O’jul med din glede- «hade» 2014, velkommen 2015..


Ja her tok vi tidlig juleferie og har ikke gjort nesten noe de siste ukene. Jeg er ikke så glad i vinteren (for å si det mildt) og når man da kun har ett iskaldt ridehus som innendørs alternativ, så blir det lite trening altså!

Men nå er det straks nytt år, nytt blankt ark og nye fargestifter 😀

I 2014 har vi jo faktisk fått utrettet endel, så om jeg bare husker det så kommer det rekanes på ei fjøl nå…
Det har vært ett år med mest fokus på Taco, så alle kursene jeg har vært på er det hun som har vært med.
IMG_7819web
Vi startet året med å utdanne meg litt faktisk. Jeg startet på Instruktørutdannelsen i NKK i Januar og tok eksamen i februar.
Så gikk Taco og jeg intro kurs i Smeller på Lillehammer og da var kurssesongen i gang. I februar var vi på lp konkurransekurs i Gausdal med Hege Johnsen. Alltid inspirerende og flott!
I mars tok vi ett helt nybegynnerkurs i agility med Taco, ikke noe vi hadde særlig utbytte av..
Jeg startet også på Trinn 2 instruktør utdannelsen. Før vi reiste til skogs og hadde ett langt og flott runderingskurs i Påsken med Hilde Nordli 🙂

I mai reiste Taco, Choco, bror/sønn Biffen med eier Elin til Sverige på gjeterkurs. Kjempe flott opphold!!

Vi startet konkurranse sesongen med å debutere i Rally lydighet med Choco i mai, direkte opprykk og vinner 😀

Taco debuterte like etterpå i lydighet klasse 1 på Biri. Jammen ble det ikke opprykk og vinner der også!

Så debuterte Mia i Rally i Lom, med direkteopprykk til neste klasse både i kl 1 og 2 på samme helg.

Choco tok med seg 2 x 1 premie i Rally kl 2. Siste «nappet» til klasse 3 tok hun på Hamar.

Jentene nr 3 og 4 i Rally kl 2 og Lp kl 2 på Hamar:)

Samme helg gikk også Taco sine to første konkurranser i kl 2. Første forsøk er en konkurranse jeg helst vil glemme. Vi fikk en meget dårlig opplevelse med dommerelev, som rotet mye og brukte LANG tid. Vi var vel i ringen i minst 30 minutter og da vi sto å ventet mellom øvelsene lot jeg henne snuse rundt, og da skjedde det som ofte skjer med hunder som tusler rundt på gress- hun tisset…. Vi fikk da 0 i helhet og mistet dermed opprykket… Jeg har aldri følt meg så slem mot hunden min i en konkurranse situasjon før, og kommer jeg ut for dommerelev en gang til trekker jeg meg..
Dagen etterpå var vi klare for ny konkurranse, og da gikk det rette veien. Vi fikk opprykk til kl 3 og ble nr 2 i klassen. Ikke uten endel rot, men pyttsann!

I Juli var vi en uke på runderingskurs på Sølen – igjen med Hilde Nordli som instruktør. DET var uka si det 😀

Choco er livredd for å ikke få være med på tur

Deilig flatt terreng på Sølen

Også var vi ei uke i Arendal sammen med Berit ,på Kursfestivalen der vi gikk kurs for Towa Lindh og var på to foredrag. Suverent!!

Kursgjengen i solnedgang i Arendal

I en alder av 15 mnd debuterte Taco i klasse 3 lydighet. Og vi var sååå nærme opprykk til Elite, men også såååå langt unna 😉

Klasse 3 debut
Siste forsøket i kl 3 i 2014

Totalt 3 konkurranser i kl 3 fikk vi med oss før vi ga oss for sesongen, ingen med opprykk. Vi var rett å slett ikke klare for det hverken hun eller jeg. Men jeg er kjempestolt av jenta mi som forsøker så godt hun kan. Hun er jo bare en liten «bebis» ennå, og vi kommer til å ha mange mange artige treningstimer og konkurranser sammen i årene fremover 😀

Taco sin store kjærlighet. Kong Bounzer!

Vi fikk med oss ett helgekurs på Hamar i september med Mona Kjernholm før vi reiste en helg til Ål og var på brukssamling med Aussieklubben. Vi var på runderingskurs igjen, men denne gangen følte jeg at vi egentlig ikke fikk så stort utbytte- annet att vi fikk testet ut ett nytt og utfordrende terreng 🙂 OG at det var kjempegøy at min ide om aussie brukshelg ble virkelighet (Y)

Taco rakk også å bestå K-test, og godt var det, for dagen etterpå fikk hun løpetid, evnt så hadde hun alt fått den før, men ikke som jeg la merke til.. Taco er også røntget fri for HD/AD og ryggen er røntget fri.

Vi avsluttet sesongen 2014 med opprykk til C spor på Hundorp. Vinner av klassen 😀

Vinner av D-spor på Hundorp

I oktober gikk vi kurs i Vågå for Maren Teien. Veldig trivelig og flink instruktør!
DSC_0317

Selv om vi avsluttet konkurransesesongen i september så fikk vi med oss ett par ting til før vinteren kom å ødela for oss:

Taco og jeg var på vår aller første sauesanking og det var såååå gøy!

Sist men ikke minst- I november var vi på LP kurs i Trondheim med Siv Svendsen. jepp, den dama er like kul som jeg trodde hun kom til å være. Hvis det er opp til meg, så er det ikke siste gangen vi går kurs for henne 🙂

Siv og lekene hennes 🙂

Men så har vi neste år da…..

Jeg har noen planer og noen mål.
Med Taco så håper vi på å få opprykk til Elite, vi skal om ting går som planlagt gå årets første LP konkurranse i Mai. Jeg er dog usikker på om vi skal prøve oss rett i Elite om/når vi får opprykk, eller om vi skal prøve å få 3x1pr og få en tittel. Er jo litt gøy nå som de endelig skal bli innført…
Vi skal så fort som mulig starte C spor. Og når vi får trent litt mer skal vi ut i C rundering.
Vi skal ta Mh beskrivelse og også få med oss en utstilling i løpet av året (etter Taco er 2 år)

Jeg har/hadde planer om Lp kl 2 med Mia, men så mistet jeg litt motivasjon igjen… Samme med Rally kl 3. Vi får se, mulig vi kjører på når våren og motivasjonen min kommer igjen.
Jeg har drtrent bittelitt med Rally kl 3 med Choco i høst, men også her går det på min motivasjon..

Ellers håper jeg at vi får gått noen kurs også i 2015. Ikke noe er bestemt, Sølen hadde virkelig vært artig igjen, Gjeting hadde vært KULT og mest sannsynlig det jeg hadde fått mest utbytte av inntil vi får opprykk/start i Elite iallefall, for jeg klarer ikke helt å kjøre skikkelig på med Elite øvelsene (spesielt kjeglen vil jeg ikke trene før vi skal opp i Elite)før opprykket sitter..

Også får jeg prøve å kjøre igang noen kurs her i dalen. Er man instruktør så får man vel holde kurs også 😛
Gøy å få med enda flere å trene med 😀

GODT NYTTÅR fra
Oona, Taco, Biffen, Mia og Choco

Tusen takk til alle treningskameratene mine som har slitt seg gjennom enda ett år med «Oona-håpløs»