Stevne

Ja jeg glemmer jo helt å blogge her 🙁

Choco og jeg har debutert i C rundering 🙂 Vi var absolutt ikke klare for det, men er man påmeldt så er man påmeldt 😉 Motivasjonen var på bånn og jeg hadde ikke lyst til å starte i det hele tatt.
Hadde vi ikke fått det tullet i runderingen, så hadde vi vært klare, men når hunden ikke vil ut i terrenget så sliter man jo 😉 men la oss starte fra starten 🙂

Lørdag var jeg figurant i skogen. Veldig artig og ikke minst lærerrikt å se på. Dessverre fikk jeg ikke sett A hundene- da jeg lå sist i løypa, men fikk da sett ett par B hunder + C og D. Og jammen så kom det ikke en liten vind av motivasjon seilende i løpet av dagen 🙂 Så da kvelden kom, så gledet jeg meg til søndag!

Vi startet med lydighet og jeg kan ikke si meg helt fornøyd. Lineføringen var OK helt til jeg tråkket på henne 🙁 Da hoppet hun rundt, men tok seg heldigvis fort inn igjen. Men fikk jo selvsagt trekk for det. Fram i line var bra- men fikk trekk for at hun dro for hardt på siste delen.
På dekk under marsj fikk vi 0- jeg hadde bestemt meg for å ikke ha noen dobbel kommando eller tegn. Kan jo ikke fortsette med det resten av livet heller 😉 Utenfor ringen dekker hun så fint atte- men i ringen betyr alt av sitt/dekk/stå- kun sitt i Choco’s ører…
Innkallingen gikk veldig bra 🙂 Og det gjorde egentlig krypen også- endel tregere en hun pleier- men jeg rotet endel her 🙁 Vi var nr 1 og gikk rett etter B. Så jeg hadde jo sett på de krype, så hva skjer i mitt lille hode da kommandør sier «kommander» etter vi har krøpet det vi skal? Joda i stedet for å kommandere «sitt opp» så kryper vi videre vi 😮 uff total koblingsfeil. hihihi
Apporten er grei, men Choco bare traver inn :/ På hinderet så skjer det som skjer i runderingen (og noen ganger på lydigheten) Choco sitter fast i utgangsstillingen… Så jeg må inn med dobbelkommando- og hun berører dessverre hinderet på vei inn igjen.

En helt grei gjennomføring, men jeg vet at jenta kan bedre…

På budføringen så roter Choco det skikkelig til. Fatter ikke hva hun tenkte på jeg. Hun må ha dobbelkommando ut fra meg () løper fint ut til hjelpefører (skvetter litt på skuddet, men løper videre) men så roter hun. Hun stopper på feil side av fører, og vil søren meg ikke forlate den da hun blir hjulpet inn på plass- men tilslutt kommer hun seg av gårde- reagerer ikke på skuddet nå, og fint inn på plass. Kråke !!!
Fellesdekken gikk veldig bra(B og C sammen), selv med 1 hund som stakk, og en som lå og sutret og pep hele tiden. Også nå så kom «lårlimet» fram, og neddekket var IKKE bra 🙁 grrrr Men hun lå som en prest i regnet og da er jeg fornøyd. Leet ikke på øret over skuddene 🙂

Vi fikk nok poeng på lydigheten, så forsåvidt var jeg fornøyd 🙂

Etter masse venting i diverse vær, så ble det vår tur i runderingen. Hadde hørt at mange mistet 1 figurant i klassene over oss, så skjønte at løypa ikke var helt enkelt. Ikke noe vi trengte egentlig 😉

Skitnervøs og usikker kom vi til startstreken og jeg prøvde så godt jeg kunne å gjøre som planlagt. Choco satt pent å ventet mens jeg sjekket ut starten- uff masse kvist og kvast på begge sider- jaja vi får bare kjøre! Hentet choco og sendte rett ut på venstreside. Choco startet uten tull ( HURRA) men stopper etter 10 meter og der står hun med nesa i bakken 🙁 🙁 Roper henne inn, går noen meter lenger ned og sender på nytt- og reprise!! FAEN jeg får nesten hysterisk anfall der jeg står. LOL kan ikke være sunt dette her 😉 Men roper henne inn og sender på andre siden- der løper hun iallefall ut, og har ett fint slag- tomt- så ut på andre siden, og nå sliter jeg med å få henne ut. Skitt !! Og slik fortsetter det- ut på høyresiden (1 funn tidlig der) og ikke ut på venstre siden. Jeg føler jeg må nesten dytte henne ut på den siden…..
Vi runderer nok alt for tett, men jeg er nesten panisk- løypa er ei drittløype Bratt ned på ene siden, dype traktorspor, og tett tett skog på andre-utfordrende hører jeg de andre si- ja kanskje om man er litt mer erfaren en meg, men når man knapt har hodet over vann så var dette bare kjipt 🙁 Løypa dagen før var et stuegulv til sammenligning- man så hunden hele veien.. Typisk min uflaks å få den værste løypa når jeg bare meldte på ene dagen.. Dessuten så begynte det å plaskregne halvveis i løypa- Hurra 🙁

Choco hadde ett par fine og dype slag på venstresiden, og jeg vet nå hvorfor- Figuranten vi mistet- ja for vi fant bare 2 stk, lå der ute- i ei steinrøys !!! Så Choco hadde nok fått ferten av den, men ikke klart å lokalisere den, eller ikke «klart» å komme nærme nok til å melde. Jeg vet at en annen deltager i C den dagen var på påvisning ved røysa- men hunden klarte ikke å finne igjen figuranten….. Siste figurant lå på høyre side og den fant jenta uten problemer. Jaja er jo bare hva jeg tror skjedde siden ingen så hva Choco drev med der ute- men det er iallefall det jeg tror skjedde etter hvordan jeg kjenner jenta 🙂
Jeg visste vi kom til å miste poeng om Choco ikke ville ut- og det skjedde jo- på ene siden. Men jeg visste også at Choco ikke går over figuranter (hun har aldri gjort det) så jeg håpet på at vi skulle finne alle 3 figurantene og få 7 eller noe pga rotet ellers…. Men siden vi mistet den ene figuranten så ble det kun 5,5 i poeng 🙁 🙁
Jeg var skikkelig skuffet og forbanna pga løypa- (jeg ville ha stuegulvet!!) og måtte sitte i bilen en stund å roe meg 😉 Der og da var jeg litt «skuffet» over Choco også, men når jeg hørte om steinrøysa ble hun fort tilgitt 😛 Jeg regnet med at vi kom til å komme sist (av 6 stk) og ble veldig overraset på premieutdelingen. Vi ble nr 4 og vi fikk faktisk GODKJENT 😀 Hadde vi fått den 7’eren jeg hadde håpet på i runderingen så hadde vi fått opprykk 😉
Jada- her klamrer vi oss til det lille positive som er 😛 Vi gir oss ikke helt ennå- så satser på å få opprykk til neste år 😀

Ellers så gjør vi close to nothing om dagen. var på utstilling i går, Choco fikk Good- eller gult. med den kritikken hun fikk, så kunne hun fått Very Good, men dommeren likte ikke hode hennes, så da ble det slik. jaja, godt vi ikke tar utstillings greiene så høytidlig 🙂

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *