Vi planlegger valper i Juli 2022!

 

L-kullet:


Steele

Maze

Kull info:
Maze er moderat, mot spinkelt bygget- hun har arvet mye av mamma-Mia sin bygning- som er ganske mye bein og lang kropp, men hun er mindre enn Mia. Alle de 3 tispene i kullet fikk utdelt sparsomt med pels- mens de 7 gutta i kullet har MYE, så det blir spennende å se hvordan det vil slå ut nå. Jeg håper uansett at det vil bli godt bygget hunder av moderat str, som tåler å jobbe hardt og lenge og med god funksjonell pels.
Vi forventer alle farger. Steele er også bi-farget (2farget uten tan merkinger- slik som mormor Mia) så da kan det dukke opp også. Blir spennende å se!
Vi forventer kun lange haler.

Jeg forventer aktive valper som IKKE vil trives kun som sofahunder, og valpene søker derfor hjem, der de får brukt seg både fysisk og ikke minst psykisk. Og som krever eiere som vet hva det er å leve med en brukshund. Eiere som tenker å jobbe aktiv med de i en eller annen hundesport. Hvilken spiller ingen rolle.
Skal du hovedsakelig ha en familie/tur hund så er nok ikke dette kullet for deg- men ønsker du en kompis til ett aktivt liv med masse morsom mentaltrening i en eller annen form, ja da er du velkommen til å ta kontakt.
Vi kan vente litt vokt, og gjeterinstinkter, men siden mor/søsken ikke har drevet med noe gjeting, så selges valpene ikke KUN som gjeterhunder. Man må evnt ha en plan for hva man vil gjøre om valpen ikke har instinktene som trengs for slikt arbeid. Aussien er en «vakt og gjeterhund» så begge deler er noe man bør forvente å få i en slik hund- i ulik grad.

Konkurransemennesker blir foretrukket, men ikke ett «must»

Foreldre:

Far: GK VALLH PR KORAD
Tucker Creek’s Steele
STDdsc OTDs OFTDs
Mor: BH-VT LPI RLI RLII RLIII
Just The One And Uno av Aussieboxy
HD/AD:FRI
Øyne:Fri
Korrekt fullt tannsett
Farge: Blue merle hvit
DNA: MDR1 CEA PRA HSF4 DM +++ FRI
Mentaltestet: Mh/KORAD
Titler i: Gjeting og MT/eksteriør
HD/AD: FRI
Øyne: Fri
Korrekt fullt tannsett
Farge: Sort Tricolor
DNA: MDR1 Fri- Mer kommer 2022
Mentaltestet: MH
Titler i : RIK og Rally

 

 

Maze er altså kullsøster til fortispa Gaia, og var min favoritt i valpekasse- full av guts og moro! Hun og eier Linn trener lydighet og Rally. Rally har første prioritet, og de har så langt fått ett CERT. De har også startet i lydighet- og har opprykk til kl 2!
Her er Linn sine egne ord om Maze:
«Maze er en ordentlig kosegris. Liker å være nær. Hun er super nysgjerrig og hun elsker mat!  
Hun er veldig leken! Elsker alle typer leker. Bl.a elsker hun drakamp og jeg kan belønne henne med både godbiter og leke. Leker godt i lag med Bøddi (som hun bor med) og søster Gaia blant annet.  Hun har et godt språk og er meget høflig. Hun følger godt med på trening, og holder seg der hun skal, og lar seg ikke friste til å løpe bort til andre, da hun bare ikke har så stor interesse for andre mennesker.
Har henne alltid løs på trening og hun løper aldri bort til de andre som trener. Hun er meget lydig og utrolig kjapp i utførelsene sine. Tar alt på strak labb uten å nøle ❤
Det er noe vokt i henne. Hun passer på, lytter, men bjeffer mye mindre enn lapphund/border collie blandingen hjemme. Hun har lite stress, og kan fint gå noen dager uten spesielt med aktivitet. En trygg og fin hund»

Steele er en middels hannhund av den «gamle» typen. Han er import fra Canada, til Sverige. Han har mye av de gode gamle Ranch linjene- Slik som f.eks Las Rocosa. Og han ser virkelig ut som de også- Godt bygget uten å være overdrevet på noe vis.
Jeg møtte oppdretteren hans Tanya for noen år siden på gjeterkurs i Sverige, og jeg likte umiddelbart henne og hennes tanker om avlsarbeid.
Selv om gjeting er kennelens hoved-fokus, så har hundene også gjort mye i lydighet, Rallylydighet og agility. Så absolutt allround hunder.
Steele jobber mest med gjeting og redning (SAR). Han er en trivelig fyr, med noe vokt, helt etter rasens standard.
Han har gjennomført den Svenske Korningen (MentalTest+eksteriørbeskrivelse) med fine poenger. Men tittelen er ikke offisiel, da han er kupert. Han er en meget god gjeterhund, og planen er å starte mer prøver når verden er tilbake til normalt etter Covid-19
I SAR treningen vise han at han er en miljøsterk hund som er med på masse ulike søk etter mennesker i ulike miljøer. 
Det blir spennende å følge også denne gutten det neste året.

STAMTAVLE

——-

 

——

Jeg  ønsker å sette ut ei tispe på foravtale fra hver av kullene.