Sledeturer og besøk hos sauene.

Men først:

HIPP HURRA FOR CHOCO OG KULLSØSKEN SOM FYLLER 4 ÅR I DAG 😀Vi har lagt lydigheten «på hylla» for vinteren- ja sånn nesten da. Håper på å få til noen flere hall treninger, men noen kjempe aktivitet med lp trening ute blir det ikke altså. Jeg er ikke noe glad i å trene ute i kulden. Motivasjonen er en ting, men alt blir bare så travalig med mye klær, votter osv osv så nå som vi ikke har noen konkurranse i nærmeste fremtid bruker vi heller tiden til litt fysisk fostring. Og det er egentlig veldig lurt ! Både jeg og hundene trenger å ha litt kondis til bruks sesongen, så da fokuserer vi på det. En ting jeg må få gjort- er mer sosialisering av Mia, men der får jeg finne på noe lurt- Er jo ikke direkte stor aktivitet på lp treninger ute nå heller, (ingen på Otta og ingen på Hundorp) så det spiller ingen rolle. Men hall treningene er jo flotte i så måte da 🙂

Jeg har fått ordnet på sleden- endelig !!! Den har stått til reparasjon ett år, men ingenting har blitt gjort, så derfor tok jeg den hjem og ordnet den selv ! Rart jeg ikke fant på dette litt før. Hihi var jo fort gjort 😛

FØR


Dere ser det kanskje ikke så godt, men bøylen bak er flyttet fram og opp, og jeg har fjernet den stygge tunge bremsen. En så lenge er ikke brems en stor nødvendighet 😉
Jeg har også etter bildene ble tatt, surret håndtaket, så den skal være bedre å holde i, samt litt på ene siden, der treverket har begynt å sprekke litt i en skjøt. Bøylen kunne enda vært litt høyere, men den er absolutt fullt brukbar nå.Jentene (Choco, Poppit og labbe) er som endel blogg lesere vet ikke verdens mest ivrige trekkhunder, men nå som Poppit er gammel nok til å være med på «ordentlig» så går ting mye bedre. Hun er absolutt den som tar i mest av alle sammen, men også den mest vimsete av de.
Men selv om jeg kun har 3 stk, og de skal inn i ett tau alle tre, så er det faktisk ikke så enkelt å finne den perfekte plasseringen på de. Litt sære er de jo 😛 så de jobber ikke like godt alle steder. Choco er for det første ikke så glad i å trekke med sele på- hun er absolutt mest fornøyd om hun får gå bare i halsbånd. hmmm

Poppit har aldri likt sele, men er faktisk mye bedre en hun var. Mens Labbe elsker selen sin 😉

Men felles for de alle tre er at ingen er den fødte lederhund… Choco er egentlig den beste, men hun er ikke så flink til å holde kanten (vi kjører stort sett på en vei det kan komme biler på) og nekter å gå i front i starten av turen. Poppit er veldig flinke til å holde kanten, men trenger konkurranse for å gå på i front. Labbe er egentlig hverken fugl eller fisk hun. hihi

Så det ser ut til at den beste løsningen er todelt. Poppit og Labbe i front i starten av turen, og Choco i led når vi snur og reiser hjem 🙂 Kunne selvsagt latt Svart-jentene gå i front hele veien, og det skal prøves ut, men så langt ser det ut som om å bytte på er best. Choco har forresten fått sele på, og synes det er ok å trekke i den så lenge hun ikke går i front i starten 😛

En liten filmsnutt fra den aller første turen. Før jeg fikk organisert skikkelig.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=72fO4R3eYxs]

Vi har vel så langt vært på 4 turer, og selv om vi hverken går kjempelangt, eller det går kjempe fort, så har vi det gøy (håper jeg 😉 ) og vi får trimmet litt. Lengden på turene vil øke etterhvert- og jeg håper vi skal finne en enkel løype helt uten trafikk snart, slik at vi kan breie oss i hele veien 🙂

I går fikk vi ENDELIG kommet oss tilbake til sauene. Mye jobb og annet på tapetet, samt mye dårlig vær har satt en effektiv stopper for gjete planene. Men nå fikk vi iallefall lekt oss i noen minutter.
Choco var også med i dag, og jeg skal si jenta koste seg. Veldig ivrig, og en litt annen stil en Poppit. Choco vil i front, og hun vil stoppe/snu sauene- men hun har ikke helt skjønt hvordan det gjøres så som regel deler hun flokken og tar kun med seg halvparten tilbake til meg. Hihihi
Poppit har nok tenkt grundig på dette siden sist. Hun var MYE mindre interessert i å gå fot hos meg, hun stakk direkte bort til sauene og flyttet på de. Fremdeles ikke sikker på hva man skal gjøre med ulldottene, men hun var iallefall mye mer selvstendig- og tent 🙂 Lover godt til fortsettelsen- for planen er at vi skal komme oss på gjeter trening minst 1 gang i uken så lenge vær og førerforhold tillater det!

Jeg fikk ingen bilder eller film fra seansen, men håper på å få til litt filming neste gang. Tipper det er mye å lære av å se på det, når man kommer hjem 😀

Tada 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *