Kurs !!

Vi starter med onsdag… Da var vi på brukstrening. Poppit og Mia fikk hvert sitt spor. Ca 400 m og 5 FERSKE pinner for Poppit. Og ca 150m med 1 vinkel for Mia. Poppit sporer veldig bra, etter litt rot i starten, men pinnene vil hun ikke plukke 🙁 Jeg har merket de, så hun MÅ faktisk gjøre det, for jeg vet hun vet de er der. Tror hun bare må teste meg litt 😉
Mia går veldig bra i sporet sitt, men her svikter jeg jenta mi helt 🙁 Sporet er ikke merket på noe vis- da det var et slikt impuls lagt spor- hihi så når jeg får det for meg at vinkelen går HER, og Mia sier NEI det går rett frem, så burde jeg høre på henne…… Hun forsøkte gang på gang, men til slutt satte hun seg ned å peip 🙁 DA først begynte hjernecellene mine å virke og innså at jeg hadde gjort en brøler. Fikk igang jenta og da fant hun vinkelen der den virkelig lå- 20 meter lenger fram. Flink jente det !!!

Choco fikk rundere. 3 figuranter og 2-3 tomslag. Opplegget var var klart, og det ble nesten etter boka- Choco hoppet over første tomslaget og gikk heller rett på figurant. Ikke så rart da figuranten lå litt nærmere en jeg hadde planlagt. Hun går ganske bra, men hun begynner å slurve litt med sine rette fine slag, så neste trening blir det nok å ta fatt i det, samt sørge for at hun ikke finner spor.

Torsdag satte vi snuten sørover. Målet var gjete Clinic (som det heter så fint i Aussie verdenen) i Sverige. Med Bjintze Jager, JJ Ranch som instruktør. Spennende spennende!!! Maaange år siden jeg så Bjintze nå….. Han kom til Sverige for mange år siden med Hawk (Indian Dream Blue Eyed Hawk) Poppit’s bestefar. Vi møtte han da i Sverige for å hente hjem gutten vi hadde kjøpt i Nederland 🙂

Jeg og Poppit overnattet på Kløfta hos Hege, og reiste videre til Sverige fredag. Men først måtte vi jo trene litt 😉
Møtte Ann-Kristin med Tutta og Deilig på Trandum, også gikk vi spor.

Ann-Kristin la ut et spor til Poppit med 5 FERSKE pinner 😉 og sporet lå vel i overkant av 1 time. Og jammen plukker ikke jenta ALLE 5 pinnene helt uten problemer. Hurra hurra !! Håper hun fortsetter slik 🙂
Hun fikk også en budføring med helt fremmed figurant. Siri hjalp til og Poppit var sååå flink. Vi avsluttet med litt lydighet- og klager ikke på innsatsen der nei 🙂

Så var det gjeting for alle penga resten av helgen. Vi var framme i Vara hos Carina og Govert- Kalotes utpå kvelden, og fikk servert deilige grillmat. Været var bra, men vinden gjorde at det ble litt surt.

Lørdag startet vi først i den store innhegningen «Arenaen» Der skulle vi flytte sauene langsmed gjerde rundt hele arenaen. Slik at Bjintze fikk se hva vi kunne (eller IKKE kunne 😉 ) Det gikk vel som forventet. Vi fikk flyttet de vi, men så pent var det vel ikke. hihi

Så ble vi flyttet til «square pen» altså en mindre firkantet innhegning. Der jobbet vi med å flytte trassige sauer ut fra hjørnene. Hmmm høres kjent ut gitt 😛


Så fikk vi prøve oss på ender !! WOW det var artig det 😀

Men fy så vanskelig. Disse snur på 5 øringen, og er man ikke på vakt, så er de over alle hauger med en gang. Poppit er som alltid snill med dyrene og vi klarer oss faktisk ganske greit.
Det vi sliter med, og må trene på er at Poppit er for «klengete» på meg, hun er for lydig, og når hun da i tillegg ikke kan kommandoene så blir det endel fram og tilbake. Men hun gjør så godt hun kan med det hun kan og den handleren hun har 😉

Søndag ble det enda en økt på endene og nå gikk det skikkelig på dunken. Hahaha vi fikk ikke til noe….. men gøy hadde vi det, og vi fikk prøve oss på å ta endene ut av den lille innhegningen, samt få de inn igjen. Poppit hadde ikke så lyst til å gå inn dit alene, men sammen fikk vi da tilslutt hatt de ut og inn noen ganger.
Så hadde vi øvelser i squarepen og i arenaen, der vi var flere inne samtidig, og vi vekslet på å flytte sauene rundt.

Bildet er stjålet fra Maybetails Poppit sitter helt til høyre

Kjempe artig øvelser, der man må ha kontroll på sin egen hund, mens de andre jobber. Poppit var kjempe flink !! Hun liker ikke nærkontakt med andre hunder, og hun måtte jobbe hardt med seg selv. Men hun klarte seg fint synes jeg, selv om hun ytret sin misnøye med knurring om de kom for nærme. Dette er ikke akkurat noe jenta er vant til, så jeg er fornøyd med henne, selv om man selvsagt skulle ønske hun var sosial mot andre hunder også. Men på den adre siden så fant hun seg en ny venninne i løpet av helgen da. Jevngamle Etna og Poppit fant tonen og spant rundt på jordet under luftingene. Mens stakkars Robbie fikk bare kjeft fordi han var så frekk å snuse på Poppit da hun var på do- hihi

Vi avsluttet med en «fun trail» Vi var nr 3 inn, og vi var så heldige at vi fikk nye sauer… NOT…. Og fytti grisen for en gjeng med trasspinner !!! Alt de gjorde var å stå og true hunden, og fikk man endelig snudd de, så benyttet de enhver anledning til å stikke eller snu seg mot oss. Vi slet og slet, og vi kom desidert sist av alle deltagerne. hihi ikke at jeg hadde forventet noe annet- vi var jo faktisk de ferskeste av alle sammen.
Men jeg trøster meg med at alle slet med disse sauene, og det ente med at vi fikk prøve på nytt helt på slutten av dagen. Med andre sauer. Og da gikk det MYE bedre. Vi kom oss gjennom en A course i Started Sheep med noe som ville vært kvalifiserende score faktisk!!

Klikk på bildet for å se resten av bildene

Det var en fantastisk helg, men suveren instruktør, kjempe bra treningsforhold, nydelig mat, og koselig selskap. Jeg er utrolig glad for at jeg ble med på dette !!!
Om jeg skal «klage» på noe, så må det være sauen 😉 De var veldig like de vi har trent på her hjemme. Og jeg hadde håpet på at jeg skulle få forsøkt å samle sauene rundt meg, og lære Poppit å finne balanse punktet og trene på høyre og venstre…. men det gikk ikke med disse her. Men det er ikke siste gangen vi gjeter så da får vi bare trene på det neste gang 😀

Skal klippe sammen en liten filmsnutt etterhvert. Legger den inn så fort den er ferdig + at jeg skal legge alle bildene i album. Det kommer det kommer 🙂

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *