Dyrlege..


Egentlig så hadde jeg tenkt til å skrive om det flotte gjeterkurset vi var på 12-14 August. Det var virkelig et flott kurs, og vi kom et stort skritt videre. Vi hadde flott sau som var samarbeidsvillige og Poppit fikk til å jobbe med de 🙂 men jeg orker ikke å fortelle om det nå, er en smule deppa, men skal ordne et album med bilder, og linke til de etterhvert.
Og grunnen til at jeg ikke orker har noe med overskriften å gjøre for de som ikke skjønte det…

Jeg har i det siste lagt merke til noen små tegn jeg ikke har likt med Dina. Hun har en noe snodig måte å gå ned kjellertrappen på. Hun går på 3 ben, bruker som regel ikke venstre bak. Og nå de siste par dagene har jeg lagt merke til at hun ikke er fullt så aktiv (Dina har jo liksom kun hatt en gangart- og det er trav- hele dagen) og noen flere småting jeg har bitt meg merke i. Så i dag reiste vi til dyrlegen for røntgen av ryggen. Og mine mistanker ble bekreftet. Dina har Spondylose bakerst i ryggen. I L6-L7-S1. Tydelige broer 🙁 Nå skal hun gå på Metacam en periode også ser vi hva som skjer. Håper virkelig Metacam vil gjøre henne godt! Et større Back On Track dekken må jeg også få tak i.

Jeg har i flere år vært bekymret for ryggene på Aussien. Jeg har hørt om mange aussier som sliter med ryggen- noen har fått diagnosen Spondylose, noen forkalkninger, mens noen «bare har vondt i ryggen»
Derfor har jeg noen år nå røntget alle mine hunder sammen med HD/AD røntgen (Choco, Labbe og Poppit er alle røntget fri i ryggen) Men Dina ble dessverre ikke sjekket, da hun ble røntget OG fikk valper før jeg bestemte meg for å sjekke alle rygger.. Dina har 2 avkom som har problemer med ryggen, og det var jo også en av grunnene til at det var veldig lett å tenke «rygg» når jeg la merke til de små forandringene. Nå skulle jeg selvsagt ønske jeg begynte med rygg røntgen mye tidligere.. men hjelper ikke så mye å være etterpåklok 🙁

Og bare for å gjøre dagen værre, så er heller ikke Mia i toppform.
For noen uker siden synes jeg at hun haltet så vidt på ene bakbenet. Men det var så lite at jeg egentlig lurte på om jeg så syner. Nå har Mia slitt endel med tærne sine, og nå sist hun hadde problemer med tåa, vet jeg at jeg la merke til bakfoten dagen før, men så ble det «borte» da hun ble behandlet med antibiotika- men nå i går var det jammen tilbake igjen.
Så Mia ble dopet ned i dag, og vi røntget hoftene hennes (ja vi- jeg er alltid med å holder når vi røntger). Siden hun mangler 1 mnd på å få bildene offisielt avlest av NKK, så ble ikke bildene sendt inn, men i følge dyrlegen så selve hoftene bra ut(hofte kula lå veldig fint inni skåla osv). MEN overflaten på kulene var ikke helt lik. Den høyre var litt mer «ujevn» og så ikke så glatt ut som den andre. Dyrlegen mente det kunne se ut som OCD, men mente også at det ikke er noe som vanligvis oppstår i hoftene?? Eller skade?? Jeg vet at OCD er vanlig i albuene på noen raser, aldri hørt om det andre steder…
Men uansett hva det er, så skal Mia gå på Metacam fram til hun blir 12 mnd (ca 3 uker) da skal hun røntges opp igjen, og også få diagnose hos NKK. Egentlig skulle hun ikke røntges før hun var 18 mnd, men nå får det bare stå til. Håper at «ujevnheten» har rettet seg ut, eller at det ikke var noe «feil» der…. Tiden får vise!!! jeg ber iallefall på min knær om at dette ikke er noe som kommer til å plage henne resten av livet- da ser det svart ut for vesle monsteret vårt 🙁 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *