Enda litt mer gjeting :)

Ja da har vi vært på enda en gjeterhund trening. Og jeg er skikkelig optimist på Poppit sine vegne. Hun våkner bare mer og mer, og nå dukker mine problemer opp. Hihi ja for det er nå jeg burde visst hva jeg drev med!
Men det gjør jeg altså ikke…. og da kan man enten gi seg, for å ikke ødelegge noe, fortsette som før og forsøke å få litt tips her og der, eller gå kurs…. Og vi tar de to siste vi. Fortsetter treningen, og går kurs etterhvert 😛 I April satser Poppit og jeg på å reise til Sverige på Clinic- som det så fint heter. Gleder meg !!!

Men tilbake til treningen.
Poppit spiser mindre og mindre dritt, er mer og mer tent, og har fått litt frustrasjons bjeffing i tillegg til pipingen + at hun er mer «fysisk» eller PÅ sauen. Ikke noe voldelig altså- bare tettere og mer intens. Skal vel inn å styre det er om det utvikler seg 🙂

Vi sliter med å få gjort noe fornuftig. Som jeg ble fortalt (takk takk 🙂 ) så går jeg bare rundt der helt uten mål og mening- hjelper ikke hunden i det hele tatt og virrer som ei hodeløs høne. hihi Så vi skal forsøke å få en liten plan neste gang. Også har ikke mindre en 2 stk lurt litt på om vi ikke har for stor innhegning. Det er absolutt mulig. Jeg (vi) har null kontroll på noen ting, så jeg vil tro at om sauen har litt mindre muligheter, så kommer vi tettere innpå og får jobbet litt- ikke bare rotet rundt. Så da skal vi se på det neste gang (notere MYE bak øret også denne gangen)
Legger først ut en film av første økten til Poppit. Synes jenta gjør mye bra, bare dumt det ikke ender i noe smart og fornuftig 😉
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V3m7kFVbem4]

Så en film fra den siste økten. her ser man god at jenta kommer med noen bjeff og at hun er litt for giret og splitter flokken noen ganger. Men jeg synes også at hun har noen fine partier, som jeg tror hadde blitt veldig bra om jeg bare hadde flyttet meg 😛 men kjekt at jeg kan se det i etterkant iallefall. Så får man håpe at det blir bedre etterhvert 🙂
[vimeo http://vimeo.com/19320183]

Choco har fått løpetid, og det er egentlig bra, for jeg har i flere dager lurt på om noe feilet jenta. Forandret seg ganske mye mtp aktivitets nivå. Sover mye – noe som er typisk henne, men jeg tenkte at det var litt tidlig å løpe nå, kun 4 mnd etter valpingen. Men men er jo helt i rute i følge forrige løp da.. Så gjetingen gikk så som så. MYE snusing og jenta var veldig opptatt av tisseflekkene til Bianca (hun markerte alle steder, for hun skal straks ha løpetid hun å 😛 ) så jeg kan vel bare innrømme at filmen hennes er klippet både her og der. Hihi 2 korte økter ble det på jenta, og noe mer er det vel egentlig ikke å si om det. Jeg tror Choco etterhvert kan lære seg å hente flokken til meg, men da må jeg bruke hue litt mer mens vi er der, og planlegge litt 😛

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fWl_XdBgOIg]

Mia fikk også en liten tur inn til sauene samt at hun fikk løpe løs utenfor når Solfrid jobbet med sine hunder. Jenta synes ikke sauene var så skumle i dag. Bjeffet nesten ikke på de, og ville gjerne hilse på de. Men den dumme sauen bare stanget i gjerdet….
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=h640v0p4ZFw]

Buster var ivrig og ble etterhvert litt frustrert da Solfrid også sliter med å gjøre noe fornuftig. Vi fikk ikke helt til det planlagte med å flytte sauen langs gjerdet. Var lovende en stund, men så skar det seg litt. Masse bein og armer å holde styr på 😛

Vi hadde iallefall en flott dag, og gleder oss til en ny trening.

Så må jeg fortelle litt artig med Mia. Hun blir bilsyk, og liker ikke å kjøre bil. Det er bare slik det har vært med de fleste valpene mine. De misliker den i starten, for så å elske å være med etterhvert.
Mia rømte rett å slett når vi gikk mot bilen om hun var ute. så jeg måtte enten ha bånd på eller bære henne fra inne.. men så her om dagen var hun ute da vi skulle reise, og hun skulle være hjemme. Poppit og Choco løp som vanlig i full fart mot grinda og bilen, og Mia løp litt unna, og satt seg ned. Ventet sikker på at jeg skulle komme å hente henne.. Men det gjorde jeg jo ikke- vi bare reiste, Mia var hjemme igjen sammen med de andre.
Neste gang vi skulle ut å kjøre tok jeg på Mia bånd og gikk mot bilen. Mystisk lite motstand fra jenta. Satte henne fast i gjerdet rett ved bilen for å åpne bildør osv. Og hvem kom da helt frivillig og hoppet inn i bilen??? Jo det var lille Mia det- som absolutt IKKE skulle være igjen hjemme!! Man må jo bare le. Tydeligvis ble hun veldig fortvilet da vi reiste fra henne sist, og det skulle hun ikke ha noe av nei. Hihi så fra da, har Mia selv fulgt med til bilen og hoppet inn 😀

Vil på tampen fortelle at enda en voffs fra F kullet er røntget med A på hofter og albuer. Tutta til Ann-Kristin er den «heldige» 🙂

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *