Litt om trening og litt om bamsemumser

Onsdag ble det en våt treningøkt. Ja jeg ble jo ikke direkte våt da, har jo vett på å kle meg 😉 men regnet gjorde det- blåste også.

Jeg er veldig fornøyd med Poppiten, men litt irritert på meg selv. Jeg har av en eller annen grunn begynt å belønne FvF fra høyre hånd, og da har jo selvsagt posisjonen til Poppit blitt feil. Jeg ble småirritert på henne og tok timeout, og det var først da jeg «oppdaget» feilen MIN…. Uff jeg altså !! Men fikk rettet opp igjen tullet mitt og da ble alt så mye bedre 😉

Fikk hjelp av Ingrid med innkallingen. Hun står bak Poppit, og i det jeg løser ut etter ståmomentet står hun klar med «ola-sauen» og leker med Poppit. Funker veldig bra.

I dag var dekk/stå under marsj bare rot igjen. Det meste ble stå… men fikk avsluttet med ett par dekk u/marsj. Skjønner ikke helt hva jeg skal gjøre for å få henne til å høre etter hva jeg SIER 🙁 Forsøker å variere mellom de to mange ganger etter hverandre og noen ganger går det bra, andre ganger går det ikke..
Tenker at det kanskje kan ha noe med belønningen å gjøre denne gangen. Om belønningen er «for sterk» så klarer hun ikke helt å høre etter. Merket det samme med Choco på konkurranser, om jeg ikke har trent nok med burbelønningen før stevnet. Da låser hun seg og får ikke til noe…
Så får vel bare kjøre på med masse heftig belønning til hun klarer å jobbe selv om ola-sauen henger 3 mm fra nesen 😉

Litt tom for ideer her, men det går seg vel til etterhvert- sier vi 😉

Ruta er veldig bra igjen. Ikke alltid hun finner den om det er lang avstand, men hun har skjønt (iallefall for nå) at hun skal stå, og ikke sitte/dekke. Jeg prøver å få økt tiden hun står og at hun skal stå rolig uten å bevege seg framover, eller forsøke å tråkke på matten en gang til. Noen ganger går det veldig bra, andre ganger har hun det litt for travelt.

Hun er nå veldig sikker på «gå fram» kommandoen, men skal tilbake til å bruke target-stick, slik at hun får korrekt retning også når jeg øker lengden. Hun begynner nå å slå over i galopp- og ser man framover til den skikkelige framsendingen så er jo det veeeldig dumt, men har litt lyst til å si «den tid, den sorg…»

Vi jobbet litt med apporten igjen. På tide 😛
Hun hadde ingen tjuvstarter- det er bra 🙂 Hun er veldig kjapp på opptaket- egentlig, men bommer som regel på første forsøk, så hun må snu.

Poppit kan noen ganger holde litt løst, eller kjekse litt med apporten. Hun har lært å holde fast og også holde fast når jeg drar i den, men noen ganger glemmer hun gammel lærdom og det må jeg prøve å være flinkere til å forebygge. Jeg dunker litt i bukken mens hun holder, vi gikk endel FvF med den, og jeg vil hun skal holde selv om jeg lokker med leke. Den siste var første gang jeg forsøkte og hun skjønte fort tegninga 🙂 Flink jente det !

Vi var såvidt innom hinderet også- og det gikk veldig bra 😀

Jeg tror vel egentlig det er det vi trente på. Jeg forsøker å finne en «full fest» belønning/rutine som jeg kan ta med meg inn i konkurranse ringen. men jeg har ikke helt kommet i mål her ennå… Tenke tenke tenke og prøve ut 😉

Nesten alle valpene har nå åpnet øynene. De begynner såvidt å høre, og er mye mer aktive. De tar kontakt når man har hendene nedi kassa, eller løfter de opp. De klarer nå å gå ganske bra, og de har vært på sin første tur på stua. Noen forsøkte seg på litt kaldere og hardere underlag- noe som gikk veldig bra 🙂

Jeg må bare være litt lat, og linke direkte til albumet jeg la ut på facebook i dag. Sorry 😉
Give-me kullet
Kullet har forresten fått navn-tema sitt. GIVE-ME skal alle valpene ha først i navnet sitt.
Men jeg har jo en liten filmsnutt av de små da. Filmet med tlf, da jeg ikke tok sjansen på å reise meg å hente videokamera.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Yiy0IAN3uwY]
En liten råtass av en nymfeparakitt og Choco er en engel som lar han både sitte på foten hennes og være så nærme valpene. Innest inne har hun nok veldig lyst til å smake litt på han, men hun klarer på en elegant måte å styre seg 😉

I morgen skal vi går spor på jordet igjen. Og Choco skal få være med å gå et bitte lite spor- tipper hun gleder seg vilt !!

Tada 😀