Litt oppdateringer

Ja hvor skal man begynne..

Bloggingen tok plutselig slutt etter siste kullet, og de er jo straks 1 år gamle. Tiden flyr fort altså!!

Jeg lovet litt oppdateringer rundt hvorfor vi valgte å beholde også en valp fra dette kullet, og dermed ha intet mindre en 6 hunder!!

Og grunnen er egentlig ganske enkel- jeg trengte en ny konkurranse hund.
Choco er pensjonert fra Lp og bruks pga ryggen. Den fungerer tipp topp om hun ikke trenes for hardt. Men både rundering, kryp, hopp over høye hinder og de lange fellesdekkene sliter hun med. Da får hun låsninger rimelig ofte. Nå som hun ikke har blitt mye trent er kroppen hennes veldig bra. MEN vi har bestemt oss for å teste ut Rally lydighet- NOE må vi jo trene 😉 Så i Mai debuterer brunbjørnen i ny gren 😀
Choco 6,5 år

Poppit er også pensjonert- fra ALL konkurranse…

Hun fikk i fjor diagnosen Kronisk hornhinne betennelse og hun må behandles med øyesalve hver dag resten av livet. Hun har slitt endel med øyebetennelser som har kommet igjen og igjen, og det var også tydelig at hun fikk mer og mer problemer med å forholde seg til de andre hundene på trening, og for ikke å snakke med fellesøvelsene på konkurranser, så jeg tipper hun har hatt endel smerter (tilstanden er smertefull om den ikke behandles) Det var en lettelse å finne ut hva det var, og også finne en behandling som virker.
En hund som Poppit må ha MYE trening for å klare å gjennomføre øvelser uten mye hopp/sprett og hurra meg rundt, så jeg har valgt å ikke konkurrere mer med henne. Dessuten så er øyesalven hennes på NKK sin doping liste…
Poppit med en av sine betennelser

Så derfor kunne vi ønske lille Taco-Tractor inn i familien 😀 og for en fantastisk liten tractor det er!!!

Hun er sin mor opp av dage, bare enda bedre (hysj så ikke Choco hører det!)
brunbjørnene mine- så like, og så ulike :D
Hun har en fantastisk arbeidslyst, hun har kamp/leke lyst, hun elsker godbit belønning, og jeg har enda ikke sett at hun blir lei noe som helst.
alltid klar for å leke!
Hun har forsøkt seg på gjeting (kun 2 ganger) og viser fine takter!
2 gang på sau
hun ELSKER spor som sin mor, hun er en drøm å trene lydighet med og hun ser ut til å digge å finne figuranter i skogen…

Fra forrige uke
Kalle navnet Tractor har hun fått fordi hun er litt av en tractor- hun bare durer på, og pløyer veien videre- hun er selvsagt av en nyere type tractor for hun går ganske fort 😉
Planene med Taco er mange. Vi trener lydighet, og håper å starte i mai. Vi trener spor, og håper også å få startet i løpet av året, det samme med rundering, men det blir nok litt mer mot høsten, siden rundering er det vi har trent minst, og det er ikke gjort i en fei å få inn melding med fastbitt osv. men vi skal på kurs i Påsken, og en uke på Sølen i sommer, så da må det vel hjelpe 😀
Jeg håper å få til mer gjeting med henne, vi skal på kurs i begynnelsen av mai, så får vi se hvordan vi gjør det videre. Agility tror jeg ikke vi skal gjøre så mye av, ikke med konkurranse i tankene med det første iallefall.
Ellers har vi masse gøy!! og det skal vi fortsette med alle mann 😀

Vi er også så heldige at vi har bror Biffen i nærheten. Han er blitt en flott solid kar. Og vi synes det er kjempe stas å endelig ha en av «barna våre» i nærheten. Han er med å trener både lydighet og spor og også rundering nå i år!

Hjemme hos oss, der vi forsøkte litt nesprøve trening- Smart gutt!


På kurs i Gausdal

Jeg har ikke glemt Mia i alt dette da. Mia skal fortsatt konkurreres med, men jeg vet ikke riktig i hva.. I fjor forsøkte vi oss i både agility ringen
På Stavsøra
og på gjeterhund arenaen.

Og Mia er helt klart i sitt ess sammen med kyrne. Hun ELSKER å gjete kyr. Hun er litt for gira og går for tett på sauen, men på kyrne.. WOW!!
første gangen inne hos oksene

Etter premieutdelingen på Trailen i sverige
Etter premie utdeling i Sverige

Så slik ble det. Vi kommer mest sannsynlig ikke til å ha flere kull på en stund. Planene var  å ha ett kull med Mia, men interessen for kullet har ikke vært veldig stor, så om ikke ting endrer seg blir det ikke flere kull hos oss, før jeg selv trenger ny hund- og DET burde bli lenge til 😉