Valper

11 valper ble født 8 mai 2017

Vi fikk 11 skjønne valper natt til 8 mai. 6 hanner og 5 tisper-Alle sammen er SOLGT 😀

Fordelingen i kassa ble slik:
Hanner:
3 x Rød og hvit (1 x stumphale)
2 x Blue merle og hvit
1 x Red merle og hvit

Tispene:
2 x Red merle og hvit (2 x stumphale)
2 x Blue merle
1 x Sort og hvit

 

Ajax
Mia

 

Far: Lp1 Skogsjenta’s Ajax Mor: NVCH AD BH Give-Me Sugar Kicks av Aussieboxy
HD/AD: FRI
Øyne: FRI
Korrekt fullt tannsett
Farge/hale lengde: Sort og hvit, NBT
DNA: hsf4/PRA/CEA/MDR1: Fri
Mentaltestet (Mh)
Titler: Lp1
HD/AD: FRI
Øyne: FRI
Korrekt fullt tannsett
Farge/hale lengde: Red Merle og hvit, lang hale
DNA: DM/ hsf4/PRA/CEA/MDR1: Fri
Mentaltestet (/Mh)
Titler: BH, AD og Norsk Viltspor Ch

Stamtavle til kommende kull

Far: Ajax er sosial og vennlig mot de menneskene han møter. Andre hunder går han godt med stort sett.
Han har ingen stress. Ajax har noe vakt i form av at han varsler, men ingen aggresjon. Han har stor lekelyst-både med eier og fremmede.
Vi konkurrerer i LP, og han har tittelen LP1, (som betyr at han har fått 3 førstepremie i kl1) samt at han ble «Årets lydighet aussie 2015» Han er enkel å jobbe med da han tar ting lett og er meget villig til å jobbe.
Fysisk er han kvikk og utholden og er i meget god form. Jaktinstinktet hans er moderat. Han er miljøsterk og meget omgjengelig.
Han har ingen ressursforsvar hverken ovenfor oss mennesker eller Zalo som han deler hjem med. Ikke ovenfor andre hunder som han har vært med i eget eller fremmed hus med heller.
Ajax har fått 2 «små»cert pluss stor Cert et fra NKK utstilling, så han er en bruksprøve unna NUCH tittelen.  Han har meget pene bevegelser og er generelt en vakker hund. Vi kurser oss jevnlig både i LP, AG og Rally. Har prøvd blodspor og såvidt vært innom menneskespor.

Mor:  Mia er nå en voksen dame, men er fremdeles klovnen i huset og frøken personlighet. Hun blomstret sent treningsmessig, men har selv med lite trening og få konkurranser fått med seg endel.
Hun ble rask viltspor champion- fikk opprykk til klasse 2 lydighet, har gjennomført RIK ferdselsprøve og utholdenhetsprøven. Hun har startet i gjeterhund konkurranser (ASCA) går Rally lydighet klasse 3 samt at hun i fjor fikk opprykk til C spor. Men andre ord en MEGET allsidig dame.
Hun har ett positivt syn på livet, er vimsete, men  konsentrert, elsker å jobbe, liker å lede an flokken på tur, synes det er kult å sykle (ehh løpe ved siden av ja..) Hun har bittelitt stress, men ikke verre en at jeg som hater det, fin klarer å trene henne 😉 Hun har fin lek, elsker godbiter, har et godt språk og er grei med andre hunder. Mia varsler når det kommer besøk, og hun er ikke super sosial mot fremmede her hjemme, men er veldig omgjengelig ute på konkurranser og stevner  😀

——————————————

Vi ønsker valpekjøpere som har ett mål med sitt valpekjøp. Vi ønsker at valpene kommer til aktive hjem, der de får psykisk og fysisk stimuli. Jeg ser helst de kommer til konkurransehjem, MEN først og fremst til eiere som har planer om å trene hunden i en eller annen sport- jeg selger de IKKE kun som søndagstur hunder!
Valpene selges ikke etter halelengde og/eller farge, men etter temperament og egenskaper.

Begge foreldrene har gjennomført sine mentaltester- men de fikk begge en 5’er i ruten med skudd. Ikke det optimale, men ingen av de er skudd/lydberørte i det daglige, og begge har hørt skudd i etterkant av prøven uten å være berørt, så vi valgte å se bort i fra skuddresultatet på testene.
Men vi vil være ærlig, og OM du som kommende valpekjøper kun ønsker å starte i brukskonkurranser der en 100 % skuddfast hund er påkrevet, så synes jeg det er viktig at ny eier vet om foreldrenes resultater. Men om man har andre planer med valpen, så burde ikke skudd resultatet stå i veien for det.

——————————————

VI ØNSKER FÔRVERT/DELEIER se egen side under VALPER fanen øverst på siden Vi forventer aktive valper med god motor og arbeids glede. De søker eiere med intensjoner om å trene regelmessig  og som har en plan med valpen. Noen som vil prioritere hundetrening, gå kurs og utvikle valpens medfødte egenskaper. Konkurranse interesse er en fordel, men ingen krav- men du må ønske noe mer enn bare turvenn/ren familiehund 🙂
Disse valpene vil passe til hundesporter som lydighet, agility, og bruks mm.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Det er viktig at kommende valpekjøpere har satt seg inn i hva det innebærer å eie en Aussie som er avlet til brukshundarbeid.
Ønsker du en lettlært, energisk og treningsvillig Aussie så kontakt oss gjerne for mer info. Vi har alt fått noen henvendelser så det kan lønne seg å være tidlig ute: oona(at)aussieboxy.com


 

——————————————————————————————————————————————–

Kommentarer er stengt.