Endelig litt Lp trening igjen


Min fiiiine lilla rute med søte rååsa kjegler 🙂

Fredag hadde vi en fin hundedag på Otta. Jeg begynte litt senere en planlagt, pga en kranglete kropp. Men kom da tidsnok til at Mia fikk løpe ett par runder på «sosialt slipp». Jeg er ingen fan av at voksne hunder skal slippes med fremmede hunder i hytt og pine, men Mia har nesten aldri fått løpe med fremmede hunder, så noen få positive møter har hun bare godt av. Så er det bare det å sørge for at de er positive da…. Mia er jo 19 mnd nå, og jeg merker at hun er mer voksen- selv om hun nok alltid vil være baby’n vår 😀 Så jeg vil nok være meget forsiktig med fremmede hunder- vil ikke ha noen negative opplevelser!

Poppit 3 år, og ser ut som en sort sau- men en vakker sort krølltopp synes jeg 🙂

Da vi fikk plassen for oss selv, ble det en god økt på alle 3.
-Choco fikk trene mye på ruta.. Kjegle først SÅ ruta. Ikke ruta først nei 😉
Ble endel repetisjoner der jeg vekslet på å belønne med ball over hode, + å gå fram til henne å legge belønningen bak. Litt uvant for henne den siste, men det tar hun nok fort. Stopp ved kjeglen ble også belønnet endel. Men får nok legge enda mer vekt på det. Hjernevaske henne på «kjegle først»
Så litt FvF og jeg forsøkte meg på nytt tonefall på SITT kommandoen. Skal legge vekt på iiiiii tror jeg.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ede3pLvcI_4&w=420&h=315]

-Poppit koste seg med mye FvF, ruta, innkalling og nytt bevegelsesmønster på stå/dekk. Vil nok ta en tid før hun får det nye mønsteret i kroppen.
Mye bra på FvF. Jeg forsøker å finne ett litt roligere tempo, men er redd det kanskje ble litt sakte. Vanskelig å «se» selv! (se første FvF delen av filmen- del 2 er speedet opp)
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Nk9Ps7N4ouI&w=420&h=315]
Innkallingen var ikke bra. Jeg har dratt fram igjen pipeball til henne og det ble litt sterk kost 😉 Jeg sluttet å bruke ball som belønning (bortsett fra en gang i blant) fordi hun blir besatt 😛 Hun piper og styrer. Men nå har jeg funnet ut at om det er ballen hun vil ha, så får hun bare styre ivei. Rene border faktene på henne, men så lenge hun klarer å jobbe for den, og hun ikke blir helt gal, så bruker vi den fremover og ser hva som skjer 🙂

-På Mia ble det også endel FvF på. Sakte marsj, og det gikk veldig bra!Hun detter ut en gang i blant, så jeg passer på å minne henne på hva vi driver med innimellom, men kjempe fine holter, og hun følger fint på.
Litt apport også, men det var ikke noen skikkelig plass å kaste apporten (inntil noe), så det ble bare sånn passe resultat. Hun kunne hatt enda bedre fart, men men det kommer nok.
Stå under marsj og dekk fra holdt var veldig bra. Hun sto helt stille mens jeg gikk rundt/bak henne. Veldig bra!!
Av en eller annen grunn så glemte jeg enkeltdekk- veldig dumt!!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Vn-L3fQdaAA&w=560&h=315]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xc5nZDFOwbY&w=560&h=315]

Så reiste vi til skogen der vi gikk spor. Ikke så lange sporene, men de ble vel 2-300 m hver. Choco fikk sporoppsøk på ca 15m, som hun løste veldig bra med masse kvist og kvast, jeg var litt tidlig ute med rosen da hun fant sporet, så hun mistet konsentrasjonen i noen sekunder, men så var det planke kjøring. 1 pinne og 1 ball var lagt ut + slutt, og Choco fant begge lett som bare det. Og som vanlig må jeg bare stole på hunden, for selv blir jeg desorientert etter få meter 😉

Poppit gikk også ett veldig bra spor. Jeg var veldig bevist på farten, og noen ganger trodde hun nok at jeg ville stoppe henne, men hun får ikke lov til å rase frem uten å ha på nesa skikkelig. Hun fikk ikke noe i sporet, men markerte hvert et merkebånd 😉 så hun måtte jo bare få litt belønning for det. Litt stæsj i sporet neste gang tenker jeg…

Mia fikk 2 pinner i sporet sitt, + en ball i tillegg til slutten. Under pinne nr 2 var det godbiter. Første pinnen fant hun og plukket opp !!!!!!!!!!!!!!! JUHUUUUU i fjor gjorde hun ikke det- hun markerte de ikke engang 😛 Hun sporer veldig bra, men ble litt forstyrret av at Ingrid gikk bak og skravlet (med vilje) og hun ble litt satt ut da det lå en ball der- trodde nok vi var ferdig.. Pinne nr 2 plukket hun ikke, var litt for opptatt med å spise godbitene. Så vi prøver uten godis i fortsettelsen, og ser om hun fortsetter å plukke uten hjelp 🙂


Vi avsluttet med litt feltsøk på alle tre.

Takk for trivelige timer i skogen Ingrid 😀