Kurs!

Fy skamme så treig jeg er til å blogge :/ Men her kommer det- og det kommer myyyye 😉

Forrige helg var jeg på konkurransekurs i Lydighet. Jeg hadde med meg alle 3 jentene (var i Gausdal og vi overnattet hos Unni- takker og bukker for husrom!) Men det var poppit og Mia jeg konsentrerte meg om. Vi var 6 stk, og det var delt inn i 10 min pr deltager. Da ble det 4 økter hver dag, eller 2 pr hund pr dag. 10 min som gikk FORT, men hundene rakk aldri å bli leie, og vi ble veldig effektive, og man fikk god anledning til å se/lære av de andre. Men slitne hunder etter helgen- nei det fikk vi IKKE 😛
Hadde sikkert vært lurer om jeg konsentrerte meg om 1 hund- men nå har jeg faktisk 3 stk jeg trener, så da får det bli slik 🙂

Choco fikk litt trening på jordet ett par ganger om dagen og var med på fellesøvelser en dag, pluss med som medhjelper på trening av enkeltvis neddekk/oppsitt- der klumpen forøvrig ikke gjorde en eneste feil 🙂 Hun satt og sitret av forventning hver gang jeg hentet Poppit/Mia, så da vi skulle ha den avsluttende pratet, ble hun med inn, og sovnet på et blunk. Hihi HUN var sliten hun.

Med Mia så er det jo egentlig veldig greit-hun KAN egentlig ikke noen ting, og all input som kan få meg til å lære henne øvelsene korrekt er verdifull. Det er nå hun skal formes og bli en super duper LP hund 😉 Det er iallefall håpet. hihi

Jeg tok for meg Tannvisning, FVF, Apport, avstand, neseprøve og ruta.

Tannvisning er jo kun i kl 1, og egentlig ikke så mye å tenke på, men siden Vi ALDRI har trent på det, og Mia ikke synes det er sååå kult å bli tafset på, så måtte jeg jo bare benytte anledningen. Det gikk egentlig veldig bra. Noen reagerte hun mer på, men mest av alt er det forståelsen på øvelsen hun må lære- Sitte på plass og vente 😉 Også er det dette med menn da….. F… Dri… at hun ble skremt den gangen. Det sitter virkelig i, og hun har absolutt ingen problemer med å se forskjell på kvinner og menn… Men hun tar iallefall kontakt, kan spise godbiter osv, men er litt skeptisk ja. Men vi fikk tatt minst 1 tannvisning hver økt, så bare vi får trent mer så skal vi vel få noen poenger på denne øvelsen også.

FvF hennes er forsåvidt ok, men hun har konsentrasjon som en loppe (og ikke Poppit loppa- for hennes konsentrasjon er det ingenting i veien med) og hun blir forstyrret av det minste… Så Hege (instruktøren) rådet oss til å gå MYE sakte marsj, også belønne i front. Mia har jo pga kasse metoden fått fin bakparts kontroll, og det blir rett og slett for mye, hun går med baken nesten rundt leggen min.. Skulle hatt det på film, hadde vært artig å se selv, da det ble noen latterkuler ut av det 😛

Jeg har etter å sett noen filmer på youtube ang opptak av apportbukken sett for meg at «slik skal det være» for å unngå takling av bukken. Men Hege fikk meg til å innse at hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett? Så nå går vi for DET ENKLE ER OFTE DET BESTE 🙂
Smart ikke sant?? Ja vi får jo se. hihi om Mia ikke har et pent opptak om noen mnd så får jeg gå ett nytt kurs, og heller lære å gjøre det vanskelig igjen!

Neseprøven har vi ikke forsøkt ute eller i andre settinger en inne på kjøkkenet, så jeg regnet ikke med det skulle gå da vi testet det ut- og jeg fikk helt rett. Hun hentet den rette første gang, men det var nok bare flaks, for på forsøk nr 2 hentet hun bare den første og beste. Så vi lot det være, så får jeg heller ta det mer gradvis her hjemme 🙂

Avstanden ble ikke helt slik jeg tenkte på, da Muffinsen ikke hadde trege neddekker på avstand som hun noen ganger har 😉 Men vi fikk et veldig godt tips angående vektfordelingen på «stå-dekk» bevegelsen. Så det skal vi ta for oss.

Og en annen ting jeg skal ta med meg- og det gjelder med alle hundene. TA DET ROLIG_ STRESS NED- IKKE SÅ TRAVELT 😉

Poppit var jo bare sååå glad for å få trent igjen, hun har virkelig vært nedprioritert i vinter- mentalt 🙁
Med henne prioriterte jeg FVF, Apport, Stå/sitt/dekk, avstand og innkalling.

