Oktober

Først jubler vi litt for at Taco er HD/AD fri + at ryggen hennes er uten forkalkninger 😀

27/28 september var det duket for lp kurs med Maren Teien. Maren er en utrolig trivelig og engasjert ung dame. Kjempe dyktig! Og vi fikk masse input.
Vi så på dekk momentet i innkallingen- fikk ett nytt tips der.
Apport dirigeringen så vi litt på- og kom ett godt skritt videre.
Kjeding av noen øvelser og sist men ikke minst store forstyrrelser- dvs «dommer» som gikk nesten oppi oss. DET var vanskelig både for meg og Taco, men veldig lærerikt.

DSC_0042 DSC_0045 DSC_0046 DSC_0317

Anbefaler absolutt Maren som instruktør 😀

Ellers så går det i så mye trening jeg klarer å skvise inn. Vi runderer, går spor og trener lydighet. Jeg har slitt veldig med å finne en belønningsrutine som både jeg og Taco trives med. Hun har ikke engasjert seg særlig i mine «hopp og sprett» så jeg vurderte å rett å slett å gjøre hele konkurransen om til en eneste lang øvelse, kun med verbal ros mellom øvelsene. Men nå ser det jammen meg ut til at vi har kommet fram til noe som passer oss. Blir spennende å se om det virker over tid.
Nå på siste skogstrening så fikk vi trent sporoppsøk skikkelig for første gang. Vi har stort sett aldri hatt direkte påsett på sporet, men aldri så lange oppsøk som det vi gjorde nå. Jeg la opp 7 oppsøk etter hverandre. Og det gikk veldig bra. Kun ett av oppsøkene ble bakspor, og det tror jeg var fordi hun hengte seg opp i en kvist og måtte ha hjelp.

Hun fikk også ett lengre spor med fremmed sporlegger, der fokuset var på at hun ikke fikk lov å gå over pinnene. Hun vil gjerne droppe å ta de for sporet er det kuleste, men det blir litt feil 😉

Vi avsluttet en herlig dag i skogen med rundering. Jeg hadde bestemt meg for å strekke strikken litt, så da ble det to tomslag og vi runderte ca 200m. Hun har aldri rundert så langt før, ei heller hatt mer en ett tomslag pr økt, så dette ble bra!! Ingen antydning til å gi seg, selv om hun helt klart ble sliten. Vi observerte også at hun ble mer og mer nærgående på figurantene ved melding (fastbitt) utover i løypa. hadde egentlig trodd det var motsatt. Her må det funderes litt. selv om hun er liten å søt, så skal hun helst ikke løpe ned figurantene 😛

Vinteren nærmer seg med stormskritt, og jeg gruer meg veldig til kalde mørke kvelder, glatte veier og mye snø… Jeg har mest lyst til å grave meg ned, og bli værende nedgrav i 6 mnd. HATER vinter og snø altså!!

MEN jeg har ordnet meg med litt fasiliteter. Her om dagen ryddet jeg kjelleren og fikk ett rom jeg kan få trent litt småtteri. Fungerer greit selv om det selvsagt blir endel begrensninger i treningen.

Her er dagens kjedetrening. Ikke alt ble helt etter planen, men gleden er der og hun er med mellom øvelsene 🙂
Jeg har en film til men legger den på film siden.

Skal bli «spennende» å se hvor mye fornuftig vi får gjort de neste mnd..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *