Rundering på Dombås

I går kveld var det trening på Dombås- I et flott terreng!

Vi begynte med skudd trening. 
Oddveig skal snart konkurrere, og hun har samme problemet som meg- for lite folk/hunder å trene fellesdekk med skudd sammen med.
Typisk nok så tok ikke jeg med meg Choco, så da fikk ikke Oddveig fellesdekk, men hun fikk hjelp til skyting (jeg skjøt med start pistol for først gang ) og Tor Olav lekte med Andy- så litt forstyrrelser fikk de iallefall. Andy har ikke hørt skudd før, men det gikk veldig fint.
4 skudd fikk de og det gikk veldig fint.

Så var det Poppit sin tur. Oddveig skjøt og Tor Olav styrte når skuddene skulle komme. 4 skudd ble det også på henne, og jeg kan trygt konstatere at jeg ikke har skuddberørt hund !! 
På første skudd reagerte hun ikke noe- (slapp ikke kongen) på skudd nr 2 så var det en liten reaksjon, på nr 3 tror jeg ikke hun reagerte og på det siste som vi tok i passivitet- så tittet hun etter lyden men gikk rett i lek igjen. Jeg har ikke vært spesielt bekymret for at hun skulle være berørt, men vi har jo planer om å starte bruks, og siden hun reagerte som hun gjorde på Mh’n så var det veldig kjekt å få det bekreftet at hun faktisk er skuddfast.

På runderingen gjorde hun en kjempe jobb. Det var lite vind på ene siden så hun hadde litt problemer med å tro det var noen der ute- men med litt overbevisning så går hun ut. Det ble faktisk så mange som 8 slag på henne. Vi kjørte også i dag slik at figurantene flytter seg stadig utover og fram i terrenget. Fungerer veldig bra, men neste gang skal vi gå litt tilbake igjen for å vedlikeholde figurant interessen. Jeg liker denne metoden, men man skal ikke glemme at det viktigste i rundering er at hunden skal ha stor figurant fokus- kan fort gå litt kjapt for seg ute hos figuranten når man gjør det slik- så variasjon er nok best tenker jeg.

På økt nr 2 tok vi bare to slag- der fokus var masse godis og kos hos fig.Også nå strevde jeg litt med å få henne ut på ene siden (fikk også en forstyrrelse rett før jeg skulle sende henne) men plutselig fikk hun fig i nesa og forsvant ut . Siste slaget var nydelig. Rett flott slag i full fart.

En fin fin trening, som ble litt våt på slutten. Men vi tåler jo det.

Choco var ikke med av den enkle grunn at jeg visst det skulle bli regn, og siden hun ikke er helt seg selv for tiden så tenke jeg hun kunne få «slippe» Tror ikke hun var helt enig i det- men men hun er ikke direkte understimulert for tiden, så jeg håper jeg blir tilgitt.

Nå er det stille i heimen til lørdag- da skal vi trene lydighet på Hundorp igjen

Tada