Spor, rundering og litt slaraffenliv

Da er vi kommet igang med treningen etter helgen 🙂

Mandag var Gd-hondein i Heidals skogen igjen. Vi gikk spor, trente melding og koste oss. Jeg hadde bare med meg Poppit, for Choco lå på lading til et blodspor jeg la etter treningen- som skulle ligge i ca 12 timer.

Startet med et oppmuntrings spor til Poppit. Hun fikk se Kjersti gå ut med kongen på slep. Så ventet vi rundt en halv time før vi gikk det. Det siste sporet hennes ble for vanskelig for henne, så derfor fikk hun nå en lett oppgave 😀 Og med tanke på sviingen i håndflatene så funket oppmuntringen 😉 I dag gikk hun også MED sele igjen, og hun brydde seg ikke såå mye om den. Jeg håper hun snart kommer over denne «klesfobien»

Spor nr 2 var et D-spor jeg la selv. 300 m i en U med 3 pinner, ca 30 minutter gammelt. Litt rot i starten- da vi ikke  jobbet langt unna der Kjersti trente felt med Hjørdis. Men vi kom igang, og Poppit markerte fint alle pinnene- hun plukker de- men legger seg ned for å tygge på de :O så jeg bytter med en annen pinne som vi leker med. I slutten skulle jeg bytte pinnen med en kong, men neida- hun ville heller ha pinnen hun- jaja når man er sær så 😉 Veldig fornøyd med sporet- men tror jeg vil legge litt jobb i å få inn apportering av pinnene- hun elsker jo apport, så det burde bli bra…

Så trente vi litt melding. Planen var å ta det ett skritt lenger, og få inn påvisnings delen. Er jo like greit å få inn hele meldingen, slik at alt det gøye skjer hos figurant igjen, ikke hos meg 😛

Jeg hadde regnet med at hun ville glemme å hente bittet når hun først fikk belønning hos figurant, men neida- hun tok to nydelige meldinger. Så vi ga oss der 😀 Flink er hun !!

Til Choco la jeg ut en blodspor på ca 300m med en skinnbit på midten..

Sporet ble ca 11 timer gammelt. Vi gikk det rundt halv 9 tiden neste morgen. Hun startet veldig bra, ingen nøling i starten- så jeg tror vi har klart å rette opp litt av start problemene hun hadde.  Hadde litt godbiter i starten- fra rundt 10-15 m. Fram til skinnbiten sporer hun veldig bra, og jeg lar henne kose seg en stund med den. Selvsagt så har jeg glemt pose til å legge den i, så må bare holde i den og den forstyrrer Choco endel da vi skal fortsette sporet 🙁 Hun finner igjen sporet, men får ikke festet seg skikkelig – må liksom tilbake for å sjekke om skinnet har det bra 😛 Men når hun kommer igang igjen så går hun igjen veldig bra og vi finner skanken i enden 🙂 Men skinnet er faktisk litt mer gøy- så hun får lov til å bytte med meg- Og bærer stolt med seg skinnbiten til bilen 🙂

Etter sporet var det bare å skynde seg til Otta en tur, for så å møte opp på Vinstra for å trene enda litt mer 😛

Igjen fikk bare Poppit være med. Må priortere henne litt synes jeg.  Det var rundering på timeplanen sammen med Beate, Kjetil, Randi og Gutte. Poppit har såvidt truffet de før, men aldri trent med de.

Jeg la først opp til at hun skulle gå rett i belønning, siden vi var på ny plass og med fremmede figuranter. Merket hun var litt mer forsiktig i starten, men tødde snart opp og de fikk nok alle noen pene poteavtrykk på magen 😉

Hun fikk to økter, med 4 slag på hver økt (tror jeg det var) Første økt gikk vi som sagt litt tilbake, og trente melding med åpen figurant, men på andre økt var det full dybde (50 m) ut i skogen med melding og påvis. Hun er fremdeles litt usikker på «påvisning» – altså hun har ikke helt skjønt at hun skal ut igjen til figurant. Men det kommer seg 😀 Hun melder perfekt og har enda ikke forsøkt seg på å droppe meldingen og snike til seg direkte belønning- merkelig egentlig 😛 Jammen fikk hun ikke også et tomslag. Som gikk veldig bra. Ikke noe vi skal gjøre mye av ennå, men da har hun prøvd det også 😉

7 timer i skogen ble det- og siden dumme meg hadde glemt lunch og hadde for lite vann med, så gikk jeg på en skikkelig smell da jeg kom hjem. Helt tom for energi- og med dundrende hodepine- så kjærringa sovnet på gulvet med 4 hunder rundt seg 😉

I dag er man heldigvis uthvilt så i kveld skal vi på lydighets trening. 🙂 Kl 2 og bruksøvelser for alle penga. Og i dag skal lille Choco klumpen få være med igjen. Tipper hun blir lykkelig for det 😉

Har rappet noen flere bilder fra Aussie spesialen:


Poppit stiller seg så pent atte 🙂   Christine Røkaas er fotograf.


Choco i beste tispeklasse handlet av Anniken Venner.


Jorid Nilsen er fotograf.


Choco blir grundig undersøkt av dommer Angie Challenger.


Jentene deler pinne søndags morgen ved Mjøsa:)           Christine Røkaas er fotograf.


Fra lørdagens grill «party»            Jorid Nilsen er fotograf.

Tada 😀