Bråbestemt spor trening

Torsdags morgen satt jeg å kjedet meg og brukte facebook til å sutre litt over det, og vips så hadde vi en treningsdate 🙂

Ett par timer senere møtte vi Berit på Randsverk og vi la planer for dagen. 3 blodspor, 2 vanlige spor og litt meldingstrening fikk vi puttet inn i en 3 timers økt.

Choco fikk ett spor med 3 pinner og 2 ferske krysninger. + et kort blodspor i en skråning 😛

Poppit fikk et spor med 4 pinner, 2 ferske krysninger i litt vanskelig terreng. Ja pluss litt budførings trening.

Kan jo begynne med budføringen. Poppit er superflink til å løpe ut til figurant, men hun vil ikke sitte rolig- så da Poppit tjuvstartet på første forsøk, ba jeg Berit å ta henne i halsbåndet, slik at hun ikke fikk anledning til å løpe fra henne før kommando. Poppit forsøkte alle slags måter for å komme seg ivei- hun dekket, rygget, hoppet og så miserabel ut 😛 Men Berit var staest og klarte  å holde henne på plass til kommando ble gitt. Veldig bra !! 😀 Vi ga oss med den.

Sporene våre ble vel ca 1,5-2 timer gamle. Choco først ute, og hun går et helt ok spor. Hun går over første pinnen- den er helt fersk- klippet av treet bare 10 minutter før jeg la sporet, så tipper det er grunnen. Pinne nr to og tre plukker hun uten problemer 🙂 Blodsporet gikk hun veldig bra. Et helt rett spor uten noen vanskeligheter, bortsett fra at det lå langsmed en bratt skråning- men det var vel verre for meg en henne tror jeg 😉

Poppit sitt spor gikk langsmed en skråning ned mot en stor bekk/liten elv (hva skiller egentlig de to??) Berit hadde krysset sporet hennes rett før vi gikk. Krysning nr 1 gikk egentlig veldig bra. Hun sjekket det ut, men valgte så å gå videre. Men krysning nr 2 var noe heeelt annet. Poppit var super bestemt på at det måtte sjekkes ut. Hun prøve seg i begge retninger, og når jeg ikke ga etter så la hun seg ned i stram line. Hihihi Men enda en gang så vant Oona og hun tok rett spor- ble da belønnet for det med en godis i sporet.
Da sporet krysset ned skråningen og langsmed bekken så gikk farten opp noe sinnssykt  og jeg fikk problemer med å henge på i den litt tette småskogen. Bedre ble det ikke da jeg krøp under et lavt nedfalls tre og satte meg fast 😮 Kjente det svei godt i hånda etter lina da ja. Poppit mistet begge pinnene som lå langsmed bekken, så farten ble litt stor ja- men ballen fant hun uten problemer.

Men jeg er fornøyd med treningen. Sporet til Poppit var ikke av de enkleste, det krysset bl.a en lysning med et stort bål og det var ikke mange meterene mellom toppen av skråningen og bekken. Meningen var at det skulle være Choco sitt spor, men siden hun også fikk et lite bodspor, så byttet jeg 🙂

Takk for en fin trening Berit 🙂