Valpeshow og trening

Choco er litt glad i pipeballene sine- selv om de ikke piper lenger….

Søndag var Mia på sitt andre valpeshow 🙂
Vi hadde oppmøte kl 10, men var flink og reiste tidlig slik at vi skulle ha god tid og ikke trenge å stresse. Og stress det ble det lite av i dag 🙂 Møtte kjensfolk med en gang jeg stoppet bilen. Indy !!! og eiere. Sååå trivelig å treffe de igjen. Indy er en skikkelig vakker valp! Alt liksom bare sitter der det skal 🙂

Mia var litt forundret i starten over den store hallen, men tok ikke mange minuttene før hun var varm i trøya. Hun var slik jeg husker henne fra før spøkelsene kom- trygg og sosial 🙂 Vi møtte til og med en slektning !! En liten svensk gutt som er oldebarnet til Zippi. Såååå søt!

Det var 3 valper påmeldt. 2 tisper og 1 hannhund. Indy var selvsagt hannhunden, også var det ei 8 mnd gammel tispe i 6-9 mnd klassen.

Mia oppførte seg ganske greit i ringen, litt hopp og sprett, men det må man regne med. Hun lot dommeren ta på henne, men ville ikke han skulle se på tennene.. (skamme meg som ikke har trent) Om han ville så hadde han nok fått sett de, men han ville ikke tvinge henne, og det var like greit 🙂 Men jeg skjønte jo at det ville ødelegge for oss, men pytt sann. Burde vært gjort oftere på voksne hunder å det 🙂

Kritikken var slik :
«Fin valp. Godt hode. Litt usikre ører. Kraftig sterk kropp. Meget bra benstamme. Gode vinkler. Beveger seg bra. Fin pels og farger. Litt blyg»

Mia ble nr 2 av tispene, og han forklarte det med at hun var litt blyg og at hun hadde for lyse øyne. Kiss my a….. Og dermed så likte jeg ikke denne dommeren lenger 😉 Aussien kan ha hvilken som helst farge på øynene !! Så det der er bare tull. Og jeg måtte bare fortelle han det. Han så litt sånn nedlatende på meg og bare nikket- dust!
Og «usikre ører» ?? Kanskje jeg burde limt de fast? Nei hun har ikke tunge pappører som mange har (slik som Dina og tildels Poppit), men små nette akkurat passe store, som hopper opp og ned når hun løper- so what?? Hihihihi
Men at hun ble trekt for blygheten er helt greit 🙂

Indy ble Best i Rasen og han ble også plukket ut blant de 6 beste i gruppen. Men ikke plassert blant de 4. Men vi er kjempe fornøyd uansett vi 🙂

Et dårlig bilde av Indy, men viser hvor stor den lyse flekken bak øret hans har blitt 🙂


Trøtt liten gutt 🙂

Poppit og Choco var også med.
Poppit og jeg fikk en liten treningsøkt inne blant alle folkene/hundene og hun er jo gira som alltid. Ikke mye som forstyrrer den jenta.
Choco var med som kosegris. Hun er jo roligheten selv i slike situasjoner, så fin fint forbilde for Mia mor.


Litt kos med ballen må til.

I bakgrunnen ser dere ett flott kamera, og det ble flittig brukt. Så jeg venter på å få noen bilder av Mia i ringen, samt endel tullebilder tatt utenfor ringen. Så ut til å bli en hel del blinkskudd 😀


Indy i grupperingen.


Poppit elsker godbitsøk, og driver på til alt er spist opp. Ett par timer eller mer er ikke uvanlig 🙂

Mandag var det hundetrening igjen.
Vi ble 5 stk og vi koste oss med trening av forskjellig art + skravling. Trivelig !!
Mia løp som vanlig mye løs, og koser seg. Hun møtte ett par digre hunder, og det var helt ok 🙂 Vi trente faktisk litt fornuftig også, og denne jenta bryr seg katten om forstyrrelser! Hun hadde andre hunder nesten oppå ryggen, men alt hun hadde fokus på var meg og godbiten. Flink jente det !!
Choco trente mye stå, dekk og sitt. litt hopp apport (der min fine røde plast apport datt i to da den landet 🙁 ) og vi trente litt apport dirigering. Plassen vi trener på er litt liten, så ikke så enkelt å få til øvelser som trenger stor plass, men vi er jo uansett i start gropen på endel øvelser.

Poppit fikk masse trening. Vi jobber mye med ruta, denne gangen ble alt litt vanskelig. Hun skjønte ikke hva hun skulle, og begynte å apportere kjeglene 😛 Jeg og Ingrid hold på å le oss ihjel. Hihihi

Men ved å senke kriteriene så ble det bra tilslutt 🙂

Dekk under baklengsmarsj gikk både veldig bra og veldig dårlig, for så og gå veldig bra igjen 🙂 Innkalling tok vi litt av, og så litt fram i line. Nå la jeg inn STÅ og det så ikke ut til å være noe problem. Men hun er forferdelig til å tjuvstarte da. Vil ikke gå fvf før hun fyker fram 😛

En flott flott trening som for min del varte i nesten 3 timer 🙂 Gleder meg mer og mer til sommer og soooool 😀

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *