Trening igjen

Onsdag var Poppit og jeg på Otta. Det var lydighet på tapetet. Selvsagt så ble banen også denne gangen invadert av ett busslass med invandrere bare minutter etter vi hadde rigget oss til. Så da pakket vi rett å slett sammen og reiste til campingen. Veldig langt gress der, så ble ikke helt optimalt, men men.

Jeg introduserte avstandsbelønning og Poppit løste det på sin måte 😉
Som nevnt i forrige blogg innlegg så synes jeg Aussien har mye humor, glimt i øyet eller kall det hva du vil, og det beviste Poppit igjen i dag. Ikke bare plukket hun opp matskåla jeg brukte til avstandsbelønningen, men idet jeg snur ryggen til etter å ha satt det siste kjegla til ruta- hvem kommer løpende med ene kjegla i munnen? Jo det er Poppit det. hihihi

Men uansett, så kom vi et stykke på vei. Hun er ikke helt trygg på belønnings ordet ennå, men det kommer nok rimelig fort. Nå reagerer hun mest på tonefallet mitt.

Spesielt på innkallingen håper jeg dette skal være til nytte, også på avstandskomandoen, selv om vi ikke har slitt med framdrift, så kan det jo være lurt med litt forebygging. Derimot klarte hun ikke å gå pent fri ved fot med avstands belønning. Ble for sterk kost for vesle jenta mi det 🙂 Men er vel bare en trenings sak.

Ellers synes jeg Fri ved foten vår har blitt dårligere. Hun har vel alltid hatt litt pendling, men nå synes jeg posisjonen er litt for  dårlig, og hun faller ut innimellom. Får nok legge litt ekstra arbeid i den framover.

I dag var vi på Hundorp igjen. Vi var 4 stk.


Jeg fortsatte med avstands belønningen, og jeg har byttet ut «værsegod» med «ta’n» Artig å se reaksjonen hun har på innkallingen. hihi hun klarer nesten ikke sitte rolig, og et par ganger bare måtte hun reise seg å forsøke å stjele godisen. Men Sigrid sto å passet på 😉
Apporten er jeg ikke så fornøyd med i dag. Hun apporterer greit, men jeg vil ha større fart helt inn. Dessuten så slurver hun med innsitten. Terpet litt på den, og der og da ble den bedre iallefall 😛

Gå foran i line gikk helt suverent- kan ikke fatte at hun har lært så mye av den på de to små øktene vi tok med target stick (før jeg la den igjen og den ble borte) Hun går faktisk fram på kommando!! Tok med og uten line.

Vi terpet også endel på ruta. Hun har ikke helt skjønt poenget med å løpe rett ut om hun ikke ser ruta. Samme som skjedde på konkurransen. Nå løp hun ut, men ikke dit hun skulle… Hun kan jo forsåvidt kommandoen, men er nok ikke 100 % sikker på hva den betyr 😉 Så vi kjørte mange sendinger til rute i dag, fra alle kanter og jeg flyttet den flere ganger. De fleste gangene sendte jeg til musmatten, men jeg kastet også kongen over hodet på henne. Samt at vi terpet litt på at hun skal stoppe og STÅ når jeg sier stå. Ikke sitte eller ligge 😉 Pluss at jeg vil hun skal så helt rolig til jeg kommer ut å belønner. Er jo slik kl 2 ruta avsluttes med de nye reglene.

Helt på tampen husket jeg å trene litt på dekk/stå under marsj. Hun dekket flott på både dekk og stå kommandoen 😉 Men på forsøk nr 2 klarte hun å stå 🙂


Ellers fikk lille Loppa leke litt med Ronja. Godt for de det 😀


Dina var også med i dag, bare for litt sosialisering. Er lenge siden hun har fått vært med på skikkelig trening, så hun var rimelig oppskjørtet. Men etterhvert roet hun seg og jeg fikk Tor Olav til å sjekke litt tenner osv. Noe som gikk helt greit 🙂 Får se om jeg børster støvet av Dina til nordisk. Hun har selvsagt ingen sjanse, men artig å ha stilt henne igjen. Men det er kun om hun får igjen mer pels. Skjønner ikke helt hvorfor, men pelsen hennes ser ut til å gro med sirups fart. Hun og Choco var nakne likt i sommer, men Choco har jo fått igjen full pels for lenge siden… Snåle greier.

Valpene har det helt supert! De vokser som bare det, og er så tykke og goe 🙂 Choco steller de som en proff, og de er rene, pene og mette.


Og helt til slutt må jeg gratulere- litt forsinket-  Dina og C-kullet med 5 års dagen hendholdsvis 11 og 17 september.  GRATULERER SÅ MYE og beklager jeg har glemt det.
Også vil jeg gratulere – igjen litt forsinket, Anne og Selma  med debut i lydighet kl 1 forrige helg. De fikk sølvmerket, og 157 poeng.  Gratulerer kjempe masse  😀

Tada 😀