Tilbakeblikk


Nå skal jeg forsøke å krote ned litt om de forskjellige kursene, treningene og konkurransene vi har vært på så langt i år.

Det er mulig jeg oppdaterer litt etterhvert, for kan jo godt hende jeg slenger inn ett bilde eller 5 😉

Vi startet året med lydighetskurs i Gausdal i februar, for Hege Johnsen- En av mine favoritt lydighets instruktører! Vi hadde en kjempe flott helg sammen med bror Biffen og Elin i en ekstremt dårlig hytte på Tretten. Vi lærte mye og hadde det kjempe artig, selv om det til tider var litt kaldt i det gamle fjøset der oppe 😛
Avstand_Taco
IMG_7388

Så var det vel ikke så mye hundekurs, men jeg selv tok instruktørutdannelsen via NKK Trinn 1. Og noen uker senere tok jeg også Trinn 2, og kan nå være instruktør for alle nivåer i lydighet 🙂

I Påsken hadde vi kurs i Rundering med Hilde Nordli. Er blitt en tradisjon å få Hilde oppover hver vår, og i år ble det hele 4 dager!! Kjempe artig, og Taco ser ut til å kose seg i runderingsløypa. Hun fikk fort inn melding med løsbitt, og er veldig ivrig.
IMG_7689 IMG_8028
Fint i skogen i april 🙂

IMG_7593red
Gullungen 11 mnd

1 Mai reise Elin, Biffen, Taco, Choco og jeg til Sverige på gjeterhund kurs. Taco har vært inne hos sauen kun ett par korte turer før, så jeg var veldig spent på hva som ville skje. Og jenta imponerte. Jeg er utrolig dårlig til å huske slike ord og uttrykk innen gjetingen, så jeg klarer ikke å forklare så mye. Men instruktøren kom med masse lovord og mye tyder på at det bor en god porsjon instinkter i jenta.
IMG_8209web
IMG_8233w


Jeg synes vi hadde fin framgang i løpet av kurset, bare synd vi ikke har tilgang på hundevant sau så vi får fortsette treningen!

Så hadde vi vår lydighets debut på Biri. Vi vant klassen med 184 poeng. Veldig fornøyd med dagen helt klart 😀

Dagen før debuterte Choco i Rally lydighet. Og hun var jo bare best- hun vant klasse 1 med direkte opprykk til klasse 2 😀
Videre startet hun og Mia i rally lydighet i Lom. Mia debuterte i kl 1 og fikk direkte opprykk til klasse to lørdag, og startet kl 2 søndag, også der med direkte opprykk 😀 Flinkeste Mia mor har modnet mye siden sist hun var i en konkurransering og koste seg virkelig på banen. Vi kommer garantert til å starte i klasse 3, men tror ikke det blir før til neste år, eventuelt til høsten.
Choco startet klasse 2 lørdag og fikk første premie, men var rett under grensen til å få direkte opprykk. Så hun startet også klasse 2 søndag, med samme resultat. I Rally kan man enten få direkte opprykk eller kun rene første premier, da såkalt «napp». Det trenger man 3 stk av for å kunne starte neste klasse. Choco fikk sitt tredje og siste napp på Hamar i slutten av juni, samme stevnet som Taco debuterte i kl 2 for første gang. (den kan dere lese litt om i forrige innlegg) Choco skal nok også starte kl 3, men som med Mia så har vi ikke planer om det i nærmeste fremtid iallefall.

Taco debuterte som nevnt i kl 2 på Hamar, fikk en 2 pr, og ikke en så veldig god start. Men dagen etter på Løten fikk hun opprykket til kl 3 med en fin andre plass. Ikke verdens høyeste poengsum, men vi tapte mye på apporten da jenta fikk øye på en kjenning som jobbet i nabo-ringen og som sto helt inntil ringbåndet dit jeg kastet. Jeg så hun fikk ferten av henne før jeg kastet, men oppdaget ikke Berit før det var for sent. Men men spiller ingen rolle, vi fikk det vi kom for 😉

Jeg tenkte å legge ut ett lite album fra ukes kurset i rundering på Sølen, men jeg husker selvsagt ikke hvordan man gjør det 😛
Det kommer hvis jeg får det til, hvis ikke så får dere gå inn på facebook profilen min og se bildene der.
0001 IMG_9290w