Juhuuuuu

I helgen tok vi den lange turen til Askim og Indre Østfold Hundeklubb sitt sporstevne. Vår start nr 2 i C-spor.
Jeg hadde ett ønske for helgen, og det var å komme gjennom sporet på en udramatisk og grei måte. Om pinnene ble ofret til pinneguden skulle jeg ikke tenke så mye på- vi skulle bare få en fin avslutning på sesongen. Etter debuten vår på Elverum da det meste gikk dit høna sparket, så var ønsket om null tull veldig stort….
20151031_121938

Vi kom fram til stevneplassen i god tid, trakk start nr 3 av 12, også bar det ivei til skogen..
20151101_082812

Framme i skogen ble det litt venting og Taco måtte få låne burplass i en annen bil da vi ble delt i grupper og sendt hit og dit. Mitt reisefølge Randi og Leo skulle ett annet sted, så vi ble uten bil. men det gikk veldig greit takket være trivelige meddeltagere 😀

Så var det vår tur, og inn i ett tett buskas bar det. Åpnet seg flott opp bare vi fikk krabbet oss gjennom de første meterne 😀
Møtte dommer der og det første han sier er «du, det er noe feil med oppsøket ditt»
Og der forsvant alle tanker om at dette skulle bli stevnet der alt gikk på skinner… oppsøkslinjen min var ikke som den skulle, men det var jo greit, det er jo bare merkebånd, men hva F… med det digre treet som ligger rett der ute??? nei det skulle vi visst over det :O
Jaja tenkte jeg- her er det bare å kjøre på og håpe det ikke er så ille tett med greiner over det treet som det så ut for… Taco starter NYDELIG rett frem 10- 12 meter, kommer til treet og begynner å vinkle høyre/venstre på leting etter sporet, for treet er virkelig så tett som det så ut for på avstand. Jeg må gjentatte ganger peke over/gjennom for å få henne over og da er liksom Taco litt «ute av oppsøks modus» Vi fortsetter noen meter frem og hun finner noe interessant og legger seg i selen, vi får beskjed om at dit skal vi ikke. Vi snur og Taco søker litt rundt, men hopper tilbake over treet før hun igjen setter seg på ett spor, men neida ikke noe der heller får vi beskjed om. (sporet gikk visst rett bak treet)
Så da tenker jeg at OK- gi oss 0 da så får vi heller bli satt rett på, men NOPE- dommer mente nok han også at dette ikke var korrekt oppsøk for ett C spor og sa at vi skulle få omspor, for dette ble helt feil.

jaujau tenker jeg. FLOTT here we go again….. Og har mest lyst til å ta sykkelen fatt og sykle hjem… (hadde jeg hatt sykkel og det ikke var noen titalls mil hjem..)

Så da er det bare å få av Taco sporselen, belønne litt for forsøket og sitte å vente til eieren av lånebur/bilen kommer hjem fra sitt spor..
Og etter hennes historie så er jeg nesten glad vi ikke kom noen steder, for hun hadde funnet slutten til ett annet spor som sin første pinne :O Og bare for å gjøre det litt mer gøy, så er bilen strømløs og vi må gå tilbake til samlingspunktet og få hjelp til å taue bilen… jaggu gøy i skogen i Askim 😛

Etter endel venting begynte jeg å bli både sulten og kaffetørst. En halv kopp pisslunka kaffe fra dagen før og ingen frokost (den forsvant i bilen) er ikke helt nok, når man er vant med å nesten ha kaffe intravenøst 😛
Folk begynte å komme tilbake fra sporene sine og jeg må si det er utrolig artig å høre på folks erfaringer. I dag var de aller fleste mindre bra, og det var ikke mange som hadde kommet gjennom sporene sine…
Så endelig var det klart for å reise til felt plassen. Da tilbake i rett bil igjen

Mer venting og jeg fikk vite at sporet mitt, + to til som fikk omspor skulle legges i området ved feltet.. Pinner ble klippet til og sporleggere sendt ut. Her snakker vi ferske pinner altså, rett fra treet og ut i skogen 😉

Men først felt…. Taco virket greit på, og vi fant veien ned til feltet, hilste kjapt på dommer igjen og gjorde oss klare.

Taco starter i fint driv, løper rett ut noen meter før hun vikler utover i feltet. men jeg synes ikke hun går langt nok ut.. Men hun søker og kommer ganske kjapt inn med første gjenstand. Ut på nytt søk, og her leter hun noe mer, og forsvinner også nedi ett «søkk» i terrenget.. Dukker opp igjen og setter seg ned å tisser!!!! Fyyy Taco- dette gjør man FØR man starter altså…
men hun fortsetter iallefall, og har nå kommet seg ut på dypet, men jeg synes ikke hun søker veldig smart, løper mye der hun alt har vært, stopper ett par ganger uten å finne noe osv, men hun finner iallefall en plast dings, og avleverer- ut igjen, men da er tiden ute dessverre. jeg syntes tida gikk VELDIG! fort, og pga tull med stoppeklokka til dommeren fikk vi aldri beskjed om «ett minutt igjen» men iallefall- vi fikk 7,5 poeng. Ikke så ille, men jeg var ikke helt fornøyd altså..
(ble mer fornøyd etterhvert da flere og flere kom inn fra feltet med mindre poeng enn oss, og det ble klart at feltet absolutt ikke var enkelt!og «søkket» jenta forsvant nedi, var en bekk 😛 ikke rart hun ble borte litt lenger enn normalt 😉 )

Såååååå var det forsøk nr 2 på sporoppsøk/spor…..
Ett veldig greit ov oversiktlig oppsøk denne gangen, men merket på Taco at hun ikke hadde samme drivet ut som på første forsøk- MEN hun fant sporet og tok FRAMSPOR!!!!! Juhuuuu- det var DEILIG å ikke høre mer fra dommer gjengen som sto igjen 😀

En noget rotete start ble det, og vi gikk og gikk og ingen pinner ble funnet. Ett sted, etter en bratt skråning mistet hun sporet og masse tanker av mindre positiv karakter dukket fram i hodet mitt, men Taco jobbet seg veldig bra tilbake igjen og fant vinkelen hun hadde gått over 🙂

Og etter langt og lengre og enda lenger (føltes det ut som!) så fant vi pinne. Å guuuuud så deilig!!!
Nå tenkte jeg av vi sikkert hadde gått over mist ett par stk, men pytt sann- nå er målet å komme i mål rett å slett- pinner får bare ligge igjen om det er det som skal til…

Så vi fortsatte videre, kom ut på ett hogstfelt, og jeg tenkte mitt (har unngått å gå spor på slike plasser pga all kvist som ligger der, men litt har vi gått, så vet Taco takler det) så jeg henger på så godt jeg kan, men plutselig ble det bråstopp og jeg ligger langflat med nesa i kvisten. jeg har gått inn i piggtråd!! Revet opp buksa og sitter fast.
20151101_142244
Kommer meg løs, og Taco som lurer på hva jeg driver med setter nesa i bakken og durer videre. (Heldigvis hadde ikke hun gått inni piggtråden, men hoppet over!) nedi en DIGERT gjørmepytt i ett skogsmaskin hjulspor… Men opp igjen, og nå er jenta meget PÅ og jeg koser meg bak henne gjennom sporet som virkelig er utfordrende. Jeg er glad jeg har lært jenta å klatre opp og ned steiner, har krysset og fulgt skogsveier, stier osv osv. Vi følger og krysser, kryper og klatrer, sklir og vasser. Ved ett par aledninger ser jeg ferske fotspor i gjørma, og ser at gresset er nedtråkket, så jeg vet jenta går i sporkjernen, hun forvinner ned i en trang kløft, og jeg tenker «hjelp, tenk om det er ett stup» hahahaha skikkelig dramatisk…. men neida, hun hopper over den trange myrbekken eller hva man skal kalle det, og forsvinner opp en liten hylle som går opp ett berg, jeg sklir, hopper og gjør mitt beste for å ikke gå på tryne igjen… Men jeg føler meg TRYGG på at Taco er på rett spor og det er bare helt herlig å gå bak i sporlina når man har den følelsen!!!

Og pinnene?? Jo Taco finner masse pinner! og jeg husker jeg tenkte (fae… hvor mange pinner er det egentlig i dette sporet her… siden jeg var sikker på vi hadde gått over flere i starten 😉 ) jeg begynner å tenke at guuuud vi har brukt lang tid- og har litt lyst å skynde på Taco ved pinnene, men nei- hun får skikkelig belønninger og får bruke den tiden hun vil på å frivillig starte å spore igjen.
Men iallefall- Taco markere pinne igjen og det er den STORE som taler sitt tydelige språk- VI HAR KOMMET I MÅL!!!

Jeg er overlykkelig, men ser meg rundt etter folk- hvor er tidtageren/pinnemottager? Har de gått hjem? Er vi så sent ute at de bare har gått??
Men neida- der kommer hun ruslende 😀 Og jeg spør «er vi for sent ute?» Og jeg blir enda gladere når hun sier NEIDA- dere har gått et kjempe spor!! Hun sier hun nettopp hadde snakket med en av de andre sporleggerne og hadde sagt at den som kom igjennom det sporet der hadde en knakanes god sporhund!! Og her sto vi med 4 + 1 pinner!!!!!!!! Mistet kun 1… Den første 😛

Lenge siden jeg har vært så glad! Alt jeg ønsket var å få til en normal konkurranse uten tull- og selv om vi ikke helt fikk det, denne gangen her heller, så fikk iallefall Taco vist fram at hun KAN gå spor, hun KAN ta oppsøk….
10 poeng på oppsøket og 9 poeng på sporet 😀 bare lydigheten igjen…..

C-spor
Runkeeper var på i tilfelle jeg gikk meg bort…

Og lydigheten gikk både veldig bra, og ikke fullt så bra. 9 på lineføringen- og vi mistet 10’eren pga en manglende sitt. Hun gikk bedre enn hun har gått på LENGE 😀 Fram i line så går hun også veldig bra, men ca midt på banen får hun noe i nesa og snurrer rundt og havner opp bak meg= 0 Typisk når hun antagelig hadde fått sin beste poengsum på den ever fordi hun gikk uten å dra 😉
10 på innkalling, dårlig fart igjen på apporten, fin dekk u marsj og kryp, men dobbelkommando på oppsitt (dette må fikses!!) og supert hopp. Alt i alt veldig fornøyd og jenta fortjener virkelig belønningen sin:
20151101_153843

Totalt ble det slikt:
20151101_180922

Og vi endte på andreplass av 12 stk med opprykk til B!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Taco fikk fine premier, mens jeg ble belønnet med dette:
20151102_005123
Kvist i øyet i sporet…..

Nå er sesongen over og vi er klare for å trene mot B i vinter og forhåpentligvis starte i B i løpet av neste sesong. Og også få opprykk til B i rundering 😀