Onsdag og torsdag.

Ååååå jeg skulle ønske vi hadde noen konkurranser snart. Choco er bare såååå rå på treningene for tiden. Jeg har funnet fram igjen pipeballene hennes (uten tau) og hun fikk straks en ny glød i øynene. Hmm kan de virkelig bety sååå mye for henne? JEG liker best de med tau- men det betyr jo ikke noe hva jeg synes !!  Iallefall så var FvF hennes tilbake til 9,5 i karakter, hun apporterte i en rasende fart- og nærmest ba om å få trene mer når jeg tok pause. My good «old» girl is back 🙂 Får håpe hun ikke glemmer denne følelsen nå som hun (forhåpentligvis) skal ha noen uker fri- eller fri og fri fru blom- valpestell er ikke direkte ferie 😉 Hun begynner å bli superflink på fremsending- Stort sett trav- selv om hun nok går litt for fort, så traver hun iallefall 🙂 Og retningen er fin.

Poppit skulle liksom trene enkeltdekk med forstyrrelser- men husket jeg det ?? Neeeida 🙁 men vi fikk trent på dekk u marsj, avstands-kommando, innkalling med stå, hopp med sitt, apportering og budføring.

Dekk under marsj går sakte med sikkert fremover. Har ikke helt funnet en metode som passer oss riktig ennå. Men det ordner seg 🙂 Av en eller annen grunn har Poppit mistet litt av interessen for apporten- Vet ikke helt hva som har skjedd. Hun var jo totalt giret på både den av tre og metall bare for ett par treninger siden. Rare dyret !! Men hun hentet da bukken (av tre) selv om hun måtte ta å sjekke ut en lukt som kom snikende mens hun var på tur ut.
Avstanden er som regel veldig bra, men det er ikke alltid hun klarer korrekte skifter fra full avstand (hm var det 5 eller 7 meter i kl 2??) Men det kommer seg.

Innkallingen er jeg ikke så veldig fornøyd med lenger- hun bruker litt for lang tid på å stoppe. Forsøkte med leke bak, men hun er ikke riktig sikker nok i  «værsegod» ennå til at det ble en stor suksess. Har tenkt litt på å prøve «hopp-stå» men har aldri trent det før, så aner ikke hvordan det gjøres…
Hopp med sitt er veldig bra, men om hun setter seg litt utenfor så går hun utenom- så burde vel trene litt ekstra på det. Ruta glemte jeg i dag. Jaja , man trenger jo ikke trene på alt hver gang 😛

Budføringen gikk så det grein. Hihi vet ikke hvor mang ganger hun tjuvstartet hos Tor Olav, før hun da endelig klarte å sitte iro til kommando ble gitt. Avsluttet med å sende henne tilbake til han, og der ble det både godis og kong.

Fram i line glemte jeg også denne gang… Grrr. Skulle tro jeg ville lære at dette og skrive ned hva jeg skal trene på, men neida.

En skikkelig god og lang treningsøkt- nesten 2,5 time med moro 😀

I går- som i torsdag, trente vi først en liten økt her hjemme (med Poppit) og vi kom et skritt videre med dekk under marsj. Poppiten var skikkelig flink , også avstand og innkallingen fikk en vellykket økt ! Men hadde jeg hørt om enkelt dekk? Nope :s

Så om kvelden var vi på spor trening på Varphaugen. Ingrid, Tor Olav og jeg. 3 timer med kjempe trening. Jeg la ut sporene mine selv, og Poppit fikk 4 pinner + en fersk krysning, ca 250-300 m og 1,5 time gammelt. Poppit har litt start problemer. Påkledd sele og potesokk (pga et lite kutt i poten) så tipper jeg det er grunnen. Men når hun kommer igang sporer hun helt suverent. Det haddebegynt å bli litt mørkt, men det var nok kun jeg som merket. Vinklene er fine, og hun plukket alle 4 pinnene. Hun vil legge seg ned å tygge på de, men kommer når jeg roper på henne. Hun elsker å leke med de, og tar mer en gjerne å bytter de i leverpostei 🙂 Krysningen ble litt vanskelig. Terrenget vi bruker er ikke så mye brukt av andre,  så vi får ingen gratis trening på kryssa spor- så jeg skjønner godt de lurer når det kommer ny fersk fert i sporet. Krysningen var merket, slik at jeg ikke skulle være itvil om hvor det gikk. Poppit slo med en gang over på den nye sporet og jeg holdt igjen. Det resulterte i at» trasspinne Poppiten» bare la seg ned i stram line og furtet 😛 Men jeg var mest trassig og etter litt så fortsatte hun å søke og fant igjen sporet mitt. Og da var det strake veien resten av sporet.

Choco fikk også et spor med krysning- 2 stk. 5 pinner, ca 350 m og rundt 1 time gammelt.

Hun går et veldig bra spor, med skikkelig drag i lina. Vinklene er meget bra, og hun plukker pinner mens stumpen går i hundre 🙂 Skikkelig nice work jenta mi ! Men så var det denne krysningen da 😛 hihi hun sliter skikkelig ved første og prøver alle muligheter- til og med merkebåndet viser hun interesse for (og det var jeg som hengte det opp) men etter litt så tok hun opp igjen sporet og alt går på skinner til neste krysning. Litt av det samme som ved nr 1, men hun løser denne MYE fortere. Øvelse gjør mester- ikke sant 🙂 Hun går over siste pinnen, men det regner jeg med kommer av at den lå litt i ett søkk i bakken, og kun 10 meter før slutten (ballen) så hun hadde nok ballen i nesa.
Veldig fornøyd med jenta ! 😀

En veldig bra kveld i skogen 🙂

Tada 😀