Gjeting

Hmmm først skal jeg hilse fra Choco og si hun ble skuffet over at ingen kommenterte forrige innlegg! 😉

Vi har ikke fått vært ute med sleden igjen- rett å slett fordi det har vært dårlig slede føre. Over 4 plussgrader hadde vi søndag 🙁 Men det varte jo heldigvis ikke lenge… Nå vet vel alle at jeg ikke liker vinteren, men er jo ikke så dum at jeg tror våren kommer i januar, så derfor vil vi ikke ha varmegrader 😛 Stabil temperatur litt under 0 er suverent 😉

Men vi har vært på gjeterhund trening igjen. I går reiste Solfrid (med Hawk og Bianca) og jeg (med Choco, Poppit og Mia) til Fåvang for å trimme sauen litt.
Vi fikk laget en mye bedre innhegning en sist- ble virkelig super- dog litt dumt med foringsinnretningen plassert der den er, men sauene må jo få mat….
Vi hadde en liten flokk på 8-9 sauer. Hawk var først ute, og fy flate han er flink ! Litt ivrig i starten, men roet seg fort ned og begynte å jobbe. Han har helt klart mye naturlig instinkt, og startet fort å ringe inn sauen. Hadde vi ikke stoppet han, hadde han vel løpt rundt de ennå 😛
Nå er både Solfrid og jeg HELT grønne på dette med gjeting, så vi gjør nok 110 feil, men vi prøver nå så godt vi kan…
Solfrid forsøkte å stoppe Hawk fra å gå rundt hele tiden, så han ble stoppet og dyttet tilbake samme vei han kom. Synes han var flink! Men fikk litt problemer, da sauen ikke flyttet seg noe særlig, og de ville ikke følge etter Solfrid, som iherdig forsøkte å rygge med sauen. Vi har fått et lite tips, så det skal prøves ut neste gang. Blir spennende !!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=AjmdXk4k5cM]

Så var det Poppit sin tur. Som nevnt sist så har hun våknet mye siden i høst, men er fremdeles usikker på hva hun skal, og da blir det mye frustrasjons piping og bæsj-spising. Alt på en gang! Vi fikk fine økter. Ingen av oss vet hva vi gjør, men vi prøver! Hihi jeg har jo en ide om hva jeg VIL skal skje, men vi får det ikke riktig til ennå- men jenta er ivrig, så bare vi får stokken bena litt bedre så kanskje det er håp for oss 🙂

Har en bitteliten filmsnutt av henne også. Dessverre ble det ikke film at det beste hun gjorde- dette er vel første økt, og da var hun litt for opptatt med å spise dritt i frustrasjon. Hun ser jo egentlig ikke så interessert ut- men det er hun jo. Neste gang skal kamera være med full ladet, så vi kan filme ALT- lærer mye av å se på filmen etterpå.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MfgrGjV7YBo]

Choco gjorde en bra innsats synes jeg. Ivrig men samtidig enkel å drive med. Hun har lett for å splitte flokken og det er mest sannsynlig min feil- Choco leser kroppsspråket mitt litt for godt og det er mulig at jeg leder henne midt i flokken fordi jeg selv er vendt midt på. Skal forsøke å bruke kroppen min litt mer bevisst neste gang. Også skal jeg enten legge fra meg staven, eller slutte å veive så mye med den 😉 Hun er søt da- noen ganger stopper hun, ser på sauen, går mot de og logrer som bare en stump aussie klarer. Vet ikke hva hun tenker, men virker som om hun prøver å bli venn med de. Hihi

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Yj_c-Ryk8VY]

Jeg håper at de som har gjeter erfaring og som leser dette ikke ler seg skakk over hva vi driver med. Vi har det iallefall gøy selv om vi gjør mye feil 😉

Fredag håper jeg på en ny omgang i «fårhagen» 🙂

Tada 😀