Lydighetstrening på Otta

I hurten og styrten ble det bestemt at vi skulle samles kl 13 i dag og trene. Og vi- er «go-gjengen» som består av Elin med bror/sønn Biffen, Ingrid med Vesla (Islandsk Fårehund) Renate med Lilie (og Aiko. begge Eurasiere) (og egentlig Kristin med Aussien Sky, men hun var ikke med i dag. Vi trener sammen på Otta en eller flere ganger i uka. Super trivelig gjeng!!!

I dag var det testing av kortkobbel under fvf, ruta (med kon) apport dirigering og metall over hinder som var hovedfokus på Taco. Choco skulle som vanlig bare skjemmes bort og ha det kult, mens Mia fikk testet litt «Förväntning i tystnaden»

Det er uvant med kortkobbel, og jeg sliter med å flytte blikket opp den siste biten- blir gående å stirre i bakken rett framfor meg 😉
Men jeg kjenner veldig godt når Taco vil gå for langt frem- og jeg håper hun kjenner det selv også.. Vi fikk vel iallefall veldig få skjeve holdter/vendinger i dag. Fikk ikke rotet meg til å spørre om noen ville klikke for meg, så da gjorde jeg det selv. Må få filmet litt tenker jeg, så jeg selv får se hvordan det ser ut.

Baklengskjedet ruta i dag, for å gjøre det enkelt for oss selv. Høyt gress, så vanskelig å se ruta, så valgte kun å kjøre med Bounzeren i ruta som belønning. Ingen store problemer. Fant leken i ruta nesten med en gang på første sending, og da visste hun jo hvor den var resten av treningen. La leken ute ved kon, og hun går lekende lett ut dit. Først med leke, så bare vise punkt, også uten å vise. Lett som en plett 😛
Vi sliter med ståen da- hun har ett kraftig muskelminne om å dekke og gjør det 99% av tiden- Hun hører bra på stå kommandoen JA! men snur seg og dekker…. Mulig musmatte med stå på blir løsningen her allikevel altså.. Men vi har jo trent dekk på den store matten, spørs om hun kobler der da??
Samme problemet har vi på innkalling med stå, men der lurer jeg på å bruke stå tegnet fra Avstanden som en overgang- det går jo ikke på kjegla, for da har hun jo ryggen til 😉

Apport med dirigering var veldig bra. ut til kjegle-> fram å belønne stå’n-> ut å vise rett apport-> tilbake til start-> send til apport x 2 uten feil. MEN neste gang MÅ jeg gjøre dette i kortklipt gress, for jeg holdt nesten på å stoppe henne fra å hente rett bukk, da jeg trodde hun gikk til midten…..

Noen ganger synes jeg Taco er litt for avansert….. Hun har lært at HOPP betyr «hopp og hent apporten» uansett om den havner skjevt på hinderet. Ikke vært ett problem etter vi trente masse på det. Bare synd samme reglene ikke gjelder med metallen i følge Taco- da løper man bare utenfor begge veier 😉 vet hva vi skal trene på da…

Mia er forresten en fantastisk kandidat til å trene på forventning i stillheten. Dette er jo hovedgrunnen til at jeg ikke er like ivrig på å trene henne.. Hun har jo IKKE ro i ræ..a.. Så i dag har vi trent på å sitte i utgangsstilling uten å tilby masse dekker, nye innsitt og sist men ikke minst- slutte med sutringa 😛 Tror det kan fungere, hun ble fort veldig mye roligere bare jeg lot være å gjøre alt så FORT!! Så lenge kjærringa er tyst Mia, så er du FLINK, og kan sitte rolig 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *