Alle gode..

… ting er 3 🙂

Litt gamle nyheter dette men Mia og Poppit fikk da sine 3dje 1 premie på blodspor den 27 august. Denne gangen gikk de enda bedre en forrige gang begge to, og fikk også hver sin Hederspremie. Så når vi bare får utstillings kravet (2 x Good, en av de etter 2 år) så blir de begge Norsk Viltspor Championer! Begge mangler den etter 2 år…

På blåbær tur
Ellers så har vi vært på en runderings trening, og det er såååå gøy å se at Mia er tilbake til slik hun var før «Fr. Vil ikke» kom på besøk. Hun var kjempe ivrig på å komme seg ut i skogen. Ved ett par anledninger så stoppet hun opp, lurte nok på hvor det ble av meg, men ved begge anledningene valgte hun å fortsette, og fikk funn. Herlig!!!
Poppit koser seg med å få løpe og har et nydelig søks mønster, så vi får bare bygge videre på det 🙂 Kanskje vi kan starte en gang til neste år?

Choco er ute av form om dagen. Typisk henne etter løpetid. Dorsk og lat. Men hun fikk 4 slag, der 2 var funn. Hun fikk en stopp ute i terrenget på siste slag, der jeg måtte ta henne inn og sende på nytt. Heldigvis så gikk hun da fint ut, og fant figurant. Tror vi skal fortsette med masse funn på de treningene som blir før vinteren.

Trofaste jenter når mor ikke er i form
I kveld var det lydighets trening. Mia er helt tilbake til der hun var før. Men interesse for lek, den forsvant på veien :/ Eller hun vil leke litt, men det fungerer ikke som belønning, jeg klarer ikke finne DEN tingen som betyr alt, og når hun er sær i matveien også så sier det seg selv det at det ikke er helt enkelt 🙁 Jeg bruker avstands belønning på henne (kattemat i pose) og det fungerer egentlig ok, men ikke helt optimalt synes jeg- Hun spiser godbiter av forskjellig typer, men det er forskjell på å spise de, og jobbe livet av seg for de….. MEN en ting har jeg ikke forsøkt (glemmer det bare) det er kylling. Hun elsker kylling (V&H) og all slags kjøtt fra kylling/kalkun. Så kanskje rent kylling kjøtt er det vi leter etter 😛 Må huske det til neste gang..

Poppit er bare rå i lydighet om dagen! Hun er så takknemlig bare hun får jobbe, og belønningen kan være alt fra ball (bare det er samme ball hele økten) og godis- Avstandsbelønning er himmelrike, og hun kan terpe og terpe. Vi trener mest på Elite rute og apport. Helt i start gropa, men så langt har hun tatt det veldig lett. Men her skal jeg ikke gjøre som med Choco og haste avsted for å få startet. Nei her skal det sitte skikkelig først! Og jeg må si at jeg gleder meg til vi kan starte Elite 🙂 Men ikke sikkert det skjer før neste år.

Choco prøver fortsatt å skjønne at «ruta» betyr ALLE labbene INNI ruta- og for guds skyld glem de kjeglene!!! *sukk* 😛 Hun er så fokusert på kjeglene i ruta at hun alltid leter opp en for å stille seg bak, men bak er ikke alltid bak, og det er ikke alltid plass til hele Choco bak kjeglen, så vips så havner hun med en labb utenfor…. Så nå terper vi egentlig mye på å skjønne at hele jenta skal innenfor, helst så nærme midten som mulig, og kjeglene kan du bare drite i 😛

Hvordan kan det være så vanskelig å finne midten her, når det er sååå god plass??

Også gjeter vi da, nesten hver dag 🙂 Tekst, bilder og filmer fra det kan sees i gjeterbloggen- link på toppen. Og jeg har meldt Mia og meg på gjeterkurs i Sverige- 2 helger på rad 😉 Dvs at vi (Vi= Choco, Mia og meg) skal være en uke i Sverige. Så om noen har noe forslag til hva man kan finne på i området Trollhättan, Vara, Klämmestorp Jönkjöping så rop ut (noe som ikke innebærer storby kjøring!)