Få medhjelper til å holde noen meter unna

Vi startet med dekk trening. Jeg må passe på at baken er nedi før jeg løser ut, og prøver også å sette kriterier slik at jeg ikke belønner trege dekker. Synes selv jeg er blitt flinkere til å «være streng»

 • Rute
  1:Send igjennom x 2
  2: Stå i ruta, m/ musmatte x 2
  3: Med stå/dekk + innkalling

Problemene med ruta som vi fikk etter siste konkurransen da hun ikke fant ruta (eller på en eller annen måte fikk noe rart for seg) ser ut til å være borte. Hun står på bakbena av iver når jeg gir kommandoen «ser du ruta?» Plasseringen i ruta er ikke god nok, hun søker opp musematta, men vi har nok slurvet litt mye med at hun ikke trenger å tråkke på den. Jeg sendte henne flere ganger i dag- med økt vanskelighetsgrad. Først kun «løpe igjennom» og få ballen over hodet, så med stå, neste med dekk, og til slutt med innkalling. Hun dekker også for kjapt, så vi får skrive opp terping på å bli stående i treningsboka

 • Avstand m/ rygging
  1: Minn henne først på rygging x 4
  2: Alle skifter fra kort avstand x 2
  3: Alle skifter + rygging fra kort avstand x 2
  4: Stå, rygg, sitt fra 6 m x 1

Dette trente vi på slutten av treningen i kveld. Hele poenget med ryggingen i forbindelse med ruta er jo for å få henne til å tenke bakover. I momentet Stå -> sitt så kan det fort bli litt framdrift. Så ved å få inn en rygging før dette momentet så vil det (forhåpentligvis) få henne til å heller gå ett skritt bak før hun setter seg- ja aller helst ingenting da 😉
Nå har hun nettopp lært kommandoen, så hun slenger på en dekk innimellom når jeg sier «rygge» men det blir bedre og bedre. Og så langt så ser det ut til å virke 😀

 • Metall apport
  1: Hold -> erte -> sitte -> kaste -> kappløp
  2: Hold -> erte -> sitte -> kaste -> late som kappløp -> belønningsord 1/2 m før hun griper
  3: Hold -> erte -> sitte -> kaste -> kappløp -> rygge, stoppe -> belønning bak ryggen
  4: Hold -> erte -> sitte -> kaste -> stå rolig -> belønne bak ryggen

Dette fungerte ekstremt bra i dag. Ertingen og kappløpet om bukken tenner henne MYE! I dag rakk jeg aldri frem og fikk snappet bukken før henne. BRA!!! og vi fikk full galopp inn/ut på alle forsøkene. Hun virket også mindre redd for å miste bukken på labbene. Det hjelper faktisk å trene 😛

Kjeding av 4 øvelser
1: Innkalling m/dekk
2: Avstand
3: Ruta
4: Neseprøve (husk plassering i forhold til belønning)

Første øvelse er Innkalling m/ dekk.. Kjeden begynte dårlig, da frøken brunbjørn som på bestilling demper/låser eller hva farsken hun driver med. Og kom travende.. Jeg avbrøt, siden kjeden egentlig ikke hadde begynt. MEN jeg avsluttet ikke slik jeg skulle gjort… Jeg SKULLE løpt fra henne og gjort ett nr ut av det. I stedet gikk jeg mot henne og brukte feilsignalet. Ikke at det er sååå ille, men vi ville nok fått bedre virkning av den første løsningen (nytt notis i treningsboka)
Men iallefall, vi fikk bedre fart neste gang, og neddekk var bra, men trav inn fra dekken. Innsittet var bra. Hun er MED på belønningsrutinen min, og det kjennes bra ut.
Neste øvelse er avstanden. Her får vi «låsning» på første oppsitt, og hun er seeeeeg men hun hører etter og det går bedre og bedre utover. Og det er absolutt ikke en eneste millimeter framdrift 😀
Hun er fortsatt med i b.rutinen, og ruta går veldig bra, unntagen at hun er for langt bak i ruta og at hun begynner å dekke før kommando. Kunne vel hatt større fart på innkallingen, men det er små detaljer.
Nå er hun litt mindre med i b.rutinen. Det KAN være fordi vi ikke har kjedet 4 øvelser før, kun 2 og 3, så forventingen til at NÅ burde belønningen kommet, kan være årsaken. Men hun følger absolutt med, og hun avslutter med en nydelig neseprøve. Jeg velger å sende henne rett i avstandsbelønningen bak ryggen min mens hun er på tur inn med pinnen.

Absolutt en vellykket kjede, selv om øvelsene ikke er perfekte 🙂