Dag 2 på forsvarets hundeskole

I dag skulle vi starte på lydighets banen og avslutte i skogen 🙂

Jeg valgte apport, fram i line og budføring som øvelser jeg ville ha hjelp til.

Choco apporterte bra, flott fart og ok opptak. ikke så mye å klage på, men hun kunne gjerne hatt renere opptak, og holdt litt fastere. Hun tygger ikke og holder fast til jeg sier slipp, men litt småting kunne gjort øvelsen penere. Kristoffer viste noen triks med apporteringen i går, som jeg skal ta med meg.

Fram i line var kjempe bra. som i går så er det kun litt justering på stå momentet som skal til.

Mona ville jeg skulle ta fatt i Choco’s hardhendte behandling av hjelpefører på budføringen- så rart;) Så vi startet med å kaste kongen over hodet hennes ca 4 m før hun kommer fram til figg. Fungerte bra. På 3 sendingen så man at forventningen til kongen var der og hun begynte å bremse – topp ! Stoppet der. Blir spennede å se hvordan hun er på neste trening.

Etter lunsj reiste vi til skogen. Der la alle ut et D spor med eller uten pinner. Mona la ut til Choco da det er fremmedspor vi trenger å trene på.

Pinne funnet:)

Tror sporet ble ca 30 min gammelt.
Startet bra, men ble litt usikker etter noen meter- stoppet og så på meg (og alle de andre som gikk bak) fortsatte og kom til 1 vinkel- altså hadde hun gått over 1. pinne 🙁 ,  hun rotet litt i første vinkel, men kom seg videre og fant pinne nr 2. men etter det ble det veldig mye rot, Choco virket
ikke helt på nett, savnet litt av gløden hun vanligvis har. Men hun fant sporet igjen og kom seg videre. Neste vinkel gikk ganske greit, og siste 100 m gikk hun veldig bra 🙂 plukket siste pinnen og fant kongen i slutten.

Jeg aner ikke hvorfor hun gikk så dårlig, men kan komme på flere ting. Nytt terreng, mye fert i terrenget, mye nytt i helgen, masse folk med i sporet- første fremmedsporet hun går på leeeenge (bortsett fra det Helge gikk, og han er ikke skikkelig fremmed:p) Eller at hun rett å slett ikke var så giret på å gå spor.

Nesen godt plantet i bakken

Men jeg syntes det var så dumt hun gikk så dårlig at jeg la ut et lite spor til før jeg reiste hjem. 200 m, 1 vinkel og 2 pinner. 15-20 min gammelt. MYE bedre spor.

Ingen tvil om at vi må få trent mer på fremmedspor- og helst i ukjent terreng. Får jo god anledning til det på Sølen, men skal prøve å få til noe før det også:) Vi skal også legge litt mer arbeid i pinnene. Er jo evighet siden vi drev med de utenfor sporet.

Alt i alt en topp helg. Er noe annet å trene med flere enn å drive på alene hele tiden. Skulle ønske det var flere som ville gå spor oppi dalen!

Flere bilder fra dagen her..