Garmo og Fyrun trening

Da har vi igjen vært i Garmo for litt lydighet 🙂

Poppit er helt propell for tiden og i dag ble det litt mye synes jeg. Hun klarer bare ikke vente på kommando, og vi fikk både tjuvstarter og masse feil og rot 😛
Vi startet med FvF og Poppit går jo veldig fint, men hun fant ut at vi skulle ha både sitt og stå under marsj mens vi drev på. Ikke så greit nei. Ruta fant hun uten problemer i dag, men hun fikk jo endel hjelp av at hun stakk ditt mellom ett par øvelser. Også ble det visst en tjuvstart ja…
Vi fikk tatt både tre og metall apport, og det er ikke så mye å utsette på det. Poppit er ikke så veldig glad i metallapporten, og holder løst, men hun henter den da med fart og innlevelse uansett. Hun har heller ingen problemer med å hoppe med den. Men som sagt, hun kunne holdt den en tanke hardere ja.
Innkallingen med dekk var ganske bra i dag. Hun er litt treg synes jeg, men tror det er mer teknikken en viljen 😉
Forsøkte avstandskommandering i dag, men i dag fikk hun rett å slett ikke til å bli liggende når jeg gikk ifra. Altså jeg kunne fint ha ordnet det med en «bli» kommando, men jeg har aldri brukt det på denne øvelsen, jeg går ifra med høyrefot selvsagt som alltid, men neida bikkja klarte rett å slett ikke ligge.. Snåle dyret !!! Ga meg selvsagt ikke, og fikk avsluttet med en der hun lå, men du og du så frustrert man kan bli !

Fellesdekk m forstyrrelser gikk helt supert, mens fellessitt var ikke bra. Poppit la seg ned 3-4 ganger 🙁 Lurer litt på om det har en sammenheng med felles sitten vi gjorde på kurset- Poppit slet mye med hormonene sine da, og synes det var grusomt å sitte på fellessitt sammen med fremmede hunder og mye uro. Flere hunder som ikke satt rolig og det ble brukt endel kjefting, og hun brøt sitten for første gang, og vi måtte avbryte en gang også fordi 2 hunder begynte å leke nesten oppå Poppit. Jeg hater slike fellesøvelser på kurs der man ikke vet hvordan de andre hundene reagerer. Det kan lett oppstå situasjoner som kan ødelegge. Men men vi får satse på det ordner seg igjen 🙂

Choco fortsetter å lære seg ting hun ikke kan, av en eier som heller ikke kan 😉
Vi trente apport dirigering, og i dag fikk jeg Ingrun til å bare å fortsette å gå etter hun la ut den første. Ikke late som hun la ut noen flere, rett å slett for å se om Choco da ikke ble så fokusert på henne. Og det virket! Ut til kjegle- stoppet og STO på «ja» kommandoen min, og løp fint ut til apporten etter en bitte liten «hva gjør jeg nå» tenke pause da jeg kommanderte «apport». Veldig bra 🙂
Vi jobbet videre med å få litt mer ryddigere sideforflytninger, og stå/sitt/dekk gikk veldig bra 🙂
Om jeg ikke husker feil så droppet jeg ruta i dag, siden jeg skulle ta apport dirigering- for å ikke forvirre) Kjegla er «reparert»- for nå iallefall.
Fikk endelig rotet meg til å trene metall over hinder. Ikke noe Choco liker, men hun gjør det bra, så da lar vi den ligge en stund igjen 😉 Fellesøvelsene gikk helt perfekt 🙂

Mia som har blitt stor jente og fått sin første løpetid fikk trene på de vanlige tingene. FvF, bli, ruta, litt apport og vi forsøkte oss på hinder. Siden «bli» nå fungerer i noen få sekunder, så gikk det greit å sette henne igjen og kalle inn over hinderet 🙂I dag på Selsverket (Fyrun)

Siden jeg atter en gang har blitt lurt med på noe av Berit- denne gangen klubbkonkurranse på Hamar, der Choco er påmeldt i ELITE og Poppit i kl 3. Så må jeg bare prøve å få trent litt mer på de øvelsene vi absolutt ikke kan 😉 Hihi godt det er hele 1,5 uke til. Hahahaha de gærne har det godt sier jeg 😉

Men det er faktisk en fin test for MEG å starte Elite… Planen er jo en offisiell debut i januar, og da er det ikke så dumt å ha en liiiiten peiling på hva som skjer 😛

Men tilbake til treningen i dag:
Poppit er og blir håpløs om dagen. Hun er mer vill en tam og sliter mye i alle øvelsene som krever litt ro og fokus 😉 Sitt/dekk/stå under marsj er borte vekk. I dag ble det meste stå. Jeg lurer litt på om underlaget ødelegger litt. Siden vi driver på grus, er det kanskje ikke det beste å dekke på, men sitt da? DET kan man vel gjøre?? Men Poppit er rett å slett for heit. Alt blir så vanskelig når masse skal gjøres i en viss fart, og man ikke klarer å høre etter. Jeg vet jo at hun får for lite trening etter hva hun trenger. Lydighet ett par økter 3 ganger i uken er ikke nok- hun burde f.eks fått gått spor eller rundert fast- men nå er det dessverre veldig lite som skjer på den kanten. Men kanskje jeg skal prøve å være flink å kjøre litt feltsøk med henne!! for om hun ikke får roet seg bittelitt så blir det nok «artig» på klubbkonkurransen. Ja ikke at det er så farlig da- men konkurranse er konkurranse 😉
Men det positive i dag var ruta. Rett ut og hun stoppet og sto på kommandoen 🙂 vi kjørte den flere ganger og også 1 hel øvelse 🙂 Samme med neseprøven. Den har vi ikke gjort på LENGE og den var rett å slett veldig nærme perfekt 🙂
FvF er ganske fin, men hun hopper og danser noe voldsomt i vendinger, rygging osv Innkallingen var ok, litt treg ned i dekk, men hun dekker iallefall 🙂
Også må jeg faktisk innrømme at Poppiten var ulydig i dag! Og det er ikke ofte altså. Ingrid er og blir favoritt personen til Poppit, og i dag stakk hun av flere ganger for å raide henne for godis 😉 Det har jo skjedd før det, men i dag hørte hun IKKE da jeg sa hun ikke fikk lov, og Poppit hører ALLTID på sekundet når jeg sier kom. Hmm skeptisk…. hihi
Avsluttet med ett par gode lete aksjoner etter ballen i det høye gresset- løpe, løpe løpe…

Mia som da altså har løpetid var et litt forstyrrende moment for Bajaz, men han var flink uansett han 🙂
Vi strekte strikken litt på «bli» og også på FvF. På tide egentlig det! Hun er nå veldig nærme å skjønne «på plass» men jeg hjelper henne fortsatt inn, så hun får rett possisjon hver gang. Ruta kjørte jeg normal str på i dag (gadd bare ikke halvere str på den ) og hun var så flink til å finne midten atte 🙂
Ellers så var det ikke så mye mer utenom lek vi gjorde egentlig. Burde legge en liten plan skal vi komme videre, men er ikke så flink til det 🙁
Choco var bare bamsemums i dag hun 🙂 Hun fikk en ganske kort økt, men innholdet var BRA !
FVF’n er bra, jeg prøver å være flink jente å se fram (det gjør jeg med de to andre også da) hun er ganske flink på sideforflytninger og rygging, og hun gjorde null niks ingen feil på sitt/dekk/stå i dag- eller stå/dekk/sitt som Ingrid bestemte vi skulle ta 🙂
Hun løp ut til kjegle og ruta uten noen feil 🙂 og jammen tok hun en apport dirigering (med kun 1 apport) nesten uten feil. Hun bare tjuvstartet fra kjeglen til apporten da jeg sa JA- tror jeg skal si Stå her, det fungerte iallefall sist- jaja vi får se- neste gang setter hun seg sikkert 😉
Ingrid la ut en neseprøve til oss og om jeg ikke husker feil er det første gang Choco prøver en der alle pinnene er berørt. Og jenta feilet ikke! Juhuuu 🙂 Belønningen lå i bilen og ventet på henne 😀
[vimeo http://vimeo.com/31268409]

Bare en liten snutt av trekløveret mitt 🙂

Også har jeg helt glemt å fortelle at Mia er 100% friskmeldt 😀 Hun er HD/AD fri, og jeg har snakket med Veterinøren ang bildene. Det de syntes de så på de første bildene er ikke på de nye bildene, og konklusjon er at det mest sansynlig kun var en skygge e.l pga at bildet var litt skjevt. Og at haltingen rett å slett kom av en strekk eller lignende. Dette er helt hærlige nyheter! Og den lille galingen skal nå få litt mer frihet. Ja det har hun jo alt begynt med, men hun får ikke lov til å være ute med de andre jentene før snøen kommer…. Jeg tørr rett å slett ikke når de raser så voldsomt. men når snøen kommer får de ikke opp like stor fart, og da kan de få boltre seg 🙂 Er vel kanskje den eneste positive med det hvite 😉 Og skulle hun nå bli halt igjen, så ja- da tar vi det om det kommer….
Men Momse Mia har da klart å få et sår på foten igjen da…. Ikke noe alvorlige greier, det er nesten ok igjen nå, men det er litt typisk Mia. Ikke alle som klarer å få blødende sår på båndtur langs grusvei 😉

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *