Trying to remember….

Jepp, det er det jeg prøver på… Hva har man egentlig gjort denne uka ?


Jooo vi gikk spor på søndag !Det er det leeenge siden vi gjorde. Poppit og Choco gikk lange ferske spor sist, så i dag tenkte jeg at litt lenger liggetid var på sin plass.
Begge jentene fikk hvert sitt spor på ca 500 m, det lå i overkant av 2 timer, og hadde litt gjenstander/godbiter.Poppit sitt hadde 1 stor pinne, en boks med godbiter + noen godbiter utover i sporet. Det startet ikke så bra. Hun skjønte nok ikke at «den gamle greia der» var sporet hun skulle gå. hihi Men jo lenger hun gikk jo bedre ble det. Hun markerte både pinnen og boksen. men plukking har vi ikke trent på,, så der har vi en jobb å gjøre. 50 m før slutt så hun en syklist nede på veien og den forstyrret litt – men etter litt fundering kom hun på hva hun gjorde og fant slutten uten problemer 🙂

Som sagt får Poppit et spor til. Ett nytt et da- siden Choco tok slutten på det forrige 😉 Dette ligger bare i ca 15 min, og nå vet jenta hva hun skal. hihi. Hun går veldig flott! Første fremmed sporet hun har gått- ever !! Må nok prøve å øke tiden litt mer gradvis, ikke gå fra  0,5 til 2 timer i ett jafs. hihi
Choco fikk et sporoppsøk på 20 m. Hun går fint ut, finner sporet- men tar bakspor… Da hun finner ut av tabben kommer hun tilbake og vi starter på rett vei. Men dessverre har det vært litt misforståelse, så midt i sporet til Chco ligger slutten på Poppit sitt spor nr 2. Choco fant jo ballen hun, men ble litt forvirret over hvilket spor hun skulle følge, og setter seg ikke skikkelig på sporet. I vinkel nr 2 (spissvinkel) mister hun det- og finner det ikke igjen. Jeg hadde hengt opp en sløyfe, og vi gikk til vi fant den. Fra der tok hun fint opp sporet og går det veldig bra helt inn. Vi mistet 1 pinne, men finner de to andre.
Jeg la på slutten av trenings økten ut et blodspor på ca 200 m til Choco. Det lå til dagen etter (14 timer) og Choco var megaflink !! Hun går det veldig sikkert, markerer sårleie og klarer blodoppholdet veldig fint. Litt usikker i en vinkel, men tar seg fint inn. Very nice girl  🙂

Takk for spor bildene Tor Olav 


Mandag var Åse og jeg hos dyrlegen for å DNA teste 6 hunder. 4 ble testet for CEA, PRA og MDR1 (Choco og Poppit fra meg), mens to stk ble testet for henholdvis PRA og MDR1. Dina ble testet kun for MDR1. Så nå blir det noen uker i spenning her !!


Tirsdag var Choco og jeg på Sentrum Dyreklinikk på Lillehammer. Der ble Choco’s hjerte sjekket med ultralyd. Flinkeste jenta lå musestille hele tiden i kvelende varme, mens hjerte ble sjekket fra alle bauger og kanter. Absolutt ingen feil ble funnet !! Alt så helt tipp topp ut.- Heldigvis !! 
Men siden de ikke har bl.a EKG på denne klinikken- ei heller en hjerte EKSPERT så fant vi ut at for å være heeelt på den sikre siden (og for at ho mor skal sove bedre om natta) så ble vi henvist til Groruddalen dyreklinikk. Der har de moderne utstyr og også en hjerte ekspert. Vi var heldige og fikk time alt på fredag. Spennende og skummelt ja……. Men kun det beste er godt nok for gulljenta mi 🙂Tada  (savner smilefjesene )