15 mnd, konkurranse og første løpetiden

Det har skjedd masse siden sist! Vi har konkurrert i både lydighet og rally, vi har vært på masse kurs og hatt så utrolig mye gøy!!

Både Choco og Mia har kommet opp i kl 3 i Rallylydighet.  Når de starter der er litt uvisst, da jeg prioriterer Lp og bruks med Taco først og fremst.
Mia_Rally_Juni_14

Choco Rally premierTaco_Choco_stevne_Juni14

Taco har nå fått opprykk til kl 3 lydighet. Det tok oss kun 3 konkurranser. Kunne tatt kun to, men vi var kjempe uheldige på debuten i klasse 2. Vi fikk dommer elev, og det var tydelig at h*n ikke var særlig erfaren. Masse ble feil, både anvisninger, kommandoer og plasseringer var innimellom utrolig rotete.

Lp1_11mai14
Vinner kl 1

SONY DSC

Vi var inne i ringen i over 30 minutter. Dommer og elev skravlet seg i mellom noe så forferdelig.. og selv om jeg forsøkte å holde Taco igang, så mistet hun etterhvert fokus. Så ut i programmet så ga jeg henne mer eller mindre fri etter at jeg hadde «belønnet» og hva skjer- jo det som ofte skjer når man står på gress med en hund: den tisser…. Så derfor fikk vi 0 i helhet og mistet der både sølvmerket og mest sannsynlig opprykket.

Taco_LP2_Juni14 Taco_Lp2Hamar14
Klasse 2 på Hamar
Heldigvis så hadde vi konkurranse dagen etterpå og DA kom opprykket. Vi trodde en stund at dommereleven også skulle komme i kl 2 ringen der, men heldigvis- det var i andre ringen 😉 Eller hadde jeg nok satset på å gå ett par øvelser for så å belønne. For jeg ville ikke ta en da 14 mnd gammel fersk hund gjennom det samme en gang til. Jeg skjønner jo vi må ha elever skal vi få nye dommere. MEN eleven bør sørge for at de VET gangen og rekkefølgen i en Lp konkurranse før de melder seg opp til praksis 😛

Ellers har Taco bestått K-test. Og hun har fått løpetid. Tok sin tid- 14mnd ble hun, men det passet egentlig greit inn i skjema, selv om det kom dagen etter(?) K-testen, under Runderingskurset på Sølen og røntgen blir utsatt så er hun iallefall ferdig før høstens konkurranser 🙂
Ktest4Juli14
Vi har vært med på ett gjeterhund kurs i Sverige, ett 4 dagers runderingskurs i Påsken, flere lp konkurransekurs, og en uke på Sølen også med rundering.
IMG_9371Apport DSC_0130

Vi skal på 1 ukes lydighetsleir i August, + ett nytt runderingskurs i september og enda ett lp kurs på høstkanten.
Også skal vi forsøke oss i kl 3 lydighet OG debutere i spor i høst. Planene er klare og de er mange 😉 Jeg hadde som mål for i år å starte i kl 2 og få opprykk til kl 3 på Hundorp utstillingen i september. Men nå skal vi faktisk starte klasse 3 der!! Noe opprykk til Elite tror jeg ikke på, men håper på poeng i alle øvelsene 😀 Uansett så tror jeg vi skal være i kl 3 til neste år, vi trenger å få mer rutine 😀

Taco_15mnd
Taco 15mnd

Valpe planene skrinlegges. Jeg har fått noen henvendelser, men ikke mange nok, eller interessante nok. Veldig få ønsker mine valper som treningskompis/konkurranse hunder, alle vil jo bare ha familiehund/tur kompis og da jeg ikke selv ønsker valp nå, så tar jeg heller ikke noe kull. Aussien er en så super lp/bruks hund, at jeg blir rett å slett fortvilet over hvor få som faktisk bruker de til det på «høyere nivå» Men om noen ønsker en aktiv hund med «mine» linjer så har de en ledig hannhund etter Mia’s søster på Dalsrud gård😀