Rundering og lydighet

Planen for denne runderingstreningen var for meg en ganske ny trening, eller nei ikke egentlig, men første gang jeg som hundefører har trent på dette. Som figurant har jeg gjort det endel 🙂
For vi må faktisk få dempet lille tractoren ute hos figurantene. Hun har, etter vi fikk til leken der ute, begynt å oppføre seg mer og mer som en bulldozer. Og etter en titt på filmingen Berit gjorde på siste trening, så øker hun i intensitet utover i løypa. Det er liksom det motsatte av hva jeg ville trodd. Så da tenker jeg at vi hopper noen mnd tilbake i treningen, heiser opp fastbittet og tar fram løsbittene igjen
Alltid noe å trene på.. (fortsetter under bildet)
IMG_8234
Så da ble fokusen i dag å få tankene til Taco en litt annen plass enn «hoppe ned figuranten for så å plukke fastbittet i samme bevegelsen» Og planen var da å få Taco ned i dekk, belønne den, før hun fikk utlevert løsbittet. En lettere forvirret Taco begynte da med ett nytt mønster: hoppe på figurant, legge seg, få belønning og så løsbitt… OKEI!
Så da måtte vi være enda litt tydeligere. Figurant møtte henne med hånden (med godbit i) FØR hun rakk å komme nærme nok til å hoppe/støte i figuranten, ned i dekk osv osv. Og VIPS så var den saken løst. Ja løst og løst fru blom, men vi fant løsningen på hvordan vi skal løse problemet 😉
Så utover i treningen var det ingen mer voldelige tendenser mot figuranten- ja bortsett fra den ene gangen der jeg sendte henne før figurant hadde kommet seg på plass oppe på den store stenen (vi var bare 3 på trening, så jeg styrte midtlinjen alene) og Taco kom før fig hadde funne løsbittene, så da sto hun og hoppet på ryggen hennes mens hun sikkert håpet løsbittet skulle komme trillende ut 😉
Hahahaha neida så ille var det ikke, og det ER heller ikke så ille. Taco kan ikke direkte sammenlignes med en Schäfer eller Rottweiler som «griser» på figuranten som det så fint heter. Hun er jo egentlig bare litt for glad og må «bompe» litt på ekte Aussievis… Men i konkurranser vil vi jo helst ikke ha hunder som toucher figurantene så da kan man jo prøve å begrense det 🙂

Vet ikke hvor langt vi kjørte i dag, og det var jo heller ikke der vi hadde fokusen. Men vi fikk da gått ett stykke og vi la inn ett tomslag også. Det er så utrolig gøy å se hvordan det har gått strak linje OPP og frem med Taco i løypa etter vi fikk med oss leken ut i skogen. motivasjonen har vel økt sikkert 100% Før så merket jeg godt når hun ble sliten. Selv om hun vel aldri stoppet, så kjenner jeg hunden min såpass godt at jeg merket det på henne, og jeg ble da selv litt «nei nå må vi gi oss hun er jo sliten» Jepp jeg er litt hønemor 😉 Men nå er det som en ny hund. Hun går og går og går. Selvsagt så ser jeg hun blir sliten nå også, men får aldri samme «stakkars lille hunden min» følelsen som da hun bare fikk godbiter av figurantene.
Gleder meg alt til neste sesong 🙂

På tur hjem i dag stoppet vi på «kalvlykkja» for en aldri så liten lydighetsøkt. Jeg tenkte at dette blir jo finfin bruks konkurranse trening… Så da la jeg i full fart en plan:
Varme opp med FvF, belønne med avstandsbelønning, for så å kjede 4 øvelser:

  • Fvf
  • Fram i line (ene veien bare siden det er lenge siden vi har gjort det)
  • Sitt u/ marsj
  • Dekk u/ marsj

Fornøyd med posisjonen på oppvarmingen TROR JEG. Jeg forsøker å gå å se opp/fram, og Taco går (og skal gå!) så langt bak at jeg ikke ser så mye av henne. Jeg mistet henne ut av syne flere ganger i vendinger, men hun kom jo tilsyne igjen rimelig kjapt etterpå, så må bare satse på at hun ikke var helt på bærtur… (bærbar speil eller medhjelper ønskes 😉 )
Kjeden begynte veldig bra. FvF og Fram i line var begge bra gjennomført, selv om Taco sikkert kunne vel vært litt mer med på belønningsrutinen, men absolutt ikke dårlig. Men så ble det krøll, og jeg måtte fram med både plan B og C. Sitt u/ marsj ble dekk, plan B var bare ta henne opp som vanlig og kommandere ny sitt, og hoppe over Dekken, meeeen vi fikk jo en dekk til, selv om jeg hjalp henne. Så da valgte jeg å snu og sette henne opp, avslutt med en belønningsrutine også kjøre enda en sitt med så mye hjelp av hun absolutt IKKE fikk feilet, for så å sende rett i belønning «værsegod» Mulig det burde vært løst på en annen måte- bare godtatt dekken som en øvelse også tatt noe annet som nr 4 i kjeden? Jeg vet ikke hva som er mest korrekt i forhold til å få henne til å lære mest mulig av det…

Så avsluttet vi med å trene en innkalling med dekk- Veldig bra!!! En avstand der kongen lå ved siden av henne. Fyyyyy det er vanskelig!! Men hun hørte på kommandoene mine, selv om skiftene- spesielt opp i stå fra dekk er treeeege.

Jeg er fornøyd jeg!! 6 timer i skogen (selv om mesteparten var i bilen) og så lydighet. Skal ikke forlange perfekt performance av bittelille «bebisen» da <3

IMG_8236w