Nye planer- igjen!

Nå føler jeg mest for å bare legge alle valpeplaner på is og bare kose meg meg frimerkesamlingen min….

Valpekullet jeg har ventet over 2 år på- VALPEN jeg har ventet over 2 år på kommer aldri…. Valper etter Taco og Turbo kommer dessverre aldri til å bli født 🙁

Hvorfor? Jo det skal jeg fortelle..

Helt tilfeldig fikk jeg vite at det finnes noe på linjene mine som kalles Degenerative-Myelopathie, eller DM for kort. Dette er en tilstand/sykdom som kan ramme ALLE raser, og derfor ikke noe som jeg har holdt så nøye oppsikt med. Dessuten er det noe som KAN ramme eldre hunder men selv affiserte hunder trenger ikke bli rammet, men de KAN- hvor stor andel av Aussien dette gjelder vet vi ikke, da så få blir testet, men i noen raser er forekomsten (res med DNA) høy.
Men nå ble da tilfeldigvis en fra mitt oppdrett DNA testet for dette- og kom tilbake som bærer- og det naturlige var da å teste mine to tisper som jeg hadde planlagt kull på. Mia og Taco.

Mia er testet FRI, mens Taco dessverre er bærer. Da var jo neste steg å forhøre seg med hannhund eier- da paring mellom fri x bærer er helt ok- Og tilfeldigvis så hadde da Turbo nylig blitt testet for alt som finnes på markede av DNA tester for Aussie- inkludert DM- og han hadde en pen rekke med FRI diagnoser… bortsett fra DM….. Og snipp, snapp, snute… eventyret mitt var ute… Man parer rett å slett ikke 2 x bærere 🙁
Både Taco og Turbo er jo selvsagt 100 % klinisk friske, men de bør da ikke få valper sammen for valpene kan jo bli affiserte. Les dere opp selv på sykdommen. Linken er på tysk, men det blir ganske forstålig om dere bruker google oversetter 😉 Finnes også mer info på f.eks ASGHI sin webside.
Jeg trodde liksom uflaksen min var brukt opp nå, med Mia som gikk tom, Choco sine to operasjoner og ikke minst Taco som er skadet og bruks/Lp drømmen min som måtte skrinlegges… Taco var virkelig «Highway 2 My Dreams» men drømmene ble knust like fort- på flere måter..

Nå skal jeg svelge skuffelsen over noen dager, også begynne å fundere på å lete etter en ny hannhund, enten på kull nå til våren som planlagt eller til høsten. Det er IKKE lett å finne en passende partner, ikke en som har like bra egenskaper/stamtavle som Turbo, og ikke en som allerede er testet…
Akkurat nå føler jeg ikke helt for å begynne å lete etter ny- er jo bare 3 mnd til forventet løpetid- og tiden flyr så alt alt for fort!!

MEN Mia skal uansett pares med Kajan i feb/mars- også får vi håpe på at all uflaks er oppbrukt og at vi får en gjeng med flotte I-valper denne gangen 😀