Skogsspor igjen

20150809_141149

I dag ble det enda ett spor på Taco. Ett langt ett 🙂
20150809_135711

20150809_143323

Vi reiste til Murudalen og jeg la ett spor til henne på litt over 1 km. Taco har aldri gått ett så langt spor før, max har vel vært 6-800 meter tenker jeg. I dag var det i tillegg ganske varmt i forhold til hva vi er vant med, så jeg prøvde å tenke litt fornuftig før start (hmm skeptisk 😛 ) Jeg «delte» sporet inn i soner. Startet lett, så la jeg på litt mer vanskeligheter, så lett igjen, Pause ca midt i med vanning også ble det ett parti som var «vanskelig» og ett lett før slutten.

20150809_143635

Jeg la ut 4 bokser og 6 pinner. Flest pinner og bokser i de «vanskelige» delene. Vanskelig betyr da at jeg hadde lagt inn litt mer MORO i form av spiss vinkel, mange vinkler, over/langs nedfallstre, buer osv osv. og få ting i den lette dele- Lett betyr rett å slett kun rett frem spor med noen få 90 graders vinkler. (når jeg tenker etter så burde kanskje gjenstandene vært lagt i de «lette» partiene 😛 Men som nevnt- litt skeptisk når JEG prøver å tenke fornuftig… Blir sjelden bra Hihihihi )

Vinkel
Vinkel

Først ett lite sporoppsøk som går såder. Hun får overvær av sporet ut til høyre og går derfor ikke rett frem slik jeg vil. Stopper henne og sender på nytt. Og da går hun bra. Går to meter bakspor før hun ombestemmer seg. Og det var vel litt unødvendig når hun alt hadde fått sporet i nesa, men mulig det var en straff til meg fordi jeg stoppet henne??
Også durer vi avgårde. Ingen gjenstand før etter ca 200m og det er en pinne som hun apporterer på sitt sedvanlige «plukker opp og spytter ut mens hun snur seg mot meg» Jeg tar den ifra henne og ber henne finne den igjen og da dekker hun som hun skal 😀

20150809_144706
Jeg merket meg den «mark i ræva» oppførselen i starten på sporet i dag, men hun roet seg utover og den forsvant helt på slutten, så jeg tror min konkusjon om at det er spenning/iver som er grunnen, og at det vil roe seg når hun får gått noen lengre spor, og ikke er fullt så gira. Jeg passet på å rose rolig og ikke gire henne mer opp selv om jeg hadde mest lyst til å juble høyt de gangene hun dekket perfekt på pinnene uten å forsøke å plukke de først 😉
Hun lå godt i sela første halvdel av sporet, og jeg er like glad i skinnlina mi i dag jeg. Jeg gikk tett på henne som dere se på bildet/filmen og terrenget er uten mye småtrær/busker så ikke noe problem å bruke den, men vet jeg ikke kan bruke den når jeg skal slippe ut mer line/gå i annet terreng- da blir det hansker og nylonline 😀

20150809_145326
I pausen

Siste halvdelen gikk hun mer behagelig tempo, og jeg merket meg at jeg må passe meg for å ikke slurve med linebruken. Jeg skal skjenne skikkelig trøkk i lina, ellers klarer jeg ikke kjenne når hun er av sporet, for hun er ikke den enkleste å lese (ennå!)
20150809_150924
Men i dag gikk hun veldig veldig bra spor!!! All den jordesporingen vi har drevet med har nok hjulpet mye. Flere av vinklene bare fulgte hun perfekt hele veien, jeg så hun spore midt i sporkjernen fordi fotavtrykkene mine syntes i den ganske tørre mosen. Jeg hadde også forsøkt å gå på plasser som var lett gjenkjennelig, selv for slike rotehuer som meg 😉

Kun ett par plasser var hun ute å syklet litt. Og kun den ene gangen gikk hun over en pinne. Det som er bra, er at jeg vet hvor det var i sporet. For jeg husker jeg la merke til at hun sporet litt rotete en plass helt i starten.
Og det bekrefter sporloggen på GPS’n også:D
20150809_150928

En positiv følelse etter dette sporet. Jeg er streng på pinnemarkeringen nå, om hun plukker eller bare står å henger over den må hun gå siste meteren av sporet fram til pinnen på nytt. Hun er ikke dummere enn at hun VET hva som gjelder- hun dekker perfekt på nesten alle boksene og i mine øyne er det påtide at hun også gjøre det på pinnene nå, selv om hun tidligere har lært å apportere de (noe hun aldri ble god på, og som resulterte i at hun gikk over de fleste..) Jeg sier ikke noe, jeg prøver også å hjelpe henne med en dekk kommando om hun bare blir stående, men i slike tilfeller vet hun ikke hva dekk betyr 😉 Gjør ikke noe mer ut av det, annet enn at jeg tar Taco ett par meter tilbake i sporet og hun må finne igjen pinnen og gjøre ett bedre valg. Så langt ser det ut til at hun skjønner tegninga 😀

20150809_151908
Avsluttet med en liten tur i elva så jentene fikk bade. Taco rett å slett elsker å svømme- synd vannet ikke er litt varmere, for da skulle vi brukt det som trening av både henne og Choco, men fjellvann er KALDT!!