Lydighet på Otta

I dag benyttet jeg anledning til å få trent på ett «nytt» sted. Ikke nytt for meg, og ikke helt nytt for Taco heller tror jeg, men hun har vel kun vært der 1 gang og ikke siden hun var valp. Og for Mia så er det ikke nytt i det heletatt da vi trente endel der «før i tiden»

Jeg hadde ikke lagt noen store planer da jeg fortsatt er supersliten fra runderingen i går og regnet ikke med jeg orket det helt store. Men jeg fikk notert noen få stikkord i boka før jeg reiste hjemmefra.
Jeg hadde bestemt meg for å pirke på fvf, filme den og finne ut om det ser så dårlig ut som det føles. Og for å være helt ærlig- jeg er enda ikke helt sikker… Jeg prøver å få henne lenger bak, belønner derfor bak ryggen min. Jeg synes også hun setter seg skjevt, men gjør hun nå egentlig det? Og er det kun ved fvf jeg er nøye på utgangsstilling? Isåfall så er det jo ikke noe rart hun ikke blir stabil…

Jeg hadde også bestemt meg for å terpe litt på avstanden. Jeg avbrøt første oppsitt fordi hun ikke hadde noe oppsitt 😉 Neste forsøk belønner jeg oppsittet.
Så på neste sier jeg «hei!» før jeg sier sitt. Det fungerte 😉 og hun gjorde en bra serie
Forsøk nr 3 kastet jeg kongen bak henne istedet for å ha den på stolen, og jeg ventet jeg lenge på henne, til ørene kom fram og hun tar fokus vekk fra kongen. Med kongen så nære kommer tregheten fram. Så note to self- plasser avstandsbelønningen LANGT unna..

(og om noen lurer- jeg er ikke så sint som jeg høres ut til på filmen 😛 )

Vi forsøkte oss på en sitt u marsj, og den ble en stå. Lurer på om jeg legger opp til litt lys siiiitt stemme og det er ikke meningen. Bruk normal stemme!

Vi kjedet 2 øvelser- og belønnet på en transport etter øvelse nr to. Ruta og Innkalling m dekk. Veldig fornøyd med begge øvelsene!! Selv om dekkmomentet på innkallingen absolutt kan bli kjappere, så tror jeg ikke vi klarer både stor nok fart og kjappere dekk pdd.

Til søndag skal vi på klubbkonkurranse og det skal bli artig å få noen tilbakemeldinger igjen. Planen er å dele opp konkurransen i 2. Belønne med avstandsbelønning etter halve programmet, for så å gå siste halvdel 😀

Mia skal også få være med på klubbkonkurransen. Så i dag kjørte jeg gjennom alle øvelsene i kl 2 med henne. Mye bra! Men stå under marsj, innkalling m/stå og ruta kunne hun ikke i dag. Egentlig så er det vel muligens bare innkallingen hun ikke kan på ekte… Jeg husker ikke, er jo lenge siden hun ble trent seriøst i lp. Men ruta burde hun egentlig kunne, og stå under marsj- den har jeg på video at hun kan, fra da hun fikk opprykk til klasse 2 😉

Og det gøyeste med hele treninga var å se hvor flinke Elin og bror Biffen har blitt. Jeg kommanderte de rundt i kl 1 programmet- utenom fellesdekk og tannvisning for det glemte vi, men det er utrolig bra! Selv om Elin har hatt hund i mange år, så er Biffen første hund hun trener noe med. De tok bronsemerket for noen uker siden, og skal forsøke seg uoffisielt i kl 1 til helgen. Biffen er unggutt på 18 mnd med alt det innebærer- tenk når han blir litt mer samlet i toppen!! Detta blir bra og det er utrolig gøy å ha en av valpene boende så nære 😀

Og siden hundetrening er hundetrening så reiste jeg hjem med mer energi en jeg hadde når jeg kom 😀