Vi hopper i det!

Uken som har gått har vært viet til så mye lydighet som jeg har klart å presse inn. Selv om jeg har stresset mye med konfirmasjons forberedelser, så har jeg fått trykt inn litt trening nå og da. Først i uken noen små økter her hjemme mellom vasking og maling. Så ble det litt skikkelig trening onsdag.
I Lom hos Jetta hundeklubb er det en liten aktiv gjeng som trener utenfor kirken i Lom sentrum hver uke. Dvs at det blir endel forstyrrelser, og det er jo helt ypperlig. Det trenes både Lp og Rally Lp.
Vi har fått tatt flere tannvisninger på Mia, noen er 10’er øvelser, mens noen er litt mer 7-9 poeng 😉 Ikke alltid jenta kan sitte i ro. Men det blir nok bra tilslutt tror jeg 🙂
Enkelt dekk trener vi alle steder vi kan. Også her hjemme har jenta måttet ligge i dekk, men jeg trener en av de andre. Går bra må jeg si 🙂 Hun kan reise seg nå og da, men stort sett ligger hun i ro 🙂
Vi har tatt tak i avstands kommandoen, og hun klarer nå stort sett skiftene når jeg står på 3meters avstand. Men noen ganger letter hun opp baken fra dekk til sitt- og det vil vi ikke ha noe av…. Men hun reagerer på kommandoene iallefall 😛

Med de to andre jentene så har det blitt mye det samme vanlige… Poppit har vært veldig flink, og alt fungerer stort sett bra… Og Choco- ja hun trener kjegle hun 😉

Torsdag var en travel dag. Først møtte jeg Unni og hennes fuglehunder på Hundorp. 3 timer med konkurranse rettet trening. Super tusen takk for all hjelp Unni!!

Vi hadde ringbånd, stoler og det meste som er på konkurranser, rundt der vi trente, bare ikke så mange tilskuere…

Choco fikk teste seg endel med avstandsbelønning på stol utenfor ringen. Det syntes hun var kult 🙂 Og jobbet godt for den. Men det ble vanskelig å stoppe i ruta når stolen sto rett bak, så det er noe å tenke på 😉
Vi tok for oss apport dirigering, og det var ikke så lett. Jeg har ikke trent den siden konkurransen i januar, og før det var det også veldig lite- så dette er rett å slett en øvelse hun ikke kan godt nok. Så nå skal jeg trene den mye- men da må jeg gjøre alt selv- men det går det når man må.

Jeg fant jo også ut at jeg har rotet med hvilken apport som skal hentes i forhold til hvem som blir lagt ned først/sist. Jeg mente det var den som ble lagt ut sist, som skulle hentes, men det er det jo ikke. jeg husker rett å slett ikke hva jeg har trent på før- mener det er feil det jeg har gjort, men som sagt- hjernen min henger ikke helt med her (Ingrid- husker du hva jeg har sagt på treninger ???)

Choco og Mekora i felles sitt med skjult fører- bildet er tatt fra under bilen 😉

Felles sitt og endel «ikke dekk/sitt på naboens kommando» ble det også trent på. Her er Choco veldig flink, hun kan bare bli litt flinkere til å høre på MIN kommando 😉 Ikke noen feil på treningen, men hun er ofte litt tunghørt på konkurranser :/

Poppit fikk også felles sitt og felles dekk. Ingen problemer der 🙂

Poppit og Akita i sitt 🙂

Ellers er Poppit veldig flink- ja bortsett fra ruta- den har gått til heden igjen 🙁 Jaja det er bare slik det er- trene, trene og trene litt mer…

Mia gikk igjennom mye av kl 1 programmet, og hun er veldig flink på momentene, men ikke så flink på hele øvelser 😉 Lineføringa var håpløs når vi ble kommandert… (skal båndet være i venstre hånd forresten??) Hun satt igjen når jeg startet å gå, og var generelt litt tung. Hmmm kan det være en reaksjon på «rar fører oppførsel» ? I isåfall er vi in deep trouble 😉 For jeg har meldt oss på vårt første stevne 😉 Den 20 mai så braker det løs. Hihihi det blir full fokus på å ha det gøy, ikke noe poeng jakt. Får vi opprykk så blir jeg glad, gjør vi ikke det, så gjør ikke det noe 🙂

Ble ingen fellesdekk på Mia, men hun fikk enkeltdekk mens Unni trente rute rett ved siden av 🙂

Fredag var vi på Otta igjen. Kun 3 stk på trening denne gangen, men vi hadde en fin trening, og benyttet anledning til enda en tannvisning på Mia 🙂
Jeg trente for første gang på apport dirigering uten hjelp. Det fungerte ok, selv om Choco ikke alltid skjønte hva hun skulle. Får vel bare terpe og terpe, og håpe det går inn.
Poppit kunne i dag ikke sitt under marsj. Den som har vært så stabil i det siste ble plutselig bare stå. Frustrerende!! Men hun hadde også «glemt» at man skal sette seg ved holdter, så kanskje jenta ikke liker grus i baken?

Jeg gikk ett lite skritt tilbake på lineføringen med Mia, vil ha henne litt mer oppmerksom og med. Synes hun var mye bedre å drive med i dag, enn torsdag 🙂
Så avsluttet vi med litt latmannstrening: Ballkasting..

I morgen er det konfirmasjon av yngstemann, så da blir det ingen trening 😉

TADA 🙂