Brukshund 3 dager til ende.

Det har vært 3 aktive dager 🙂

Fredag gikk vi jordespor her i Heidal- jammen er det kjekt med gode «naboer» med store grønne sletter 😀

Vi var 3 stk som gikk ut hver våre spor. Poppit fikk ca 300m med endel vinkler og 3 pinner. jeg gikk ikke ikke over den pløyde delen, men gikk helt i kanten av den, slik at hun fikk en liten utfordring.
Poppit gikk veldig bra. Jeg starter med at hun tar oppsøk selv, dvs jeg bare går framover til hun slår på sporet, noe hun gjør veldig bra 🙂

Hun sporer jevnt og trutt, klarer vinklene veldig bra og plukker pinnene kjempeflott.

Jeg er liiiit usikker på sistepinnen. Hun plukker den helt greit altså, men i feil retning i forhold til det jeg mener jeg la den ned 😛 jeg tror jeg la den på strekken ETTER siste vinkel, men Poppit plukket pinnen på strekken FØR de to siste vinklene…….. Hmmm  Det er en mulighet for at hun faktisk plukket pinnen fra forrige gang vi sporet- da hun da gikk over ett par pinner, og vi gikk på samme del av jorde…. Jeg husker jo ikke hvor på jorde de pinnene lå, så who knows 😉 Bikkja kom nå inn med 3 pinner, så da får jeg vel være fornøyd 😀

Choco var også med. Permisjon fra valpene var innvilget, og jenta var nok ikke lei seg for det 🙂

Hun fikk vel også ca 300m, med spor oppsøk. Hun er ikke så flink på oppsøkene lenger…. Så det er en ting vi må trene på til våren. Men hun valgte rett vei og la ivei. Sporer veldig bra fram til vi kom til der det var pløyd.

Hun fulgte ut første meteren, men så begynte hun å søke ut til sidene- egentlig litt det hun gjør på vanskelige blodspor.  Men hun går ned i skikkelig finsøk og sakte med sikkert kommer vi over og ut på gresset igjen. Flinkeste klumpen det 🙂 Alle 3 pinnene ble funnet og levert.

Lørdag var det lydighet på Hundorp. Kun Anneke og meg denne gangen.Fikk gjort mye bra synes jeg. Rettet opp meg selv litt ang belønning, og klikkeren ble flittig brukt. Det ble endelig en fellesdekk igjen, og det var gledelig å se at Poppit lå skikkelig (uten å tippe over på skinka) hele tiden ut (2 min)
Vi var gjennom alt i kl 2 + litt til, og det eneste jeg ikke er fornøyd med er dekk/stå under marsj. Hun bruker mange repetisjoner på å få det korrekt. Men når hun først får det til, så går det bra uansett hvem av de jeg tar. 😀
Fram i line gikk veldig bra! Fikk ikke brukt target, men hun holdt retningen veldig bra uansett 🙂

Tror ikke det er så mye mer å si om den treningen 🙂

I dag har vi vært å rundert på Vinstra. 4 slag fikk Poppit. 4 flotte slag. hadde samme opplegget som sist– gikk ikke like lett nå, da det fort blir litt mer «krøll» når flere skal gå på midtlinjen (vi var 6 stk ) og alle skal passe «jobben» sin. Men økten ble uansett veldig bra. Poppit hadde ingen stopper, bortsett fra en 2 sekunders «se på mor» på siste slaget, hun søker helt supert og melder pent 😀

Dessverre så fikk jeg litt problemer med ene foten min på slutten der, så jeg fikk ikke rundert i økt nr 2. Men Oddveig hjalp meg med feltsøk, og vi trenger jo trene på det også 🙂 Poppit har enormt rette og fine slag ut, og er ivrig i søket. Men hun vil ikke helt ut på 50m. mangler vel de siste 5-10 meterene…… Første slag (heter det slag her også?) gikk helt perfekt. Henter Ola-sauen- (og om noen lurer- Ola-sauen er en remse med sauskinn, påsydd en remse olastoff på baksiden for ekstra styrke- påfesten en reim med håndtak) og kommer inn med den. Neste slag så løper hun neeesten rett på den, men slår til høyre rett før (dårlig med trekk) og søker og søker uten å finne. Vi følger henne da litt ut, og etter enda mer søk finner hun den 🙂 På siste slag så går hun igjen et rett fint slag, vender rett før igjen, men ombestemmer seg og finner den etter litt finsøk. En flott avslutning på en flott dag !!

Valpene har det bare bra- stadig mer og mer aktive 🙂 Mer oppdatering om de rett over helgen 😀

Tada 😀