Lp trening på Otta

I dag var det duket for trening igjen. Den vanlige tisdagstreningen ble flyttet til i dag pga lite folk i går. Ikke så mange i dag heller, men men 😀

Først hadde vi Drop-in trening der jeg er instruktør. Kom to stk. Veldig inspirerende å trene så interesserte og flinke folk og hunder!! En valp og en unghund. Gøy å kunne prøve å formidle hvor gøy det er å trene hund!
Taco_metall15
Etter drop-in var det egentrening, og jeg hadde skrevet en ganske grei treningsplan:
(Kopiert fra tlf)
FiT= Förväntning i Tystnaden.

 1. Fvf m kortkobbel. Korte og lange strekker, vendinger. Få noen til å klikke?
 2. Kjede 1* øvelser med bare ros mellom
  # dekk u/marsj og sitt u/ marsj (Test kommando ITT)+ transport 5m + FiT i 30 sek (om noen vil, kom å forstyrre)
 3. Metall: prøve at noen holder henne fra lang avstand gir henne bukken, hever hånden og jeg roper. Belønn etter ca halvveis.
 4. Rundt en stol, sjekk hvor lang du kan gå for å fortsatt beholde galopp ut. Bli evt med noen meter fram.
  – Rundt stol, rygg bak for å få avstand, inn på plass. FiT
  -samme, men med stå. Avslutt med en lang rundt og inn på plass. FiT
 5. Kryp 1 kort, 1 lang og 1 kort. Vendinger?
 6. kjede 2*: Kryp 2 meter 2 m transport og rett innkalling + transport 10m + neddekk FiT. Belønn

Fikk ikke spurt om hjelp til klikkingen på fvf, men fikk gått litt selv. Er fortsatt veldig uvant å gå med kortkobbel, og jeg er IKKE flink til å se rett frem! men jeg husker det innimellom 😉 Synes det blir bedre å gå vendinger med det på, og all den ekstrahjelpen jeg ubevisst bruker med kroppen tror jeg blir mindre. Gikk ikke så spesielt lange lengder da 😛

2¤ Den lille kjeden gikk bra bortsett fra at kommandoen ITT (sitt uten s) ikke fungerte. Får prøve litt mer for vil prøve å unngå at hun kobler stå med sitt, så om S’n hadde blitt borte i sitt så hadde det nok blitt lettere for henne.. Men jeg har iallefall trykk på t’ene 😀

Taco skjønte først itno på forsøket med metallen, så jeg måtte endel nærmere for å få henne til å ta apporten. Belønnet rimelig kjapt. Men jeg fikk egentlig det jeg ville, og det var galopp i de første stegene med metallen i munnen. Jeg har tro på variasjon i /treningen/belønningen her. Nå er det jo mulig vi ikke trenger metallen i konkurranse på en stund, om det nye elite regelverket kommer neste år. Da er det pause fra den til vi trenger den i bruksen, men vi må jo bare prøve å knekke «kan ikke galoppere med metall» koden 😛

Avstanden fra stolen var ikke noe problem 😀 Jeg fulgte vel ikke helt planen (må jo faktisk klare å huske alt uten å stå med tlf i hånda 😉 ) men vi gjorde slik ca det jeg hadde noter. Det jeg må passe på er at jeg ikke alltid belønner på samme sted, når jeg skal belønne på turen inn- er ofte veldig kjapp. En fordel med tanke på fram til Kon i Elitesammenheng, men ikke for å få trent stå i innkallingen, som jo er det jeg tenker på…

Krypen var jeg flink til å gjøre som planlagt, og Taco er virkelig dyktig på den altså!! Men hun presser meg til høyre, så jeg må se litt på hvordan belønne (belønner oftest ut til venstre) og om jeg kan få gjort det litt bedre med måten jeg går på. Har økt farten litt, og går med små skritt- men det hjalp bare i starten- så det må ses mer på.
vendingene tok jeg helt på slutten av treningen, og vi mikset litt med metallen i samme slengen (se film) jeg har INGEN SNØRING på hvordan jeg trener vending i krypen, så har blir det bare å prøve seg fram.. Høyre går greit, venstre blir ikke sååå enkelt

siste kjeden gikk veldig bra. Er jo ikke så krevende greier da, så hadde vel vært forundret om det gikk DÅRLIG, men det er nytt at vi kjører med kun ros mellom øvelsene. Taco er som alltid litt overrasket at jeg krever «fot posisjon» med kommandoen «hit» Den burde hun snart skjønne synes jeg 😛 bruker den i bruksen og det betyr rett å slett «hold deg på min venstre side, men du trenger ikke se på meg» Tenkte den var grei å bruke her, siden hun kan få «slappe av» mellom øvelsene, men ikke forsvinne vekk fra meg. Jaja vi får nå se..
Hun ble iallefall veldig glad da vi avsluttet med full fest belønningen. Jeg kunne nok dratt den ut litt lenger, og hadde jeg hatt en medhjelper skulle jeg sendt henne dit, men jeg var igjen alene, så da så 😀

Jeg har en noe snodig kroppsholdning her og der i filmen. Filmingen ble tatt på sparket med tlf, og metallen her var heller ikke planlagt, så se litt bort ifra min lokking og styring 😉