Ute trening

Ja endelig har vi rotet oss ut for å trene…. Det er jo en skam, men dette var vår første i år!!
Ja jeg innrømmer gjerne: jeg hater å trene lydighet i kulde, og når man da ikke har trenings kamerater til å sparke en ut, så blir det rett å slett ikke. Vi har trent litt inne, men i går var det så nydelig sol ute at jeg bare måtte 🙂 Det nærmer seg sesong folkens 😀 😀

Ettersom vi har trent så lite, og kun inne i vinter er Mia rusten når det kommer til fart. Og det er først nå de siste ukene at hun har lært seg kommando ord. «På plass» har vi trent på, men ikke satt navn på, det samme med stå u/ marsj. Men det ser ut til at hun lærer det fort. Hun er jo nå såpass gammel at ting burde sette seg enkelt 😉

Jeg filmet litt fra treningen i går. Og bare for å ha sagt det- jeg filmer ikke og legger de ut på nett fordi jeg mener de er så bra, eller at vi er så flinke. Men for det første synes jeg det er artig å drive på med film (og bilder) og jeg synes det er nyttig å filme. Først og fremst å se på filmene og lære av de. Når man ikke har noen til å fortelle deg hva du gjør rett/galt, så er film et kjekt hjelpemiddel. Også får jeg litt ekstra – ja hva skal man kalle det- prestasjons angst? tja ikke helt, men man vil jo gjerne at det man gjør mens kamera snurrer skal bli bra, så da blir det bittelitt konkurranse likt- iallefall så blir som regel det jeg filmer dårligere en når kamera ikke er med- typisk konkurranse 😉

Men over til treningen.

Fri ved foten trenger vi mengde trening på. Lille jenta er ikke vant til å gå lange strekker, og siden Mia er en utålmodig sjel, så skal det ikke mye til før hun synes det er for lang tid siden godbiten, og begynner å finne på tull 😛
Vi må også terpe mer på kassemetoden. Som dere ser av filmen er hun for omstendelig i venstre vendingene sine- hun må få mer rutine på å bruke bakbena. Men hun er flink til å komme inn i rett posisjon, så utgangspunktet er bra, så nå er det bare for meg å bygge videre på det 🙂
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=M9LVp1mSicg&w=480&h=360]

Stå u/ marsj synes jeg hun har blitt råflink på. Vi må terpe mer på at jeg går lenger ifra, går rundt osv, men det tror jeg skal gå bra 🙂
Neddekkene til jenta har blitt trege i vinter. De var ikke slik kjempe kjappe før heller, men nå må jeg ta tak, og få skikkelig plaskdekker. Hun har fine skifter fra sitt-dekk-sitt og har 0 framdrift. Men vi har endel igjen før jeg kan si meg fornøyd med øvelsen ja. Også skal stå momentet på også, men jeg tror ikke jeg legger på det ennå- vi har trent på det, så jeg tror vi venter med å plukke det fram igjen 🙂

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=H8brpd5PiwQ&w=480&h=360]

Hopp over hinder har vi trent litt på. Men da kun med en eller to planker, så det var litt uvant for henne å hoppe med 4 planker. Så vi skal leke oss litt mer med å hoppe høyt, og få en artig øvelse 🙂 Men jenta har forståelse for øvelsen, og jeg tror det skal gå greit å få den konkurranse klar.
Apport er en øvelse vi ikke har gjort mye av. Vi har trent litt hold fast, men har egentlig slitt litt med det. Hun lærte seg å sitte med bukken på slutten av året- da vi trente inne i hall. Men noe mer har vi ikke gjort siden 2011. Så overraskelsen var stor da jeg ga Mia apportbukken og sa «på plass» og hun kom inn å satte seg korrekt på plass med bukken i munnen 😀 FLINK MIA !!!
Men så har vi resten av øvelsen da 😉 Opptak har vi aldri trent på, og man ser jo på filmen at det er noe vi må ta tak i NÅ. Og heller ikke kaste mer før det er fikset. hihi
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6dMmqaDSYCM&w=480&h=360]

Tilslutt startet vi såvidt på «fram i line» Jeg tenkte å først prøve med så lite påvirkning som mulig, og jeg tar bare på punktet jeg vil hun skal gå mot. Og selv om hun er litt usikker på hva jeg mener, så tror jeg dette er veien å gå. Om det blir nødvendig får jeg bare legge på litt mer påvirkning. Og om hun skulle få for stor fart, får jeg heller kaste ballen bak henne, og ikke i fartsretningen.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0ylcYqBgwbw&w=480&h=360]

Håper det fine været holder seg lenge, så kanskje vi får trent litt mer ute med det første. Må jo få trent enkeltdekk, innkalling osv osv

Om noen lurer på hva de andre voffene driver med, så kan dere bare se på denne filmen:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IfAAF7Yrlxo&w=640&h=360]

Choco og Labbe har løpetid, og er nå i det veeeldig hyggelige hjørnet 😉 Hihihi
De er som regel ikke ute sammen, for jeg synes det er unødvendig at de driver på slik, men nå i dag ble det bare slik.

Dina har ikke løpetid, men tror hun kanskje har kommet inn i en slags krise?? for i dag kom hun ut fra badet egenlabbig ikledd seg en av mine truser fra tørkestativet;)

Regner med det blir litt trening på de andre jentene også snart. Men skal jeg være ærlig er det et litt større tiltak å komme igang med de… Masse utstyr og lange øvelser der jeg helst skulle hatt hjelp, gjør det litt tyngre å få fingeren ut. Det ER litt mer moro å trene med Mia om dagen altså- må innrømme det 😛

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *