Trening

Nå skal jeg forsøke å bli flinkere til å skrive mer detaljer fra treningene våre. Kanskje ikke så interessant for dere, men kjekt for meg å ha- siden jeg ikke skriver treningsdagbok for hånd lenger..

Men først en VELDIG STOR gladnyhet!! 😀 Mia er HD røntget og hun har A (fri) på begge hoftene!!!! Det vil altså si at OM hun har noen feil i hofta, så er det ikke hofteleddsdysplasi. Hun er nå tatt av smertestillende og vi skal sakte men sikkert starte med mer og mer aktivitet 🙂 Det var en annen veterinær som så på de nye bildene, og han hadde det travelt, så jeg vet ikke om det vi syntes vi så på første bildene fortsatt er der, men jeg skal ta en tlf til Vet kontoret og få de til å sammenligne bildene 🙂
Mia’s bror Indy er også røntget med HD A. Vi venter begge på AD resultatene… Ja også har begge fått røntget ryggen, og den så også fin ut på begge 🙂

-Selsverket 10 okt:
Choco trente ruta, sitt/dekk/stå under marsj, innkalling m/stå og dekk og ellers mye lek. Rute fungerte ikke i det heletatt. Kjegla går veldig bra- full fart ut, og bortsett fra at hun setter/legger seg når jeg sier -stå- så er den bra 😛
Selv om Choco så ballen ligge bak ruta, så gikk hun rundt :O Ble en liten tanke frustrert for å si det pent 😛 Gikk endel steg tilbake, og satte ut avstands belønning og fant fram klikkeren. Men det tok mange repetisjoner før hun egentlig responderte på det- snodig egentlig. Men vi fikk til en ok gjennomføring før vi gav oss 🙂
Sitt/dekk/stå fungerte faktisk veldig bra i dag. Kun en stå bommet hun på en gang 🙂 Innkallingen sliter hun litt med. Hun adopterte veldig fort den nye kl 3 innkallingen- med kun dekk, så nå som vi skal tilbake til innkalling med stå/dekk så vil hun bare dekke på første kommando. Men etter noen forsøk så fikk vi da til en stå 🙂

Poppit trente mye det samme som Choco, men da i kl 3 stil. Vi hadde en rutine på ruta, men når jeg gjør det nå, så løper hun rett ut til høyre eller venstre, så nå har jeg rett å slett kuttet det ut- må uansett ha fjernet det meste av det til Eliten, så «pytt sann» Men ruta var ikke helt Poppit sin glansøvelse i dag heller. Men etter noen repetisjoner så ble det jo ikke så ille. Trente endel på raske neddekk fra fart- altså rett i dekk fra stå ikke innom sitt. Ble MYE bedre 🙂 Og jeg la det inn i en kort innkalling på slutten. BRA !
Koker litt over hos Poppit. Hun vil så mye nå som det er lenge siden hun har hatt jevn trening, så masse forskjellig skal skje i forrykende tempo. Men er ikke så farlig- jeg vet hun får på plass hodet sitt bare hun får en fast treningsmengde over tid 🙂

Mia går endel FvF med holter og vendinger. Venstre holdt er det som vi sliter mest med, jenta har ikke helt fått med seg at baken må flyttes på uavhengig av fronten 😛 Men det kommer seg! Hun har fått jevnt over kjappe neddekk, selv om hun noen ganger kan jukse litt med noe høye albuer. Vi har tatt opp igjen stå under marsj og her er det mye jobb igjen… Bli øvelser det samme- men det kommer seg med trening tenker jeg 😛

En trivelig trening sammen med Ingrid og Bajaz 😀

-Garmo 12 okt:
Kan jo starte med en liten filmsnutt 🙂
[vimeo http://vimeo.com/30449772]
Poppit går bare bedre og bedre. Men ennå har hun MYE innabords som helst skal ut på en gang 😉 Vi gikk endel FvF og jeg tror jeg klarte meg bra. Litt usikker på noen vendinger, men når jeg tenker etter så gjorde jeg rett fotarbeid 😛 Sitt/dekk/stå var veldig bra!! Trodde kanskje det skulle bli feil da jeg fikk Ingrun til å stå som markør for meg- men neida det gikk så bra så 🙂
Også dekk under baklengs marsj som jeg senere satte inn i en innkalling fungerte veldig bra. Ruta fant jenta uten problemer, ja faktisk så tjuvstartet hun 🙂 Felles sitt og fellesdekk (sistnevnte med skjult fører) gikk uten feil. Mye forstyrrelser på dekken- veldig bra !! Avstandskommandoen var vel den som gikk dårligst i dag. Litt for mye krutt i baken, og da får vi gjerne litt framdrift og sideforflytninger… Men vi får jobbe på. Apport over hinder som dere ser på filmen var helt grei 🙂

Choco startet med FvF og jeg synes den har blitt mye bedre nå som jeg konsentrerer meg om å se fremover. Men skal få noen til å filme den tror jeg, så jeg selv kan se på hva jeg driver med 😛 Sitt/dekk/stå under marsj var VELDIG bra. Kan hun virkelig ha begynt å skjønne poenget?? Njææ trur jeg ikke- hihi Avstandskommando fra 20 meter var bare helt hærlig!!! ikke en cm framdrift og sikre skifter!
Vi trente ruta i dag også, og det var stor forbedring fra sist. Hun er glad i å løpe til kjegla, men noen ganger kan hun forsøke å stikke rett til ruta- da bare stopper jeg henne og prøver på nytt. Men vi fortsetter å ha problemer med at hun setter eller legger seg på stå kommandoen. Dette har hun gjort lenge i ruta, og nå også ved kjegla….. Jeg vurderer nå å bytte ut STÅ kommandoen med noe annet… (noen som har forslag??)
Bare se på filmen her hvor «flink» hun er 😛
[vimeo http://vimeo.com/30457857]
Jeg fortsetter med avstandsbelønning. Jeg vet hun liker det, men avhenger av at jeg trener regelmessig med det skal det fungere på konkurranser- så da skal vi gjøre det regelmessig har jeg bestemt!

Mia trente litt på å være bajas og litt på fornuftige ting 😉 Hun har vært med på sin første felles sitt og dekk. Hihihi her snakker vi om sekunder og VELDIG høy belønningsfaktor 😛 Dessuten måtte jeg ha henne i bånd da hun fant ut at det å leke med de andre hundene var bittelitt kult 😉
Men bli øvelsene kommer seg, men å snu ryggen til å gå, nei DET gikk ikke- så da la jeg bare inn en liten snurr her og der. Jada vi har det så gøy atte 😛 FvF prøver jeg nå å dra ut mer og mer, går litt lenger og med litt flere vendinger mellom godbitene. Ser bra ut så langt 🙂 Vi tok opp igjen rute treninga, som vi ikke har drevet med siden i vår/sommer en gang. Tok litt tid, men plutselig så husket hun hva hun skulle. Jeg halverte str på ruta, rett å slett fordi hun skal (håper jeg) skjønne at hun skal innenfor ringbåndet og kjeglene. Tiden får vise om denne metoden virker….Takk til Berit og Ingrun for en flott dag i Garmo 🙂

tada..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *