Tiden flyr!

Konfirmasjonen gikk veldig bra forrige helg, og yngstemann i huset er nå «voksen» 🙂

Vi har vært i Lom/Garmo nesten hver dag hele uken. Trene, trene og trene 🙂
Mandag var vi på utstillingskurs. Rett å slett for å trene litt håndtering. Samt at Mia og jeg forsøkte oss på bronsemerket i lydighet. Og om jeg må si det selv, så gikk det strålende!! Aner ikke poengsummen, men ikke mye å trekke for 🙂

Tirsdag trente vi rundering/felt. Choco fikk 2 figuranter, og ulikt henne, så strevde hun med å finne de 😛 På begge to måtte jeg sende på nytt. Første gangen var det min skyld som sendte feil, og da sendte jeg på nytt- enda mer feil 😉 Choco fikk figuranten i nesen fra laaaaang avstand. Hun melder som vanlig uten problemer 🙂 Bomslag nr to kan hun takke seg selv for 😉 Hun løper laaaangt over 50m og dekker ikke godt nok. Jeg sendte kanskje litt feil også i følge vinden, men om Choco hadde slått framover hadde hun funnet figuranten, i stedet fort å gå rett «langt ut» og rett inn igjen 😛
På slag nr to var hun på rett side av vinden (det var MYE vind) og fant fig med en gang 🙂

Mia trente egentlig bare lek. Jeg testet ut en teori om at hun har fått noe rart for seg etter melding, og det stemte…..
Mia kan godt leke med figuranten før melding, men etter meldingen er levert hos meg, så er det ikke like gøy. Jeg aner ikke hva hun har for seg, men nå skal det bare lekes. Meldingen sitter som ett skudd, så da har vi råd til å la den ligge en stund.

Poppit fikk trene litt felt. Har ikke helt den store motivasjonen til å ta opp igjen runderingen med henne, og vi trenger ikke trene på ferske blodspor- så da tok vi litt felt, bare for å få ut litt steam. Og selv om det ikke er så systematisk det søket hennes, så funker det 😉 feltet var 50×50, og vi hadde 7 gjenstander som vi delte mellom 2 hunder. Det vanskeligste var nok å se på den andre hunden jobbe 😉

En kar som drev på midt i veien ikke langt unna oss. Han er visst en riktig plagsom fyr, som angriper biler og folk om de kommer for nærme. Men fin er han!

Onsdag var det lydighet i Lom. Jeg kom litt sent, og folk var etter min smak litt for kjappe til å finne is baren 😉 men de andre har ikke 3 hunder som skal trenes 😛 Så det ble litt liten tid på oss, men det vi fikk gjort var bra.
Jeg skriver ikke så mye om det, da det er det samme som trenes på hver gang. Fellesdekk, tannvisning osv osv på Mia, kjegle, Fvf pirking, rute osv for Choco og Poppit. Poppit går som en gud om dagen. Hun gjør svært lite feil, og får hun ikke opprykk i løpet av de 3 neste stevnene, så blir jeg sur 😛 hihi litt urettferdig det da, men blir litt «kjedelig» når kl 3 øvelsene sitter som støpt
Jeg har egentlig ikke «tid» til å trene på Eliteøvelsene i tillegg- ikke vil jeg blande inn f.eks kjeglen før hun har opprykk heller… Men trening og konkurranser er to forskjellige ting- og Poppit har vært prinsessen av dobbeltkommandoer på konkurranser, så jeg tar ingenting forgitt selv om treningen går som en drøm.

En liten smak av sommer- en veldig liten!

Choco har ikke vært helt i slaget i det siste. Hun spiser dårlig og energi nivået er derfor labert. Hun fungerer ok på trening, men ellers sover hun bare. Nå har jeg heldigvis funnet ut av det, og selv om hun fortsatt er litt motvillig til å spise, så får jeg iallefall i henne mat 2 ganger om dagen. Og forandringen i oppførselen kom momentant etter hun spiste ett helt måltid 🙂 Jeg vet ikke om hun bare er matlei (spiser V&H nr 25) eller om det er noe galt med kjøtt blokka? Iallefall så har jeg nå gitt henne 100% kylling, og det ble andre boller 🙂

På trening sliter vi med apport dirigeringen. Jeg klarer ikke å få henne til å skjønne hvordan det gjøres, noen ganger går det, noen ganger bare står hun å ser forvirret på meg, eller henter midt apporten:P Jaja vi jobber på!

Torsdag Var jeg instruktør på valpekurs igjen, og fikk trent godt med alle tre etterpå. Mia ser ut til å ha fått litt bedre kontroll over konsentrasjonen sin, og lar seg ikke forstyrre så mye lenger 🙂
Choco fikk enda mer apport trening, og det fortsetter i samme stilen….
Poppiten ja hun er flink, flink og atter flink 🙂
Mia fikk i tillegg løpe løs med en gjeng valper. Dette er nytt for jenta, så hun visste ikke helt hvordan hun skulle takle det, og ble litt forvirret da mor forsvant i folkemengden. Men hun fant ut av det, og jeg tror hun koste seg.

Fredag var vi på Otta og trente lydighet. Samme opplegget som vanlig. ikke så mye å skrive om egentlig.

Lørdag la jeg ut 6 blodspor og trente lydighet i Heidal. Og denne gangen ble jeg skikkelig frustrert. På apport dirigeringen 🙁 Jeg tror jeg nå bare må innse at denne øvelsen KAN vi IKKE og på konkurransen neste helg, så blir jeg fornøyd om jeg får Choco til kjeglen. Jeg skal ikke stresse noe mer med den. Jeg holder på å ødelegge hele skiten (ikke noe nytt når det gjelder meg) så da tar jeg heller ett skritt tilbake, og prøver å tenke ut noe nytt og lurt noe for å få Choco- som ikke er så veldig glad i å apportere- til å like og ikke minst SKJØNNE! apport dirigering 😉

Mia var kjempe flink, og jeg har nå begynt å snuse litt på kl 2 ting. Avstandskommandoen er vi nå på ca 4m, hun har hatt sin første fulle apport øvelse (inkludert sitt/bli) vi har fra før snust på stå momentet i innkallingen, ruta og hoppet. Men de er langt ifra ferdige. Men tror jeg skal legge litt mer energi i å få de til skikkelig 🙂

Poppit- ja hun er bare flink hun 🙂

Søndag ble det blodspor på oss. Natt gamle spor på ca 20-22 timer. Og Mia glitret til med et helt nydelig spor. Et nesten fullt prøvespor i lengde, mange vinkler, og blodopphold i 4 vinkler + ett på rettstrekke. Ingen problemer! Om jeg skal «klage» på noe, så må det bli at hun ikke markerer såleie og at farten er bittelitt høy. Hun har fått ny sele og den fungerte supert, bortsett fra en bitte liten konstruksjons «feil» Så med en ny og bedre borrelås blir den perfekt 🙂


Og selen synes godt på en kamuflasje farget Mia

Choco fikk et spor på rundt 300m med ett sårleie- som hun markerer og ett svenskemoment 😛 Tilbakegang. Skikkelig artig å se hvordan hun jobber. Dette er vanskelig, men hun finner ut av det, og vips er hun på sporet igjen. Men farten blir for høy…

Sporslutt

Poppit sporer egentlig bra, men hun har det så travelt, at det virker veldig virrete. Om man ikke passer på så vips så har hun rotet seg vekk, og hun er ikke så enkel å lese, siden hun virrer selv når hun er PÅ sporet 😉

Vi avsluttet dagen i skogen med en tur 🙂