FvF til Poppit er også bra, hun har flotte sideforflytninger, og følger som regel pent på, men jeg har for det første feil tempo i sakte marsj, og jeg tror jeg også stresser i vei. Om jeg sammenligner med f.eks Unni og hennes fuglehunder, så er hun bare SÅÅÅ behaglig å se på, mens jeg selv føler jeg stresser i vei. Skjerpings!
Apporten hennes fant vi vel ikke så mye feil på- husker egentlig ikke. Hun tenker litt for mye innsitt, og sakker derfor av på fartern litt for tidlig, ellers ok opptak og fart.

Jeg må finne på noe lurt på Stå/sitt/dekk. Kommandoene stå og sitt er for like, For lang SSSSSS på begge og da blir det feil. Har ikke lyst til å bare si TÅ på stå….. Kanskje rett å slett bytte kommando helt? Jeg bruker jA!! På Ståen til Choco i ruta, kanskje prøve det på Poppit? Hmmm tenke litt (og har noen en god ide- kom med det!!)

På avstanden blir det mye likt som med Mia- nytt «tenke mønster» Jentene skal tenke bakover i stedet for framover. Eller er bevegelses mønsteret til Poppit veldig bra.

Litt det samme med innkallingen- Poppit må tenke bakover på dekk momentet- så jeg har fått litt tips om hvordan jeg skal ordne med belønning bak henne. Både før vi starter, men også gå å legge belønning bak, mens hun ligger i dekken- den var ny for meg – men skal testes ut 🙂

Poppit fikk også være med på ett par fellesdekk/fellessitt. På første sitten la hun seg etter en stund, men satt ellers helt rolig. På første fellesdekk gikk jeg ikke i skjul. Jenta må få bygget opp igjen selvtilliten, så da går vi litt tilbake. Men neste dekk gikk jeg i skjul, og det gikk veldig bra 🙂

Jeg er kjempe fornøyd med kurset. Ikke helt det jeg er vant med, siden det kun var 1 og 1, men jo mer jeg tenker på det, jo mer liker jeg det 🙂 Vi drev inne i en liten hall (gammel stall) med kunstgress, og derfor ble ikke rutesending og apport dirigering tatt med. Men Unni har lovet at hun skal fortelle meg hvordan Hege lærer inn det. 🙂

Jeg har noen notater på tlf som jeg skal notere i bokje mi, slik at jeg ikke glemmer meg utover sommeren 😉

Resten av bildene ligger i ett facebook album her Også får de som evnt ikke har en fb profil bare klare seg uten, eller melde seg inn 😉

Dessverre så er neste kurs jeg var påmeldt avlyst, så der dalte motivasjonen litt, men jeg bare MÅ se til å begynne å trene for meg selv igjen. Konkurransene starter i Mai for vår del, så lett på baken frøken!
Nå som Kalvlykkja er bar, så kommer jeg nok til å reise dit. Jeg gidder bare ikke reise til Otta å trene alene der… Også håper jeg det blir trening i Garmo igjen (eller i Lom- ser ut til at det er der de holder hus nå)


Onsdag etter kurset var vi på Otta en tur, trente og lekte oss litt i parken. Mia fikk noen enkeltdekker, og jentene fikk litt FVF.

Også fikk vi besøk av Ingrid og Baiaz 🙂

Jeg har funnet fram sykkelen og skal forsøke å få litt bedre kondis på alle sammen her. Inkludert meg selv, etter flere uker med bare ro, er formen elendig… Skulderen min protesterer fremdeles, men jeg må bare overse det- for ellers blir jeg sittende inne hele sommeren 🙁

Etter mye trasking på venstre siden av veien i vinter, har både Choco og Mia problemer med å skjønne at nå gjelder kun høyre kjøring. Så på sykkelturen ble det litt klab og babb. Choco går løs (det gjør hun ellers også)- hun HATER med kjempe store bokstaver, å sitte fast i sykkelen. Men hun kan jo liksom ikke vandre midt i veien…. Hun kan kommandoen «gå i kanten» om hun skulle finne på å gå for langt ut i veien, men dette fungerte IKKE når vi syklet, så Choco fikk litt vondt i sitt myke hundehjerte når mor forlangte at hun skulle gå i den høyre kanten 😛 For Mia var dette første turen med sykkel og det gikk egentlig veldig bra- Selvsagt dro hun den med seg en gang og surret seg inn…. Hun ble redd, men det gikk fort over- like greit hun har litt respekt for doningen uansett 🙂 Hun ville også helst gå midt i veien, og ble litt forvirret da jeg både maste på henne og Choco, og hun gikk tilslutt bare pent ved siden av sykkelen (i stedet for i front, som jeg gjerne vil) Men men satser på at det blir bedre med litt øvelse 🙂

Tada 😀