Utstilling og lp trening

Den 8 september var Poppit på utstilling for første gang siden ehh November i 2010? Hihi skal vel ikke si hun stilles ofte 😛
Men resultatet ble som forventet. Dommeren syntes hun lignet en litt grov Border Collie. Ja og det er vel ikke så ille tenker jeg, for jeg pleier jo å si at Aussien kan ligne en grov BC – og Poppit har jo fargene osv. Men nå til dags så må man vel heller sammenligne Aussiene man finner på de øverste plassene i utstillings ringen for spinkle Berner Sennen hunder…. Og DET er ikke noe gøy synes jeg. Se for dere en Berner løpe etter sau en hel dag i fjellet 🙁

Men uansett- Poppit fikk Blå (very good) og vi har nå sendt inn søknaden til NKK om å få godkjent Viltspor Championatet. Det var jo grunnen til at vi stilte… For jeg får rett å slett mer og mer avsmak fra venstresving ringen. Det som skjer der inne gagner absolutt ikke rasen på NOE vis synes jeg.

Dina ble 7 år 11 sept- Gratulerer lille dille 🙂
Så har vi vært på en Lp trening. Og jeg er såååå fornøyd etter den treningen 🙂
Choco er på tur ut av «etter løpetid» dvalen sin, og vi terpet på ruta. Jeg SKAL ha henne til å skjønne at det er ikke nok å løpe til første beste kjegle- og hun må skjønne at om jeg sier «rute» en gang til, så skal hun bare finne en bedre plass- hun skal IKKE gå tilbake til den første kjeglen, og heller ikke komme til meg. Jeg ser for meg at det er leeeenge til vi kommer til å stille igjen. Hun bare MÅ få mer forståelse for øvelsene og ikke minst mer selvtillit på rute og apportering med dirigering.
Z’n og avstanden går veldig greit. Hun jukser litt på FvF om hun er gira, men det bekymrer meg ikke så mye.

Mia var virkelig i slaget! Jeg hadde med kylling kjøtt, og det var saker altså!!! kanskje jeg har funnet den optimale belønningen ?
Vi gikk igjennom hele kl 2 bortsett fra hoppet, + at det ikke ble skjult fører på dekken.. Jeg la også merke til at hun ikke la seg over på skinka. Kanskje hoftene hennes har blitt så sterke som de trenger å være for å ligge godt i korrekt fellesdekk stilling. Og nei- jeg korrigerer ikke at hun legger seg over på skinka. Legger hun seg over er det fordi hun ikke er sterk nok til at det er behagelig å ligge korrekt. Har sett det på alle mine hunder- de sklir over på skinka de første 2 årene, også slutter de. Og slik som med Choco som sluttet, men begynte igjen, ja da får jeg hint om at ikke alt er som det skal med jenta (låsninger i ryggen) og jeg korrigerer derfor ikke, vi tar heller poeng trekkene til vi får fikset opp i den egentlige årsaken. Selvsagt kan de få uvanen å skli over på skinka. Men jeg har iallefall alltid sett at de ligger rett når kroppen er sterk nok til det 🙂
Hun hadde faktisk litt lyd og det hadde jeg helt glemt bort at hun noen ganger får om hun blir virkelig giret. Spesielt på neddekk 😉 Men nå kom det litt småpip på innkomsten på FvF og innkalling. Hihi må jo bare le av henne. Berit kommanderte oss litt FvF og det må jeg nok mase litt oftere på. Jeg går jo bare som jeg selv vil jo- høyre blir venstre og helt om, blir helt om holdt osv. Er ingenting å sette fingeren på- Hun gjorde alt veldig bra!! Fikk til og med flere flotte løp ut til ruten, uten den typiske «stoppe 2m fra ruta og rygge inn» greia som jeg har klart å lære henne 😛

Poppit ja hun var bare RÅÅÅ ! En liten tanke for gira, men det gjør ingenting. Hun har null lyd, og er så enkel å styre. Ruta med dirigering går bedre og bedre. Hun begynner å skjønne at man skal til kjegla først.
Vi startet også med fram til kjegla før apporten i dag. Før har jeg kun stilt henne opp og lagt ut den ene bukken hun skal hente. I dag måtte hun ut til kjegla, så ut å hente apporten. Hun prøvde å jukse, men Poppit er jo så enkel. Man bare stopper henne, gir ny kommando- og man ser hjernen jobber, og vips så har hun skjønt det. Ikke blir hun usikker, ikke blir hun forvirret og ikke gir hun opp. Så vi fikk flere fine apporteringer. Jeg la kun ut den ene bukken da- skal etterhvert legge ut den på motsatt side- også den i midten tilslutt. Det er iallefall planen 🙂 Hun hadde litt fremdrift på avstanden, så jeg tror jeg skal få litt hjelp til å se på, sik at jeg får avbrutt alle forsøk på¨fremdrift (ser jo ikke så godt på 15 m avstand) eller lage en merking som jeg ser. Litt trøbbel med stå momentet på Z’n, men det går seg til 🙂 Hun er en RÅ lydighets hund denne jenta her 😀

I morgen er det runderings trening igjen. Er super gøy, selv om jeg ikke helt klarer å tenke på hva vi må trene på når det er så lenge til vi skal konkurrere 😛

Ett gammelt bilde av Labbe og Choco- 2008 tror jeg. De ser jo riktig så blide ut 😛