Lp og spor


Høyt henger’n….

Onsdag var det endelig tid for litt lydighet igjen smiley Poppit var først ute, da Choco måtte vente til de andre hadde reist pga løpetiden. Merker at det er en stund siden Poppit har trent lydighet. Hun er naturlig nok ikke så stabil som Choco, så nå må jeg bli flinkere til å trene jevnt med henne om vi skal debutere senere i sommer. Dekk hadde hun glemt, så måtte en liten oppfriskning til. Enkeltdekk har hun også glemt- og reiser seg etter en liten stund. Tilslutt får vi 2 minutter i ro smiley T.o.m med et tog tøffende forbi.Ellers gjør hun mye bra. Men er et lite virrehode og kan lett falle ut noen sekunder. Hihi
Mia hjalp oss med tannvisning, og Poppit begynner å skjønne at «bli» faktisk betyr sitt i ro når folk kommer å håndhilser.

Tor Olav ligger på bakken og Poppit har sååå lyst til å hilse smiley
Vi fikk besøk av Aina fra Bodø i løpet av treningen, og da ble det masse skravling, avbrutt av litt Choco trening + at hennes Aussiejenter fikk hilse på Choco. Lot være å slippe Poppit med de da Ainas yngste kun er et par mnd yngre. Var ikke lange turen de andre fikk heller da hormonenen løper ganske vilt i Choco nå, og de eldste jentene begynte å ri på hverandre – best å gi seg mens leken er god.

Skulle egentlig gå spor på Varphaugen, men siden det ble så sent så tenkte jeg at det var like greit å gå der jeg skulle legge ut blodsporet til Choco.
Som sagt så gjort. Poppit fikk et 250 m langt spor med noen vinkler, som lå i ca 20 minutter. Hun bruker litt tid på å søke opp sporet, men ellers går hun veldig bra. Flere ganger jeg tenker at her gikk jeg da ikke- men så dukker ett merkebånd opp smiley Hun finner kongen i slutten og vi leker lenge og vel- Må huske en kong nr 2 neste spor.
Blogsporet til Choco ble lenger en jeg trodde i går, da jeg husket å få tak i en skvett matblod fra butikken. Ca 550 m fikk jeg gått opp.
Det ble liggende i 15 timer, og hadde fått endel regn på seg. Choco sliter endel i starten- hun klarer ikke helt å feste seg på sporet. Brukte med vilje litt ekstra blod de 2 første meterne og de gikk hun lett, men så ble det verre de neste 2, hun søker ikke langt utenfor sporet, men sliter med å komme framover. Men hun klarer å finne det igjen og tøffer avgårde, men skulle gjerne visst om det er noe jeg kan gjøre for å bedre starten…. Hun går bedre og bedre utover sporet og markerer sårleie bra og finner skanken i slutten smiley ca 10-12 minutter brukte hun fra start til slutt.Choco veldig klar til å komme inn i bilen for å kose seg med skanken.

Poppit fikk også et spor i dag, og det ble ca 500 m med 4 vinkler (90 grader) 2 pinner og 2 godbit bokser. Liggetiden ble ca 30 minutter. Veldig bra spor !! Hun hiver seg på pinnene og jeg må være kjapp for å forhindre at hun begynner å tygge på de. Ikke noe jeg bekymrer meg for. Nå er det fokus på at pinner er gøy å finne smiley Begge boksene ble også funnet. Veldig bra !!

Så avsluttet vi dagen i regnet med feltsøk. Jeg gikk ut en korridor på 10 x 50 m. Jeg tråkket ikke- noe jeg sikkert burde gjort, men men. Begge jentene var ute og fikk løpe hver sin gang. Poppit slet litt med å løpe langt nok ut- ikke så rart, dette har hun jo aldri gjort før. Men hun var ivrig og ga seg ikke. Fikk avsluttet med at hun løp ut på 50 m og hentet en ball. Flinkeste jenta det!! Choco er jo «dreven» på dette, så hun søker fint ut hele dybden og finner alt jeg legger ut. Begge to var flinke og holdt seg stort sett innenfor det feltet smiley

Jentene venter pent mens mor legger ut gjenstandene i feltet.

Nå er det bare ett par dager igjen til vi reiser til Sverige, så vet ikke om det blir noen oppdatering på en stund.

Tada smiley