Sportrening i Heidalsskogen

Det ble ingen tur til Hundorp lørdag da Anneke var å konkurrerte på Gjøvik.
Alt jeg fikk gjort med hundene var ett par korte moment økter inne. Det regnet som besatt hele lørdagen, så det fristet ikke å gå ut 🙁 Latskapen lenge leve 😉

Men i dag har vi vært ute i 3,5 time- i regnvær 🙂 Jeg liker å være i skogen når det regner- mye bedre en å være på lp banen.

Det var Tor Olav og jeg som trosset været og vi fikk en flott dag!

Jeg la ut to nokså like spor til jentene. Ikke så lange- bare ett par hundre meter tenker jeg, med en vinkel. Choco sitt hadde sporoppsøk + 2 godisbokser. Mens Popppit sitt hadde 1 pinne og litt godis her og der. Ble også et lite sporoppsøk på henne.
Tor Olav krysset over sporene 4 ganger + at terrenget der Choco sitt spor lå ble overtråkket av sauer + bonde før jeg gikk sporet 🙂

Choco tok sporoppsøket veldig bra.


Rett ut, og rett på sporet i korrekt retning. Ble kjapt belønnet med den første godisboksen 🙂

Kryssningene løste Choco veldig bra i dag. Sjekke litt ut det først, men så bare durte hun på. Vinkelen var også veldig grei. Sporet etter bonden og sauene var ikke noe å bry seg om. Godisbok nr 2 ble også fnnet og avlevert 🙂 Flink liten Choco, men tror hun var litt skuffet over at det ikke var lenger 😉

Poppit klarte sporoppsøket sitt helt ok. Ikke rett ut osv slik Choco gjør, men hun finner sporet, sjekker litt bakover for så å snu. Godisen lå å ventet da hun tok rett retning 🙂

Pinnen finner hun uten problemer og hun har nå begynt å komme mot meg med den uten å legge seg ned å tygge. Belønningen for å avlevere frister mer 😉

Poppit sliter endel med de to første kryssningene, hun vil og SKAL følge det ferskeste…. Men når hun da finner ut hun ikke kommer noen vei, så tar hun opp sporet igjen og blir belønnet med godis.

Men hun gir seg lettere i dag- det skal hun ha. Og kryssning nr 3 bryr hun seg ikke om!! Men nr 4 sjekker hun litt ut før hun selv velger rett spor. Fremgang  !!!! 😀

Vi trente også Budføring med begge jentene.
Poppit sliter med å sitte i ro hos figurant, hun skal bare tjuvstarte, så det var fokusen i dag. Hun har kjempe fart ut, kommer pent inn på plass, spiser godis, men så stikker hun 😛 Tor Olav holdt igjen og dullet med henne til jeg kom bort. Litt kvalitets tid uten fristelser heter det 😉

Dette gjentok vi ett par ganger før hun fikk løpe tilbake til meg. Ingen godis der, men litt klapp og kos, før jeg sendte tilbake. Ja hun tjuvstartet hos meg også luringen 😛 Kalte henne tilbake- og sendte på nytt. Nå satt hun ganske greit hos Tor Olav , så hun fikk løpe tilbake. En godis hos meg, før jeg sendte en siste gang tilbake- Men da løp hun ikke ut på kommando. Hihi Men på nr 2 løp hun og vi avsluttet hos Tor O.

Choco fikk også løpe ett par ganger- Moro sa Choco og tjuvstartet hos Tor Olav. Jaja da fikk hun løpe en ekstra gang da… Nr 2 var en veldig bra øvelse og jeg avsluttet hos meg 🙂

Atter en bra dag i skogen. Vi fikk trent på litt nytt, og jentene jobber som bare det- og selv om det regnet så kom jeg hjem like tørr under regnklærne 🙂

Tada 😀